Det här med svanar ✍🏻

När vi åker till och från landet har jag blivit så snopen av att se svanar i åkrarna och inte få heller, ibland har jag inte hunnit räkna dem när vi kör förbi. En översvämmningsvår efter idogt regnande hade naturen skaffat en sjö vid en åker, så många svanar har jag aldrig sett på land och i den lilla sjön tidigare. Jag undrar så ifall de alltid har suttit i åkrarna hela våren och i så fall varför? Maskarna kanske är extra lätta att komma åt, vad vet jag.

Men nu jäklar i min låda läste jag att det har slagits rekord i en ort strax utanför Umeå, ett rekord av svanar hela 8,400 mot tidigare rekord 6,600. Finns det en svansjö där undrar jag, eller sitter de i ortens åkrar och käkar? Vi har ju svanar i havet här hemma i stan, jag blir inte klok på dessa svanar på landet i åkrarna. Fascinerad och väldigt undrande.

Idag har jag storgråtit då sonen blev konstaterad med covid19, jag har tänkt så länge att han varit utsatt på många olika vis via jobb och lite andra saker och att han bergis kommer åka på skiten. Jag blir rädd, han är i den åldern det drabbar många illa och man dessutom, det är ju de som oftast dör. Så nu kommer min själ vara i gungning tills han är frisk igen.

17 kommentarer på “Det här med svanar ✍🏻

  1. Han ligger inte utan verkar väl rätt ok. Snorig, hostar och känner sig påverkad med andningen. Jag hoppas så innerligt att det inte blir mer än en förkylning, så otäckt att det kan gå många dagar och sen plötsligt slå om. Jag är verkligen så sjukt rädd att det ska gå på tok.

  1. Han är trött som sjutton, men har svårt att sova sa han idag, mår skapligt har inte blivit sämre sedan igår. Kram 🌷🕶🌷Skickar solglasögon till dig, här drar snön tvärs över i blåsten. Bläk!

 1. Svanarna som du ser är sångsvanar (gul näbb) som landar för att vila upp sig och äta på sin väg norröver. Det finns gott om frön och rester efter tidigare skörd där på åkrarna. 🙂

  1. Hahaha det kunde ju jag också ha gjort, oftast funderar jag på det när vi åker förbi. Sen är minnet kort men intensivt.
   Kram påre! ☀️

 2. Så tråkigt att din som fått Covid-19 men jag hoppas att det inte ska bli alltför besvärligt. Det är ju en skrämmande sjukdom för ingen vet vem som blir dålig.

  Kram

  1. Så läskigt, först är det fem dagar om det blir sämre, eller efter 8-9 dagar så skitskraj jag känner mig räknar dagar. Många känner sig inte så dåliga och så slår det till, fy f…
   💚🌷💚

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s