Grattis till mig själv

Wp säger att det idag är 14 år sedan jag började skriva här, inte klokt.

Nu har jag spelat Fia med knuff med barnbarnen, jag vann. Lärde yngsta att hålla tärningen i öppen handflata och liksom rulla iväg tärningen. Skrattade gott, hon var så kletig att tärningen satt fast i handflatan, frågade om hon hade lim i handen. 😃 Handtvätt är inte hennes bästa gren.

Maken och sonen handlade fågelholkar på vägen hem från golfandet, gamla holkar ska rensas och nya sättas upp. Vädret briljerar ännu och jag har bjudit chokladbollar stående barfota på trädäcket, det var så härligt att känna de ljumma plankorna under fötterna.

Nu snackar vi mat igen, sonen har köpt rostbiff och vi entrecôte, grillat blir det och vad som ska serveras till får vi se. Igår grillade maken palsternackor och det var väldigt gott, rotfrukter är verkligen något alla borde äta mer av, så gott även i ugn, blandat med andra rotfrukter.

Tingeling, snart ut till mina små skunkar igen. 💛☀️💛

11 kommentarer på “Grattis till mig själv

 1. Verkar ju varit en riktigt trevlig dag för er. Såg att helgen skulle fortsätta på samma vis. Jag har varit på begravning som var väldigt vacker. Prins Philip har gjort en värdig sorti från jordelivet. /Kram

 2. Jag har ett litet gäng palsternackor här som jag inte vet vad jag ska göra med dem. Snart blir det nog inget annat val än att kasta dem, fast de ser mer ut att skrumpna bort än att ruttna… ska helt klart bara köpa en i taget när det gäller palsternackor. Inte en hel påse.

  Har dessutom en ännu större påse rödbetor. 1 kg tror jag det är. Lite bekymmersamt med dem också, men en del får jag väl göra rödbetsbiffar av.
  Rödbetor är också väldigt gott att göra i ugnen. Jag äter faktiskt ganska mycket rotfrukter och olika varianter av kål.
  Fast i dag har jag ätit köttfärsbiffar… ibland får man sina ryck. Nej jag menar – cravings efter kött… Ren vegan lär jag aldrig bli, även om jag äter mest vegan och tycker det är jättegott. Bara jag får kyckling eller köttfärs-nånting ibland. Är väl nåt kroppen behöver då, kan tänka. /Kram! 😀

  1. Känner igen mig, tycker också mycket om grönsaker på längden och bredden. Jag brukar slänga ner rotfrukter, skalade och skurna i mindre bitar i min soppmaskin, i med röda linser, lök, vitlök, 1 liter buljong, krydda som man vill. Koka ihop, sen kör jag monterade knivarna så soppan blir lagom tjock och fin. Släng ner några palsternackor,o annat. Sen brukar jag ta fetaost eller typ en klick smaksatt creme fraisch eller andra rester eller kretonger, du fattar. Kram ☀️🕶☀️

  2. Oh, så gott det låter!!!
   Sen jag började läsa på mer om tarmhälsa, så har jag skärpt till mig mer med rotfrukterna – och gröna bananer – och det är en välsignelse med de där apparaterna man har i köket. Skulle framför allt inte vilja vara utan min Braun stavmixer med mixskål. och 1200 w är inte att förakta. Dessutom lättare att hantera och diska än blendern. ❤

  3. Jag tänker ofta på alla kvinnor förr, hur tungt allt var för dem, detta skurande på knä, tvättande i iskallt vatten på vintrarna. Vi har det så himla bra på det viset.

  4. Visst har vi det bra på många sätt. Bra material, bra rengöringsmedel, varmt vatten. Och tack och lov för tvättmaskinen! Först för att det över huvud taget finns såna! Men det var också det första jag skaffade när jag flyttade till den här lägenheten. Vill inte dra i väg till en gemensam tvättstuga – som inte ens ligger i samma fastighet som man bor i. Men mest av allt för nu behöver jag inte bli drabbad av andra människors överparfymerade tvättmedel och sköljmedel. Urk!!!! säger jag bara. Några droppar lavendelolja i sista sköljvattnet är bra mycket bättre!

 3. Tänker på när det där äckliga äppelstinkande tvättmedlet var poppis, det var den värsta doften jag minns från tvättstugan. Vi har också tvättmaskin, passar mig att slänga in en tvätt när det passar mig och som sagt slippa släpa till annan port.
  Klart jag hänger med, bara jag fattar vart du tog vägen.
  💞

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s