Cancern Mamma Frasse đŸ•Š

Maken stĂ„r framför tv:n och ”pratar med Com Hem” … det tekniska trilskas, det ska tryckas pĂ„ knappar och jag Ă€r sĂ„ glad att det inte Ă€r jag som ska sköta om det hela. TĂ€nker pĂ„ förr, njursvikt och dialys, svag i kroppen och Com Hem i luren. Enligt dem var det alltid vĂ„rt fel att saker inte fungerade. Vi behövde byta sladdar, det skulle dras ur och sĂ€ttas i och hela ormboet av sladdar lĂ„g bakom soffan. Jag kröp runt, flĂ„sande med Com Hem i luren, upp kunde jag inte ta mig, utan fick krypa runt och fram till motionscykeln, dĂ€r kunde jag dra mig upp. Ryser av minnet och i nutid blir jag sĂ„ stressad av tekniska prylar som inte fungerar, att jag blir som blockerad i skallen.

Jag har inte varit sÄ social pÄ nÄgra veckor, skrivlusten har varit svag och det Àr Àrligt talat lite tungt sinnet. Jag fick ett av mig bokat samtal frÄn gynlÀkaren som bekrÀftade att de skulle skÀra bort en bit till för att vara pÄ sÀkra sidan. Det Àr bara att hoppas att de inte hittar nÄgra cancerceller lÀngre ner.

Jag fick vĂ€lja om jag ville göra det pĂ„ operation eller pĂ„ mottagningen, jag valde det sista, för dĂ„ kanske det blir gjort lite snabbare. Jag har hĂ„llit mig ”uppĂ„t” inte mĂ„lat fan pĂ„ … men efter samtalet med min vĂ€nlige lĂ€kare som flera gĂ„nger bad om ursĂ€kt att hon inte sjĂ€lv har hört av sig, berĂ€ttades att hon och hennes man fick Corona, hon var frisk, men maken hennes var Ă€nnu dĂ„lig.

SÄ synd bara att hon pratar sÄ dÄlig svenska, svÄrt att riktigt förstÄ vad hon sÀger. Egentligen skulle jag ha rÀtt till tolk, vilket verkar vara en rÀttighet annat folk har. Men ok, idag ska mottagningen ringa upp, sÄ jag fÄr möjlighet att höra nÀr operationen kan Àga rum.

Sen har en ”njur” medicin som sĂ€nker immunförsvaret fĂ„tt för hög koncentration i blodet, sĂ„ jag har fĂ„tt dra ner pĂ„ den medicinen en gĂ„ng. LĂ€mnar blodprov och fĂ„tt dragit ner den Ă€nnu mer. Ev fĂ„r jag Ă€ndra medicin, det Ă€r den som gav mig cancer, Ă€ndra till en lĂ€mpligare sort. En som egentligen Ă€r samma skitmedicin, men lite snĂ€llare, typ.

Mamma min var till ögonsjukhuset förra veckan och ska pÄ mÄndag dit igen och fÄ grÄstarren bortlasrad. Hon ringer upp, pratar med mig, men hör inte ett ljud av vad jag sÀger. Om man lÄter luren glida ner pÄ axeln, brukar man inte höra vad folk sÀger. Hon blir bara mer och mer förvirrad i tillvaron. Hon glider ivÀg frÄn mig, det hÀr att prata i telefon har varit sÄ bra genom alla Är. Men nu Àr det mest jag som skriker i hopp om att hon ska höra mig och sjÀlv pratar hon pÄ, berÀttar det hon tÀnkte i ett envÀgssamtal som lÀmnar mig i en massa konstiga kÀnslor.

Frasse, har Ànnu inte blivit sig sjÀlv efter att tikar löper, det luktas, slickas ute, han Àter eller inte alls och om han Àter Àr det torrfodret, han kan tÀnka sig. Slickandet har blivit maniskt, soffan, oss och andra prylar. Men det sista nu Àr att han slickar sig pÄ benen. Inatt höll jag pÄ att fÄ fnatt, det slaskar och jag kan inte sova, sen irrade han ut och in i sovrummet, upp och ner i vÄr sÀng. SÄ nu har vi nÄgot nytt besvÀr att ta hand om. Jag funderar pÄ om förra Àgaren hade kemiskt kastrerat honom för att han blev sÄ hÀr knÀpp? Vi avvaktar med veterinÀrkontakt ett tag till, sen fÄr vi ta tag i det.

17 kommentarer pĂ„ “Cancern Mamma Frasse đŸ•Š

  1. Jag fĂ„ngade den i farten, kram tillbaka 🌿🩜🌿 Oftast mĂ„r jag bra, men det darrar till lite dĂ„ och dĂ„, tror ju att det kommer gĂ„ bra, tĂ€nker naivt hoppfullt. Som om det Ă€r sĂ„ ofattbart att jag ska drabbas ordentligt av detta. RĂ€cker nu …

 1. Inte alls konstigt att du Ă€r lĂ„g. Jag skulle nĂ€stan vilja pĂ„stĂ„ att det hade varit konstigare om du inte var det. Jag fick ju gjort en liknande andra undersökning men den gjordes pĂ„ operation och under lĂ€tt narkos. Tur var nog det för de tog prover pĂ„ tretton stĂ€llen. Hoppas att du fĂ„r tid sĂ„ fort som möjligt för det Ă€r ju lika bra att fĂ„ det överstökat. Även om det inte kĂ€nns roligt sĂ„ Ă€r det Ă€ndĂ„ bĂ€ttre att de Ă€r noggranna.

