Aldrig vara avslappnad och glad đŸ•Š

TÀnk sÄ jag kan skratta Ät Frasse fri och lycklig pÄ landet, det hÀr med snö Àr hans grej. Han har hoppat runt, rullat sig och tryckt ner nosen och frustande tagit upp den. Bollen sökte han i 15 cm snö, svÄr att hitta, men skam den som ger sig.

PÄ tal om snön, under söndagen var det strÄlande sol och i orörda Äkrar gnistrade det som om en vinternattshimmel fallit ner. SÄ gudomligt vackert och jag som en torr trasa suger i mig allt det vackra och fÄr lyckokÀnsla över att leva.

Ännu en dag med strĂ„lande sol lockade mig ut idag, hĂ€mtade scootern och Ă„kte runt i omrĂ„det. Nu var pulkabacken perfekt preparerad för Ă„kning och en lĂ€ngre och en kortare isbana har kommit till pĂ„ ena sidan. NĂ€r jag kom in i kĂ€llaren igen passade jag pĂ„ att kasta gamla instruktionsböcker, sĂ€kert 20 Ă„r gamla. Folk har svĂ„rt att skiljas frĂ„n sina faktaböcker, i stĂ€llet för att kasta dem klĂ€mmer de in dem bland de andra böckerna. De tar bara plats och ingen vill ha dem. Jag vet, för det Ă€r jag som till slut rensar bort skrĂ€pet och stĂ€dar i hyllorna.

Som vanligt nĂ„gon idiot som hade ”varit” pĂ„ scootern, lagt en trasig kudde i sitsen. AlltsĂ„, jag fattar inte vad det Ă€r med folk? Kan de inte bara ge faAn i andras saker? PĂ„ den tid den har stĂ„tt dĂ€r nere, sedan i somras, har nĂ„gon repat displayen, stulit korgen, kletat fĂ€rg baktill, satt en gammal hatt högst upp pĂ„ ryggstödet, hĂ€ngt en vĂ€ska över baksidan, lagt en trasig kudde pĂ„ sitsen, hĂ€ngt tillbaka en korg utan handtag att bĂ€ra korgen i. Allt för mĂ„nga i vĂ„r huslĂ€nga med 6 portar har tydligen ett överskott av folk med IQ badboll.

Sen tÀnkte jag sÄ klart pÄ min mamma som idag skulle fÄtt sina starrsjuka ögon lasrade kl 13.00 efter ett besök förra veckan med möte av sjuksyster, optiker och lÀkare. De gav henne ny tid till idag och ringer strax före lunch och avbokar, pga Coronan. Ta er i brasan sÀger jag! Hon har fÄtt sina tvÄ vaccinsprutor och var hos dem förra veckan, hur sjutton illa fungerar inte vÄrden? Varför ringde de inte i morse eller varför gav de henne en ny tid, hon var lika gammal förra veckan?

Sen undrar jag vad alla dessa avdelningar som inte sköter sina jobb egentligen gör hela dagarna? Förbannad Àr ett snÀllt ord för hur jag kÀnner det. De skulle kalla henne igen? SÄ mycket mygel nu för tiden, att jag direkt tÀnker att det var vÀl nÄgon viktigare person som fick hennes bokade tid. Hur kan de bara hÄlla pÄ sÄ hÀr, inte svÄrt att fatta att vÄrden inte fungerar oavsett Corona eller ej. Varför skulle vÄrden fungera, nÀr nÀstan inget annat fungerar i vÄrt av politiker nerbantade samhÀlle. Det fungerar ju inget vidare ens utan Corona.

SjÀlv vÀntar jag Ànnu pÄ en operationstid, kÀnns sÄ mysigt att gÄ hÀr dag efter dag och fundera pÄ om cancern sprider sig eller ej.

Nu ska jag ta hand om mitt halvjÀsta dadelbröd.

Fridens!

7 kommentarer pĂ„ “Aldrig vara avslappnad och glad đŸ•Š

 1. Praktexempel pĂ„ sĂ„dana som gĂ„r före fĂ„ngade jag och lade in pĂ„ min sida pĂ„ fejjan. ”Kiruna har gjort det igen.” HĂ€r i stan har jag en bluffare som pĂ„stod sig arbeta inom vĂ„rden vilket hon inte gör numera. FrĂ„n hög till lĂ„g finns ingen heder.

  TÀnker ocksÄ pÄ de dÀr som bunkrade toalettpapper nÀr pandemin bröt ut. Förslagna personer som fyllde stora kÀllarförrÄd. Undrar om de har varit tvungna att rea ut dem.

  Blir mer och mer införstÄdd att vÀrlden aldrig kommer att kunna stÀlla sig pÄ benen igen. Precis som en skalbagge som hamnat pÄ rygg.

  1. Nu ser jag skalbaggen framför mig, sÄ rÀtt du har. Vi vanliga sprattlar, vi kÀnner ju att det gÄr Ät pipsvÀngen med vÄr trygghet och allt som var bra. De valda med sina sjÀlvvalda kappvÀndare Àr vÀl de enda som inte sprattlar, kÀftarna gÄr, men ingen verkstad.
   De lĂ„ter samhĂ€llet brytas ner, inte bryr de sig politikeradeln, de har ju sitt pĂ„ det torra. Suck! đŸ”đŸ™ˆđŸ™‰

 2. Kan bara sÀga typisk svensk sjukvÄrd. Vi fick lÀkarbesökstid pÄ en vecka och pÄ onsdag kommer fru dracula hem till oss och tar blodprov. Eftersom det ska tas fastande sÄ kommer hon hem till oss vid Ätta senast. Kallar jag service.

 3. Jag har en kollega som vĂ€ntar pĂ„ en operation och inget har fungerat hittills. Remissen har valsat hit och dit, telefontider dras in och han fĂ„r jaga personalen för att fĂ„ ett besked. Covid-19 var sĂ„ klart ett av svaren varför det inte fungerade men ibland kĂ€nns det som om det Ă€r en sak som alla skyller pĂ„ nĂ€r det Ă€r nĂ„got helt annat som inte fungerar 😩

  En hund med glÀdjefnatt i snön Àr underbart att se!

  Kram

  1. Usch inte klokt, antar att det Ă€r det nya Sverige ”alltid nĂ„gon annan som ska ta ansvar och den annan finns inte”. Men jag vĂ€ntar nĂ„gra veckor till, sen börjar jag mullra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s