Skurtant och retsticka âœđŸ»

DÀr for maken ivÀg, mÄste köpa en ny tv till mamma, hennes tv Àr frÄn 2006 eller sÄ och dÄ fungerar det inte lÀngre att se mer Àn 1:an och 2:an efter digitaliseringen. Jag Àr lite skruttig, sÄ han fick Äka utan mig, dumt att chansa, vill inte smitta henne med nÄgot.

Funderar pÄ att ta hink med vatten och rengöringsmedel i och gÄ ner till scootern, torka av den och sen skura av golvet precis dÀr den stÄr. Har inte bestÀmt mig Ànnu, sen kan jag ju fortsÀtta och stÀda, rensa bland alla böcker vi har i bokhyllorna dÀr nere.

Jag opererade bort cancerfödelsemĂ€rket den 10 februari och Ă€nnu har det inte riktigt lĂ€kt, kommer lite, med betoning pĂ„ lite, blodprickar pĂ„ underbyxan Ă€nnu dĂ„ och dĂ„. Jag har sett att trĂ„den hon sydde med kommer upp som pyttesmĂ„ ”nystan” det Ă€r sĂ„ litet, men det blir som smĂ„ hĂ„l dĂ€r resterna av trĂ„den som skulle försvinna av sig sjĂ€lv dyker upp. Helt galet tröttsamt, men jag vĂ€ntar lite till, innan jag bestĂ€ller tid till distriktan pĂ„ vc, för vad kan hon göra egentligen?

Jag har en spegel med tvÄ sidor, en vanlig spegel pÄ ena sidan och en med förstoring pÄ andra sidan. Jag vill varna för att nÄgonsin se er sjÀlva i förstoringen!

Mitt numera Ă€ldre ansikte tappar allt i förstoring, huden jag sĂ€ger bara huden. Hur ska man kunna Ă€lska sig sjĂ€lv nĂ€r Ă„ren gĂ„r? Nu menar jag bara utseendemĂ€ssigt, allt dras nedĂ„t och förfulas. Jag kan ju ha hur vacker sjĂ€l som helst, đŸ€ men skalet vill jag banne mig byta ut. Fast andra med Ă€ldre utseende störs jag inte ett dugg av, tĂ€nker pĂ„ mina tanter och gubbar jag har skött om tidigare i mitt liv. Dessa smĂ„ gulliga tanter … jag kommer aldrig bli nĂ„gon sĂ„n gullig tant för nĂ„gon, det kĂ€nns verkligen som nĂ„got omöjligt. Nja, vi behöver ju alla sorters mĂ€nniskor, sĂ„ jag fĂ„r nöja mig med det.

Sonens Corona verkar vara av den lĂ€ttare sorten, om han nu inte fejkar, för att han fattar att jag blir sĂ„ sjukt rĂ€dd att han ska dö. Idag skulle de lĂ„ta testa alla ungarna, ska bli ”intressant” om de Ă€r smittade, ungarna Ă€r ju pigga, snoriga, hostiga sedan lĂ€nge. Jag hĂ€mtade ju 6-Ă„ringen i skolan förra tisdagen, utan att veta att sonen precis i samma veva tappade smak och lukt i ett nafs och stack och testade sig.

Jag skyller mitt usla mĂ„ende pĂ„ omslag i vĂ€der, vĂ€rsta som finns fram och tillbaka. Halsont mer Ă€n vanligt, Ă€r nĂ„got jag jag har haft i mĂ€nger av Ă„r, halsont som ingĂ„r i fibromyalgidiagnosen. Allt gĂ„r i skov och kanske kĂ€nns det mer pga kortisonnĂ€ssprayen mot allergin och intag av kortisonspray mot astman? Jag vet sĂ„ lite nu för tiden med min kropp, den har sĂ„ mycket för sig, sedan mĂ„nga Ă„r och medicinering. TĂ€nker pĂ„ förr, dĂ„ visste jag pĂ„ stunden nĂ€r mensen kom, hade aldrig fel. KĂ€nde min kropp sĂ„ himla vĂ€l, vilket jag fĂ„tt bekrĂ€ftat pĂ„ mĂ„nga vis genom tidigare Ă„r. Var hos en som trycker pĂ„ punkter under fötterna … kan sjutton inte komma ihĂ„g vad de k … zonterapi va? Hon tryckte och jag kĂ€nde av olika stĂ€llen pĂ„ kroppen, hon hade aldrig varit med om det tidigare. Vi testade, hon gjorde sitt utan att berĂ€tta, var jag skulle kĂ€nna det och jag talade om var det kĂ€ndes.

