Längtan och lust till vår framtid

Från igår har vi fått 10-15 cm nysnö, härligt nu när solen skiner och snösvängen duktigt har gjort sitt. Jag har precis varit och tagit nytt blodprov, den där koncentrationen av medicin i blodet som kontrolleras. Hoppas att jag kan stanna med den låga dygnsdos jag är nere på nu.

Att vänta på att maken ska gå i pension är lite som vara gravid, men pensioneringen har i alla fall ett datum som han inte kommer gå över tiden med. Jag har längtat så länge efter vår gemensamma tid, på ett vis är det bara positivt men ärligt, jag som inte orkar så mycket oroar mig att han ska känna sig instängd med mig.

Det ”bästa” med Coronan är att vi nu har kamperat tillsammans ett år, jag menar han jobbar ju hemifrån. Så han har sett mig boa mycket i soffan, sett mig totalt packa ihop och sova större delen av dagen. Vi har pratar om att han ska känna sig fri att sticka iväg på museum, golf eller vad han nu vill när jag är i mina skov. Vissa delar av mitt mående, har han aldrig sett så tydligt tidigare. Jag brukar som den fåntratt jag är mörka och låssas vara piggare än vad jag är. Det här sovandet, när jag är helt borta, såg han första gången i somras. Då väckte han mig försiktigt, frågade om jag inte skulle vakna? Då hade jag sovit hela dagen och behövde nog bara sova vidare. Bara lägga korten på bordet, han har ju hört mig berätta om vissa konstigheter, men han har ju jobbat jämnt och inte sett.

Framöver kommer landet att få längre besök, (vi) maken har massor att dona med. Tomten är stor och vi ska äntligen skapa vår äng och planteringar med grönsaker. En stuga till ska upp, nja en lite större bod till trädgårdsprylarna, verktyg osv. Men den ska vara så stor att den går att dela av, en säng ska finnas i ena delen. Tänker att när barnbarnen blir äldre och vill ha ett ställe för sig själva, så kan de på sommaren häcka där inne. Tänk en skön dagbädd med många kuddar, mysigt överkast och filtar. Böcker och serietidningar, golvlampa och fin gardin för det enda fönstret. Misstänker att jag själv kommer boa där inne, med dörren ut till sommaren öppen.

Sen vill jag åka färja på dagtur, äta gott, sticka i solen eller inne om det regnar. Titta på folk, bara vara. Sen det stora äventyret, Norrland. Ta bilen, dra iväg med maken och Frasse, bo på hotell längst vägen, drömmen att se renar i sin rätta natur. Gäller bara att pricka mygg och knottfria perioden, finns det en sån?

Det var lite av mina drömmar om den tid som står och väntar. Den tid som bara måste få bli vår gemensamma. Tänk att det snöar ute igen, himmel med moln och blå strimmor med en tveksam sol som stundtals tar sig igenom. Nu ska jag ta en påtår och sticka mig igenom Hem till gården, även dit har minskydden nått och bara en halvtimmes program varje vardag, med reklam avbrott blir det inte mycket kvar av serien. Så fort den tar fart, är dagens program slut. Men jag härdar ut, ser ingen annan serie på dagtid, tittar inte mycket på tv på dagen alls. Då är det stickorna som går, poddar och swebbtv som tar min tid.

Fridens

7 kommentarer på “Längtan och lust till vår framtid

  1. Jippi! Nu fick jag tid kallelse till Gyn. operationen blir den 10/2 kl 15.00 så lättad, nu lever livet igen, det rullar på! ⭐️❤️⭐️🌷⭐️❤️😀😀😀

  2. Vilka härliga drömmar om framtiden och jag blev glad bara av att läsa dem. Så mysigt det låter med ett litet krypin för barnbarnen. Något säger mig att det kommer att bli mycket uppskattat. Om du inte lägger rabarber på det förstås 😉

    Kram

  3. Norrland är mygg och knottfritt på vintern då det är -20 som högst. Tro mig jag har bott 4 år i Luleå och har upplevt eländet med de små djävlarna. Varför inte ta en kryssning och uppleva havet,vinden och man kan spela golf på dessa fartygen. Passa på att uppleva saker innan det är försent. Bara min mening. De har bra doktorer på dessa fartyg också. /Kram

  4. Du får inte skriva så där drömmande om kommande varma tider, jag klättrar på väggarna här… men lite ska man ju ha som morot framåt. Visst är det mycket jobb, men tänk vilken skatt att kunna ha er stuga och samla gänget. Här har vi alltid haft det så och svårt att tänka mig att inte kunna ha alla samlade. Vissa saker har ju varit så självklara – tills den för.. pinkade coronan brakade in.

    Ja det blir nog lite ny vardag för er – men som du skriver, ni har ju fått liten smygstart där så det kommer säkerligen bli bra. Måste väl vara skönt att slippa ”mörka”? Även om jag vet hur du menar.

    1. Han har nog sista året fått se hur jag verkligen mår eftersom han har jobbat hemma hela tiden. Vi har haft bra samtal om hur saker kan lösas då jag inte vill vara en proppen Maggan som gör att han tvingas vara hemma. Han får göra saker själv vilket ingen dör av. Puss o Kram 🥰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s