Detta gnissel

Det gnisslar, gnäller och piper om Frasse, så liten och ynklig man kan bli när tikarna skvätter hormoner i överflöd ute. På landet lugnade det ner sig, men så fort vi kom hem var det dags igen. Läste någonstans att tikarna löper i perioder hela sitt liv, himla jobbigt då väl även de har en ”bäst före ålder” för att bli mamma igen.

Nu känner jag mig väldigt lugn och jordad igen, det satt fint med en vecka av inte ett skvatt mer än slöhet och sömn. Erkännas ska att jag var väldigt uppskruvad, så inre stressad av allt som hände sista månaderna av det gamla året. Sen är jag så in i märgen trött på min kropp, som fnattar runt med det ena och det andra. Det bara måste vara något hela tiden, som veckan som gick, torrhet och klåda i ögonen. Hade känt av det redan hemma, men på landet drog det igång och jag hittade en gammal plastflaska med droppar för torra ögon. Kyss Karlsson, den skulle jag inte ha använt, gammal som gatan och efter det blev det ännu värre.

Jag har nu gjort två saker, bokat tid för Frasse på hans spa nästa vecka, schamponering, kloklipp och putsning här och där. Jag är ju allergisk mot honom, det vet jag redan, droppar allergimedicin i ögonen i perioder.
Sen hoppade jag in på mitt apotek på vägen hem och köpte nya droppar mot torra ögon. Såg en större necessär i grönt med märket Bulldog original wash bag, tre olika krämer för smörj, rengöring och dusch till min man för 223 kr, sen pensionärsrabatt på den och ögondroppet blev -83kr! Första gången jag har varit där på rätt dag att nyttja pensionärsrabatt, de kändes strålande.

Så är vi hemma, tvättmaskinen jobbar på och maken står i köket igen, han har verkligen gått igång på matlagning. Ikväll blir det entrecôte, potatis i ugn, bea och sallad, säkert ett glas rött från Portugal, han har en jobbarkompis som kommer ifrån Portugal, som tipsar om goda viner.

Själv ska jag sticka vidare på ett par sockor till sonen, han har aldrig fått några, för sockor till män tar ju aldrig slut att sticka. Här snackar vi pråmar till sockor, ändock har han ”bara” 44 i storlek. Jag stickar sockor till barn och kvinnor, för det är tråkigt att sticka så långa fötter. Har också virkat lite nya grytlappar till landet, har dessutom flera i påsen med bomullsgarn. Så nu ger jag bort grytlappar 😄 dottern fick en redig grå och vit som hon önskade sig, jag skickade den på posten till henne den 30/12 kom fram idag.

Nu närmar det sig mat sa kocken …

8 kommentarer på “Detta gnissel

 1. Ett par kompisar hade en liten Bishon Frisséhane som blev helt tossig av alla löpande tikar på deras gata så dom beställde tid för att kastrera honom. Han blev en helt ny hund, lugn, lycklig och kunde hälsa på alla brudar på gatan utan att få kåtslag. Kanske en idé för Frasse?

  1. Nej då, han är lugn, bara piper o gnäller från och till, inget som man kastrerar för, då var Watson värre. Han småylade och virrade runt, blev mer knäpp. Har du hört gnisslet hundar kan prestera? Så hög ton att det inte är klokt. 😃
   Kram påre!

  2. Ok dåså 🙂 . Jo då jag har hört . Innan det blev kattcenter var det hundcenter dagis/pensionat och då det kom en liten löptik på pensionat blev det ett galet liv på hanarna. Olidligt

 2. Ja, alltid är det något. Löptikar finns ju nästan alltid vilket kan bli väldigt jobbigt för en del hannar men man får göra en avvägning.

  Kram

  1. Nu äter han inte utan kilar mest fram och åter mellan oss och matskålen. Han dricker vatten, vi ska försöka ge mat före promenad på dagen och efter sista nattpromenaden. Se om han äter då. Just nu har han rester av entrecôte från vår middag igår och passar inte det …. hm knepgubbe. 🐕🐕🐕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s