Ibland förstår jag mindre än vanligt

Jag kikade ut på förmiddagen och konstaterade att det inte hade snöat, utan jag kunde åka scootern till apoteket, skomakaren. Så gick mina tankar, kliver in i källarutrymmet där scootern står och häpnar. Någon har tagit vit färg och liksom kletat ut vit färg runt min scooter på golvet, tanken kanske var att det skulle markera platsen som en parkeringsplats. Lite färg var även kletad baktill på scootern. Jag står där och undrar vad det är med folk nu för tiden?

Då ser jag att min korg plötsligt hänger på plats igen, men utan själva handtaget man behöver för att kunna bära korgen med sig och bak har de hängt över ryggstödet med axelremmen, en svart fyrkantig väska?

Invärtes gapar jag och fattar inte vad det är med folk, jag ska gå ner imorgon och se om jag kan få bort färgen från scootern. Ska fota det och skicka till vår förvaltare, höra om de kan hjälpa mig med en bur att köra in den i, som går att låsa på samma ställe.

När jag var klar hos min frisör tänkte jag strunta i mössan, ville ju vara lite tjusig ett tag i håret. Scootern stod parkerad i en gång med tak utanför och min min var nog rätt fånig när jag svängde ut i snösmockan som mötte mig. Fy bubblan, svinkallt blåste det blött snöslask mitt i plytet. Men jag känner mig glad att jag hann uträtta mina ärenden och så glad jag känner mig att håret blev klippt. För att inte tala om huvudmassagen jag fick av frisören, som är samma frisör maken använder. En Iranier som varit i vårt land väldigt länge, vi pratade om läget och halkade runt i den sörja politiker i snart varje land har åstadkommit. Han var mer rädd för USA än jag, själv tror jag Kina är det största hotet mot väst. De köper in sig på strategiska platser i hela världen, till politiker som tror de fixar jobb, vilket det kanske bli tillfälligt. Men det finns andra farligare hot med att låta Kina sälja in sig i ägande, som vindkraft i vårt land. Inte ska vi vara beroende av andra länder för elförsörjning som det nu har blivit. Äsch, vi struntar i det, kan Mp och politiker strunta it, så varför bry sig? 🤣

Nu ska jag äta middag och dra mig i soffan resten av kvällen. Ha de …

Hihihi jag leker med färgerna, men vet inte hur man får samma färg att återkomma. Teknikens under är mest stora frågetecken från mig.

11 kommentarer på “Ibland förstår jag mindre än vanligt

 1. Skumögda jag uppskattar gula bakgrunden 😊 Mycket lättare att läsa.

  Den som härjar med scootern verkar ju minst sagt knepig. Antar att väskan var tom? Ja en ”bur” vore bra. Samt en bevakningskamera… du kanske får sätta upp en egen så du kan kolla via en app.

 2. Hoppas på en bur kan jag göra, men kamera kan jag nog glömma, utrymmet är ju för folk i huset att kasta skräp o elprylar i containers som står där inne. Tror inte man får filma där. Men visst är det konstigt hur folk beter sig, jag tror IQ har sjunkit i vårt land.

 3. Själv åstadkom jag något konstigt på min blogg idag men visst ska man testa sig fram. Varför kan inte folk låta bli andras saker? Skaffa en bur och så kanske dina saker får vara ifred.
  Kina eller USA just nu verkar det vara samma skit tycker jag. Men Sveriges regering är ett sorgekapitel med Hallongrottan som inte verkar veta vad hon har för ett jobb. Dan Eliasson som är ett äckel och inte borde få ha ett enda jobb alls.En riktig skitstövel i mina ögon. /Kram

 4. Klotter är inte snällt, särskilt inte när det ska klottas o kletas på andras egendom. Hoppas du får ett eget ”garage” åt din scoter…. Kina, ja dom kommer säkert att ta över västvärlden, tycker de är på god väg redan…. Den som lever får se. Önskar Dej en fin vecka 🤗