Kallas det sjÀlvhÀvdelse att berÀtta goda saker om sig sjÀlv? Undrar just var grÀnsen gÄr för att berÀtta positiva saker om sig sjÀlv? Herre min gnu jag Àr ju trots allt uppvuxen med Jantelagen, hÀmmande saker det dÀr. Blanda upp en svensk med en halv uppkÀftig dansk, tja det Àr vÀl inte det optimala i landet vara ingenting, knyta handen i fickan och tiga. Lagomma fisljumma landet ingenting, som sÄ gÀrna ger bort allt de har till frÀmlingar. Haha! Nu surnar nÄgra till surmjölk, sÄ dÀr fÄr man fan i mig varken tycka eller tÀnka. Tur att jag och nÄgra till tycker sÄ, om alla tyckte lika skulle det inte vara sÄ lÀtt att kÀnna sig god. Utan mörker inget ljus, utan de onda ingen god, tÄl vÀl att tÀnka pÄ lite i alla fall.

NÀÀ, nu ska jag inte retas mer, nu tar skurkĂ€rringen i mig över och gĂ„r ner och skurar av scootern och stĂ€dar efter andra i kĂ€llaren. đŸ™đŸ»

6 kommentarer pĂ„ “Skurtant och retsticka âœđŸ»

 1. Jag brukar leta fina spot pÄ mig sjÀlv. Mina knÀn Àr rÀtt fina tycker jag, öronsnibbarna ser ocksÄ rÀtt söta ut, ja det kanske finns fler saker men de har jag inte hittat Ànnu /Kram

 2. Ja nog Ă€r det ett och annat som blir rynkigt och hĂ€nger ner. Till och med mina örsnibbar Ă€r tunnare och hĂ€nger men jag hör i alla fall som jag ska, Ă€n sĂ„ lĂ€nge i alla fall 😉
  För övrigt sÄ tycker jag faktiskt att man fÄr tÀnka och tycka hur man vill precis som att vi fÄr sÀga att vi Àr bra pÄ nÄgot. Tittar man pÄ den yngre generationen sÄ har en del en enormt stor tilltro till sig sjÀlva sÄ dÀr har Jantelagen inte en chans.

  Ha en god kvÀll!

  1. Det Àr underhudsfettet som försvinner genom Ären, lÀpparna blir smalare, dynorna under fötterna minskar, samma med skinnet pÄ hÀnderna, tror öronsnibbarna gÄr samma vÀg.
   Nu Àr inte jag sÄ Janteskadad tÀnkte jag skriva, men det Àr klart jag Àr, fast jag har spottat upp mig med Ären. HÀr inne Àr jag mer uppkÀftig Àn jag Àr att umgÄs, leva med. Det gÄr inte att umgÄs med folk som stÀndigt uppkÀftigt gÄr mot strömmen.
   TÀnker att hÀr inne slÀpper jag lös bÄde bekvÀmt och obekvÀmt, flaxar ivÀg bÄde hit och dit. Funderar om vi inte alla flaxar, fast mÄnga inte vill/vÄgar provocera eller kan fÄnga upp det hela.
   Sonens ungar har ocksĂ„ 🩠 Corona, sĂ„ min kommande födelsedagshelg Ă€r nu skjuten nĂ„gra veckor framĂ„t, för det Ă€r dĂ„ vi firar, hela familjen pĂ„ landet. TĂ€vlingar, tĂ„rtor och allt till fikabordet, grillmiddag senare, brukar vara en höjdardag, med alla fem ungar med sina pĂ€ron och respektive. Skratt och prat i kvadrat.

   Hoppas din kvĂ€ll blir lugn och skön. đŸ§ĄđŸ€ŽđŸ§Ą

 3. Det lÄter som det perfekta firande! Hoppas att hela familjen kryar pÄ sig snabbt!
  Bloggen fungerar bra som en ventil tycker jag för ibland behöver man pysa.
  Borde man inte bli magrare nĂ€r underhudsfettet försvinner 😉

  Kram och god kvÀll!

  1. Haha önskar sÄ att jag blev magrare, men mig har det dÄ inte fungerat pÄ.
   Sonen börjar jobba imorgon, ungarna Àr ju som friska med lÀttare hosta o förkylning, men de blir sÄ klart hemma till nÀsta fredag. DÄ ska de vara friska.
   Kram đŸ€ŽđŸŒ·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s