  Kram och ha det sĂ„ bra som det gĂ„r ❀

  1. Pratade med sköterskan per telefon idag, undrande nĂ€r det skulle ske? Enligt henne har lĂ€karen inte bokat op Ă€nnu. Jag frĂ„gade hur lĂ„ng tid jag skulle stĂ€lla in mig pĂ„ att vĂ€nta? En mĂ„nad svarade/tippade hon. Hoppas det gĂ„r snabbare, men skönt nĂ€r bokningen vĂ€l kommer med posten. đŸŒ±đŸŒșđŸŒ±

 2. Ja du, vad ska man sĂ€ga. Jag har haft mina svarta hĂ„l sĂ„ nog kĂ€nner jag igen mig i kĂ€nslan. Men nu tycker jag nog att du har fĂ„tt mer Ă€n mycket…. Ylig hanhund pĂ„ det… fy fasen. Det blir jobbigt för alla. Amigo Ă€r rĂ€tt lugn om han inte fĂ„r ner snoken pĂ„ gosaker pĂ„ promenaden och börjar skumma runt munnen och ser ut att ha gĂ„tt in i dimman och man nĂ€stan fĂ„r bĂ€ra honom. Det finns bara ett par tikar i byn numera och han Ă€r inte sĂ„ pĂ„verkad lĂ€ngre. MĂ„ste vara hysteriskt jobbigt för dem med mĂ„nga tikar i omrĂ„det. BĂ€stisen kastrerade sin hanhund kemiskt och det fungerade bra. Nu fĂ„r du verkligen ta hand om dig M. BĂ„de fysiskt och sjĂ€lsligt. Kramiz 💕💕💕

  1. Hahaha skrattar gott Ă„t beskrivningen pĂ„ frustande hanhund, men jag har tur Frasse ylar inte det gjorde förra hunden Watson. Frasse piper mest och gnisslar sĂ„ höga toner att det inte Ă€r klokt, jag fĂ„r fnatt. đŸŠ€ Kolla hittade utdöda Dronten, sĂ„ söt. Kram đŸŒŸ

 3. Funderar pÄ om han fÄtt artros. VÄr Kuma började slicka pÄ benen och vi skaffade tabletter och nu har han slutat. Men kolla hos veterinÀren vet ja.
  Skit att du inte Àr av med elÀndet. Det Àr nÀra till golvet men ett helvete att ta sig upp dÀrifrÄn. DjÀkla Älder sÀger jag. /Kram

  1. Tack för det tipset, igĂ„r var han helt lugn, sĂ„ det vĂ€xlar vĂ€ldigt. Men han gĂ„r ner i vikt sĂ„ jag kommer nog boka besök till vet. Hon sa vid första besöket med sprutan att han hade ”artros” (eller vad det var i ryggen,) han reagerade nĂ€r hon undersökte honom. SĂ„ han kanske har ont …

 4. Har faktiskt saknat dina funderingar😊 Jag delar ditt avog mot strulande teknik, det Ă€r nĂ„got inte sĂ„ lite irriterande o varför allt hela tiden skall Ă€ndras (som sedan strular) begriper jag inte…
  Försök nu lĂ„ta bli att oroa pĂ„ förhand för ingreppet, oroande hjĂ€lper ju Ă€ndĂ„ inte, snarare tvĂ€rtom. Den dagen den sorgen o hĂ€remellan hĂ„ller jag o mĂ„ngen annan hĂ€r tummarna för att allt gĂ„r bra o inget mer hittas. StyrkekramâŁïž

  1. Precis, de Àndrar hela tiden och det Àr dÄ strulet kommer.
   Oro Ă€r nog det sĂ€msta man kan lida av, jag blev frĂ„n början sjukt rĂ€dd och orolig. Men sen lĂ€ste jag pappren igen frĂ„n hud som tog bort mĂ€rket, ytligt enligt dem, men likförbenat cancer stadie 3 och vidare till gyn som skulle ta hand om resten. Men efter det la sig lugnet i mig, men dök upp nĂ€r ingen hörde av sig frĂ„n gyn efter det besöket. Som vanligt fick jag ta tag i det sjĂ€lv, jo jag Ă€r nog en sĂ„n. Tidigt i min ungdom fattade jag att ”sjĂ€lv Ă€r bĂ€ste drĂ€ng,” fanns ingen annan om jag ville nĂ„got. SĂ„ tilliten till andra, nĂ€r det kommer till kritan Ă€r nog inte sĂ„ hög. Liten skada jag lider av hahaha! Lika bra jag gör det sjĂ€lv, sĂ„ det blir gjort kĂ€nslan.

  1. Nja, brukade tÀnka sÄ tidigare i livet, men det kÀndes fel att det vi tÀnker/oroar oss för skulle bli sÄ. Med det tankesÀttet Àr vi sjÀlva ansvariga för alla sjukdomar, allt ont, fel som kan drabba oss. Det blir som om det Àr vÄrt personliga ansvar vad vi tÀnker och ja, det Àr ju sÄ med mycket annat, hur vi förvaltar de tankarna vi har, anvÀnder oss av dem i livet. Men jag vÀgrar tÀnka att jag ska fÄ mer cancerceller, för att jag Àr rÀdd att det redan finns dÀr. DÄ Àr vi alla skyldiga till vÄra sjukdomar, jag har aldrig överhuvudtaget tÀnkt pÄ njursjukdom. Men fick ju det, som ledde till transplantation.
   Men oro har du rÀtt i Àr verkligen uselt tillstÄnd, som att sitta i en gungstol och gunga fram och tillbaka, utan att komma nÄgonstans.
   💛🩉🩉🩉🩉💛 Kram ugglor Ă€r vĂ€l underbara fĂ„glar!

  1. Hela livet Ă€r banne mig vĂ€ntan, allt Ă€r vĂ€ntan nĂ€r jag tĂ€nker efter. SĂ„ det har du verkligen rĂ€tt i. â­ïžđŸŠ©â­ïžâ™„ïžâ­ïž

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s