  1. Så här fostrades varken jag eller resten av min familj, fattar inte vad som händer, hur har så många blivit knäppa? Kina är inte att lita på, hoppas det dröjer många år innan de tar över. ⭐️🌿⭐️

 5. Tänkte på en sak; har du sett svtdokumentären Mullvaden – Undercover i Nordkorea? Den är verkligen en bra ögonöppnare på instegsnivå.. Ibland kan jag inte låta bli att undra hur många burkar med Vanish OxyAction det behövs för att tvätta bort all skit som utförts/utförs i det fördålda bortom allmänhetens uppfattning.. Å andra sidan, ”det som göms i snö, kommer upp i tö” och jag ser verklighen fram emot en riktigt ljus, solig och varm sommar!😉

  Det där med en bur eller någon annan form av skyddad inhängnad för din scooter, det verkar absolut behövas tyvärr med tanke på vad du skrivit tidigare men jag tror även att ett överdrag som t.ex detta https://www.blimo.se/Skydds%C3%B6verdrag skulle göra gott. Sedan finns det uppladdningsbara larm med både siren och rörelsesensor som skickar info direkt till din mobil, men risken med ett sådant kan vara att individen istället blir förbannad över att bli ”påkommen” när larmet löses ut och ger igen med jäkelskap. Hört en del om sådant från bekanta som har både cykel & scooter inne i stan. Oavsett vilket; det är ju bara själve attan att folk skall behöva ta till åtgärder som dessa för att få ha sina saker ifred..
  Önskar Dig allt gott i tider som dessa💖
  Kram från Uli🤗

 6. Jag har läst och läst, allt tänkbart i många år och känner mig inte främmande/rädd för mer än att folk verkar så omedvetna om allt som mörkas. Det fifflas, dunkas ryggar och mutas, tvi vale så eländigt och ynkligt. Även jag tillhörde under uppväxten och fram till 30 års ålder till det sovande folket. Då hände något med mitt lilla företag, som öppnade ögonen på mig. Sedan dess är jag inte oskuld längre, utan började läsa partiboken baklänges och en helt ny värld på gott och ont öppnade sig. Det var då jag började tänka själv och inse likheten mellan vårt lands ledare/politik och typ DDR. Med åren allt sämre och numera väldigt tydligt, synligt för alla som vill se. Många förstår nte, men lika många ser men blundar för verkligheten vilket är helt ofattbart för mig. Minns mig själv som ung, drack sparsamt för jag ville se mitt liv och det runt om nyktert. Blunda får man göra när man sover.
  Kram Uli 🌿❤️🌿

  1. När jag läser din text ovan, så är det som om jag själv kunde skrivit den. Vartenda ord. Växlade med att ifrågasätta systemet och somna om fram till 30 års ålder. 4 år senare började det riktiga uppvaknandet – på ALLA tänkbara sätt. Ångrar inte det för en sekund, då jag känt ”kallet” inombords i och med alla funderingar man hade på allt det man kände, hörde, såg omkring sig och läste tidigare i nyhetsmedia. Men för varje svar jag fick väcktes en följdfråga. Ordet ”varför” var nyckeln till ALLT.
   Idag reagerar jag inte längre med rädsla, oro eller ilska på det som dom som tjänar och upprätthåller ”systemet” vill att jag skall reagera på – den bluffen är synad den med. Det tråkiga är bara att när man pratar med andra om det så blir det genast ”foliehatt-varning”.. ..men jag bär min foilehatt stolt! Och jag är ju aldrig så snygg i folie som när jag är hos frissan & fixar till det egensinniga barret!!😂
   Kom i håg vännen; bara döda fiskar följer strömmen och det är hög tid att dom väcks till Liv. Så fortsätt Din simning mot strömmen – jag, och många fler än mig, simmar med Dig.💖✨
   Stora kramar🤗💕
   Uli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s