Så här dagen efter själva vaccinerandet mår jag ännu bra, bara vänsterarmen som kunde ta en paus. Men igår några timmar efter undret skedde, blev jag yr på nytt vis och mådde så konstigt. Några timmar trodde jag att jag skulle bli riktigt sjuk, men det la sig. Läste runt och hittade fler som känt sig så där konstiga, så vet ni om ni upplever detsamma.

Ni kan glömma hushållsnäras vaccinerande i samma veva som vi transplanterade får vårt vaccin. Det har Region Stockholm tagit bort, men det fungerar tydligen fint på andra orter. Så i maj lär de ha vaccin till resten av befolkningen och det tror jag fan i mig inte på. Även om de får vaccin, så klarar inte regionen av att organisera det hela. Sämsta regionen i hela landet, det skäms de inte för. Det som gör mig så arg är att de går ut med upplysning om att vi ska kallas och hushållsboende, min man då, ska få ett papper som ger honom förtur till vaccination på vårdcentralen. Sen kommer jag där till min vaccination och ber om pappret till min man, syrran som kollade mitt leg visste inte ett dugg om det. Inte min vårdcentral heller. Hur vore det om regionen kunde upplysa oss om det som blir pannkaka? Nä, misslyckanden ligger de lågt med, oavsett hur och vem, vad det drabbar.

Igår ringde Frasses förra ägare, hon ska upp till Stockholm idag och kommer över på en fika, ute så klart. Det ska bli så spännande att se hur Frasse reagerar. Jag tror han får glädjefnatt, men det var inte förra ägaren så säker på. Det blir bra att träffas en stund, få prata lite om Frasse och livet.

Förra helgen tog maken med sig Frasse till en Västgötaspetsträff på Gärdet. Tänk er 26 hundar av samma ras, lösa och lyckliga i en stor grupp. Först var Frasse lite avvaktande, men sen lossnade det och han for runt med hela gänget. En timmes promenad en gång i månaden, maken kommer åka dit igen. Trevligt folk och måste vara så kul att se alla glada hundar, en ras som älskar sin egen ras bäst, ras”ister” helt enkelt hahaha! Jo då, det var andra hundraser med och de lekte så fint med varandra hela högen, lika bra att förtydliga i landet där allt nagelfars och ondska ständigt upptäckts i varje sneseglande ord.

Nu minns jag inte vad jag har skrivit tidigare … men cancerfri är jag, såret blödde lite senast igår, så det är det värsta sår jag någonsin haft på att läka uselt, opererades 10 februari. Tänker på det lååånga ärr jag fick efter njurtransplantationen, det läkte så snabbt och fint jämfört med detta lilla skitsår.

Påsken närmar sig och för mig är det inte bara påsk utan maken går äntligen i pension. Det ska firas på på landet med sonens familj och min morbrors änka. Det ser jag fram emot, barnbarnen, maten, samt att bara vara ute tillsammans. Nu ska jag ta tag i dagen, eller om den tar tag i mig?


10 kommentarer på “

 1. Här är det ännu värre angående vaccineringstider.
  Två makar. Hon ca 80 rullstolsbunden – han ca 90 år och dement. Tro för all del inte att de fick samma tid. Det blir fyra resor var via färdtjänst. 8 resor belastar dessutom urusla pensioner.
  Har inte hört historien färdigt än, men de vitrockade tyckte inte det var någon fara att gubben skulle förvirra sig bort på stan, utan att gumman var med. SUCK! Polisen får väl skjutsa hem honom på samhällets bekostnad (som vid ett annat tillfälle då han rymde från lasarettet och hittades på andra sidan stan – traskande och leende i natt-tofflorna).
  🙂

  1. Det är rörigt och förbannad blir jag av det du berättar, så tvärt emot att bli bemött på ett värdigt vis, inte bara som äldre utan som människor med svårigheter. Omtanke, empati och förståelse verkar vara bristvara, tror sjutton befolkningen börjar bli helt mentalt korkade.
   Kram 💚🌷💚

  2. ”Befolkningen har gett upp”, tror jag. Att slåss mot Goliat är liksom dömt att misslyckas. 😦 Iaf om vederbörande är över 80-årsstrecket. Då är man omyndigförklarad, vare sig man vill eller inte.
   Så tror jag, är bäst att tillägga 😉

 2. Det verkar vara väldigt olika från region till region hur det fungerar med vaccineringen. Här får personer i samma hushåll vaccinet om någon i familjen tillhör en riskgrupp. Men att tidsplanen skulle hållas, det finns inte på kartan.
  Så härligt att maken går i pension nu. Husse gick tidigare och har varit lös och ledig i ett år nu. Han har aldrig ångrat sitt beslut.

  God helg!

 3. Skönt att vaccet är på plats! Ja regionerna jobbar helt klart olika effektivt. Skönt att mamma är klar, tog 2:an igår.

  Spännande att höra hur Frasse reagerade!

  Nu får vi vänta på att våren tar sig, nya lite bättre tider hoppas jag på. Känns som att det liksom börjar vända nu för min del. Får jag bara ordning på försörjningen också så skall jag nog landa. Kramiz

  1. ❤️ Hoppas verkligen att det vänder för din del och skönt att mamma din är vaccinerad. Frasse blev precis så lycklig som jag trodde, länge satt fd ägaren på rumpan i gräsmattan och det kelades massor. Hon var glad att han var hos oss, både hon själv och kompisen såg stor skillnad på Frasse nu, mot hur han var tidigare. Nu är han så lugn, en helt annan hund tyckte de. Själv blev jag så glad att de fick träffa varandra. När han hade hälsat klart ställde han sig bredvid mig och maken, det kändes också skönt. Vi sa hej och gick till vår port, Frasse var som vanligt, gick bara hem med oss.

   Om jag inte går med Frasse och maken när de går hem, då trasslar Frasse och vill vänta in mig. Men han vände sig inte om en enda gång efter fd ägaren. Det var nog skönt för både henne, Frasse och oss. Alla var nöjda med mötet.

 4. Mina bordercollies lekte bara med likasinnade. Har väl lite med kroppsspråk att göra. Precis som hos oss människor. Rasist ja kalla mig vad som helst det ger jag den i… KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s