Envis på ett dumt vis 🐘

Bilden är ovanligt goda Mandelkubb, smidigt och smart att baka i form.

Några regndroppar på mitt fönster och jag vill skrika Nej! Snälla väder, dra på kylan igen, det blir så tråkigt för alla när det blir grått och slaskskitigt utan snö. Tänk på ungarna, snart är det sportlov.

Här händer inte så mycket, jag fick ju höra av läkaren när hon opererade mig, att jag hade ett likadant ”märke” högt upp på låret, att visa upp på hud, du måste ringa och boka tid sa hon. ”Nämen sa jag, det är väl ett blåmärke” sa jag. ”Nej, du måste ringa och be dem kolla upp det” sa läkaren.

Ringa kunde jag glömma, alla tider var varje dag uppbokade. Paniken steg i mig, men så fick jag för mig att nyttja 1177 eftersom jag redan är patient på hud, har så att säga rätt att få be om hjälp. Så nu har jag fått tid till början av mars, allt skedde smidigt via 1177.

Jag har inte varit snäll mot mig själv sista veckan. Som vanligt snurrar tankar om att minska medicineringen, inte den som har med njurarna att göra utan sömntabletten. Vilket rävgift dessa tabletter är, fast de fungerar bra som just insomningspiller. Hittade en förpackning med speciella sömntabletter, som inte gör en beroende, tänkte … trodde jag. Att jag skulle sluta med de andra och ta detta rävgift istället, för dessa blir man inte beroende av. Men jösses jag har varit helt väck, legat och inte kommit upp, fast jag har sovit som en stock på nätterna. Dessa förbenade biverkningar och utsättningsbesvär i kombination så klart, av den tablett jag har sovit på i mängder av år. Efter en vecka hjälpte maken mig att inse att jag ska ta de vanliga sömntabletterna, ingen ide att gå igenom detta, då den nya icke beroendeframkallande tablett fick mig att må prutt, vilket den är känd för. Därför låg den kvar i min medicinlåda minus ett par tabletter sedan tidigare försök. Envis och dum som en åsna.

Jag förstår inte varför jag envisas med jämna mellanrum att försöka avgifta mig själv, det blir ett helvete. När man nu är en sån som ogärna tar tabletter, så får jag perioder, när jag vill befria mig och min kropp ifrån gifter. Det har fungerar flera gånger, jag har trappat ut sömntabletten under fysisk vånda, konstaterat att jag klarat av det och sen efter några sömnlösa sängrullande nätter gett upp och tagit tabletten igen.

Imorgon är det barnkalas igen, bakom dotterns villa ska vi träffas, om nu inte regnet vräker ner. Risken finns, om det bara duggar tar jag med paraply … jäkla väder, jag vill så gärna träffa de mina och ungarna.

Annars händer inte så mycket, jag stickar mest, har börjat följa en serie Bridgeton på Netflix, vackra kläder, överklassens baler och intriger. Faktiskt rätt skönt att låta sig vaggas med i en fantasivärld, tanken på att överklassen, adeln och de kungliga faktiskt haft och har så många privilegier. Fast fy tusan för att som i The Crown som handlar om engelska kungahuset, ha folk runt om sig i hela sitt liv, bli på-avklädda, slippa allt som är vanligt liv och ansvar för sig själv och det självklara runt om. Men intressant att följa just engelska kunga … borde heta drottninghuset i generationer.

Fredag igen, entrecôte, pommes och bea till middag, klart bra inledning på helgen. Hoppas ni får det bra. Kram 🌷⭐️🌷

10 kommentarer på “Envis på ett dumt vis 🐘

 1. Mandelkubb låter smaskens men vare sig jag eller Kalle kan låta bli att äta om vi har hemma så den skulle ta slut på en dag eller två så det funkar inte här hemma att ha godsaker i skåpen. Trist men..
  Hoppas ni får en mysig dag med ungarna 🙂

  1. Egentligen är det samma för mig, är jag duktig kommer maken hem med kaffebröd, godis. Så säger jag till att nu är det nog hahaha tills jag själv är sugen då bakas det igen. Kram

 2. Bridgetons är toppen, men man får inte vara pryd när de sista avsnitten går 😊😊

  Mandelkubb – slungas tillbaka i tiden och köket som nu är vårt TV-rum. Farmors special och pappas favorit. Doften höll på att slå omkull en när man öppnade dörren 😄

  Märker på mamma att hon har svårt att komma igång när hon tagit sitt halva lilla insomningspiller. Men hon är mer sliten om hon tvinnar runt hela natten. Pest eller kolera. Typ.

  1177.se is da shit. Jag komunicerar enbart med dem den vägen.

  Kram 💕

  1. På tal om doft när man kliver in, minns doftsmockan när mamma bakade drömmar, hjortonsaltet höll på att ta livet av mig. Bridgeton lär ha mig fast i soffan ett bra tag fram.
   På tal om prydhet så är jag inte så mycket åt det hållet, men sex i filmer är jag så där lagom förtjust i. Jag gillar när regissören låter tittaren använda sin egen fantasi, då blir film som bäst. Så där kan jag vara lite pryd kanske …

 3. Bridgertons var helt underbar att följa. Nu väntar jag med iver på nya avsnitt av Heartland en feelgoodserie på Netflix jag verkligen kan rekommendera./Kram och hoppas sömnen ordnar sig

  1. Nu är jag helt fast i Bridgerton, det finns ju så mycket att se på Netflix, jag fastnar ofta i dokumentfilmer. Men nu är det kärlek och fantasi som gäller. Nu sover jag som vanligt med en insomningstablett. Kram 🌿🐘🌿

 4. Funderade på ifall dina sömnproblem orsakats av transplantationen eller om du även tidigare haft problem med att somna/sova. Själv är jag så lyckligt lottad att jag för det mesta sover som en stock, störs inte ens av makens snarkande (bara jag somnar först), vilket inte är helt ljudlöst…. ibland kan det höras till ett annat rum eller till och med den andra våningen i huset. Minns då jag som yngre på jobbet satt i ett rum med två andra jobbkompisar och dessa varje morgon jämförde vem som hade sovit ”minst”. Jag deltog inte i diskussionen, tänkte för mig själv att det vore hemskt att inte kunna sova!
  Jag tycker också det är intressant med dessa serier om kungligheternas liv, har sett både om de engelska och de norska. Snart lär det väl också bli en serie om de svenska 😉 (börjandes från nuvarande kungens barndom). Nej, inte heller jag skulle vela leva det livet, med en massa folk runt om hela tiden och inget privat. Må vara hur privilegierat som helst! För mig är det ett privilegium att få vara bara för sig själv och sina närmaste när man vill, men lite hjälp med hushållssysslorna skulle kanske inte skada ibland 🙂 Även om dessa serier inte kanske till 100% är dokumentära, är det ändå intressant, åtminstone intressantare än att titta på all världens ”reality-program” med halvnakna (allt annat än naturliga) människor som vänsterprasslar med varann…. Ha en bra helg du med!

  1. Jag håller med de flesta reality-program hoppar jag över. Jag tycker om dokumentärer och så dessa serier där jag lär mig något, allt stämmer väl inte med verkligheten, men tidsandan, kläder och de händelser som var stora kommer ju med.
   Jag har haft svårt att somna redan före transplantationen, somnar jag brukar jag sova tungt och länge. Samtidigt som jag kan vara väldigt lättväkt. Lite rörigt ska det visst alltid vara i mitt liv. Fniss!
   Nu hemma efter ett småregnigt 4-års kalas, så skönt att se alla. Tårtan hemgjord så klart av dottern var att dö för. Kakorna sa andra var så där goda att folk ville ha receptet. Jag tog en tårta, bulle och orkade inte kakorna. Känns så skönt nu att ha sett alla mina kära. Kram 🌸🐓🌸

 5. Smart att baka mandelkubb så där 🙂
  Olustigt med hudförändringar. Håller tummarna att det går bra.
  Det där med tabletterna låter ju också jobbigt. Vad tråkigt att du har varit ”tvungen” att ta något för att kunna sova. Det händer att jag får en sömnlös natt då och då med långa mellanrum. Det är nog så jobbigt, men inte värre än att man står ut. En natt är ingen natt, kanske man kan säga 😉
  Önskar dig en fin vecka ❤
  Kramis

  1. Livet blir inte alltid som man tänkt och vi alla gör vad vi kan för att få till det bättre. Jag har ett bra liv med mina nära och kära, mycket jag ser fram emot trots kroppen som ständigt stökar till mitt liv. Den biten är jag så trött på att jag inte har ord för det. Om jag hade varit frisk hela vägen, vet jag att jag ännu hade haft stort snurr på mitt liv, med många människor vid mitt köksbord att hjälpa så gott jag kunde. Min livsluft var att finnas för de med behov, på mitt vis. Tänk så mycket tankar och intryck alla dessa människor skulle skänka mig, så mycket ord och berättelser som skulle kommit ut här. Så mycket nya vinklar och insikter om hur livet kan vara för oss, när vi söker och famlar efter stadga och trygghet.
   Kram 🐈‍⬛ 😷🐈‍⬛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s