Skurtant och retsticka ✍🏻

Där for maken iväg, måste köpa en ny tv till mamma, hennes tv är från 2006 eller så och då fungerar det inte längre att se mer än 1:an och 2:an efter digitaliseringen. Jag är lite skruttig, så han fick åka utan mig, dumt att chansa, vill inte smitta henne med något.

Funderar på att ta hink med vatten och rengöringsmedel i och gå ner till scootern, torka av den och sen skura av golvet precis där den står. Har inte bestämt mig ännu, sen kan jag ju fortsätta och städa, rensa bland alla böcker vi har i bokhyllorna där nere.

Jag opererade bort cancerfödelsemärket den 10 februari och ännu har det inte riktigt läkt, kommer lite, med betoning på lite, blodprickar på underbyxan ännu då och då. Jag har sett att tråden hon sydde med kommer upp som pyttesmå ”nystan” det är så litet, men det blir som små hål där resterna av tråden som skulle försvinna av sig själv dyker upp. Helt galet tröttsamt, men jag väntar lite till, innan jag beställer tid till distriktan på vc, för vad kan hon göra egentligen?

Jag har en spegel med två sidor, en vanlig spegel på ena sidan och en med förstoring på andra sidan. Jag vill varna för att någonsin se er själva i förstoringen!

Mitt numera äldre ansikte tappar allt i förstoring, huden jag säger bara huden. Hur ska man kunna älska sig själv när åren går? Nu menar jag bara utseendemässigt, allt dras nedåt och förfulas. Jag kan ju ha hur vacker själ som helst, 🤐 men skalet vill jag banne mig byta ut. Fast andra med äldre utseende störs jag inte ett dugg av, tänker på mina tanter och gubbar jag har skött om tidigare i mitt liv. Dessa små gulliga tanter … jag kommer aldrig bli någon sån gullig tant för någon, det känns verkligen som något omöjligt. Nja, vi behöver ju alla sorters människor, så jag får nöja mig med det.

Sonens Corona verkar vara av den lättare sorten, om han nu inte fejkar, för att han fattar att jag blir så sjukt rädd att han ska dö. Idag skulle de låta testa alla ungarna, ska bli ”intressant” om de är smittade, ungarna är ju pigga, snoriga, hostiga sedan länge. Jag hämtade ju 6-åringen i skolan förra tisdagen, utan att veta att sonen precis i samma veva tappade smak och lukt i ett nafs och stack och testade sig.

Jag skyller mitt usla mående på omslag i väder, värsta som finns fram och tillbaka. Halsont mer än vanligt, är något jag jag har haft i mänger av år, halsont som ingår i fibromyalgidiagnosen. Allt går i skov och kanske känns det mer pga kortisonnässprayen mot allergin och intag av kortisonspray mot astman? Jag vet så lite nu för tiden med min kropp, den har så mycket för sig, sedan många år och medicinering. Tänker på förr, då visste jag på stunden när mensen kom, hade aldrig fel. Kände min kropp så himla väl, vilket jag fått bekräftat på många vis genom tidigare år. Var hos en som trycker på punkter under fötterna … kan sjutton inte komma ihåg vad de k … zonterapi va? Hon tryckte och jag kände av olika ställen på kroppen, hon hade aldrig varit med om det tidigare. Vi testade, hon gjorde sitt utan att berätta, var jag skulle känna det och jag talade om var det kändes.

Kallas det självhävdelse att berätta goda saker om sig själv? Undrar just var gränsen går för att berätta positiva saker om sig själv? Herre min gnu jag är ju trots allt uppvuxen med Jantelagen, hämmande saker det där. Blanda upp en svensk med en halv uppkäftig dansk, tja det är väl inte det optimala i landet vara ingenting, knyta handen i fickan och tiga. Lagomma fisljumma landet ingenting, som så gärna ger bort allt de har till främlingar. Haha! Nu surnar några till surmjölk, så där får man fan i mig varken tycka eller tänka. Tur att jag och några till tycker så, om alla tyckte lika skulle det inte vara så lätt att känna sig god. Utan mörker inget ljus, utan de onda ingen god, tål väl att tänka på lite i alla fall.

Nää, nu ska jag inte retas mer, nu tar skurkärringen i mig över och går ner och skurar av scootern och städar efter andra i källaren. 🙏🏻

6 kommentarer på “Skurtant och retsticka ✍🏻

 1. Jag brukar leta fina spot på mig själv. Mina knän är rätt fina tycker jag, öronsnibbarna ser också rätt söta ut, ja det kanske finns fler saker men de har jag inte hittat ännu /Kram

 2. Ja nog är det ett och annat som blir rynkigt och hänger ner. Till och med mina örsnibbar är tunnare och hänger men jag hör i alla fall som jag ska, än så länge i alla fall 😉
  För övrigt så tycker jag faktiskt att man får tänka och tycka hur man vill precis som att vi får säga att vi är bra på något. Tittar man på den yngre generationen så har en del en enormt stor tilltro till sig själva så där har Jantelagen inte en chans.

  Ha en god kväll!

  1. Det är underhudsfettet som försvinner genom åren, läpparna blir smalare, dynorna under fötterna minskar, samma med skinnet på händerna, tror öronsnibbarna går samma väg.
   Nu är inte jag så Janteskadad tänkte jag skriva, men det är klart jag är, fast jag har spottat upp mig med åren. Här inne är jag mer uppkäftig än jag är att umgås, leva med. Det går inte att umgås med folk som ständigt uppkäftigt går mot strömmen.
   Tänker att här inne släpper jag lös både bekvämt och obekvämt, flaxar iväg både hit och dit. Funderar om vi inte alla flaxar, fast många inte vill/vågar provocera eller kan fånga upp det hela.
   Sonens ungar har också 🦠 Corona, så min kommande födelsedagshelg är nu skjuten några veckor framåt, för det är då vi firar, hela familjen på landet. Tävlingar, tårtor och allt till fikabordet, grillmiddag senare, brukar vara en höjdardag, med alla fem ungar med sina päron och respektive. Skratt och prat i kvadrat.

   Hoppas din kväll blir lugn och skön. 🧡🤎🧡

 3. Det låter som det perfekta firande! Hoppas att hela familjen kryar på sig snabbt!
  Bloggen fungerar bra som en ventil tycker jag för ibland behöver man pysa.
  Borde man inte bli magrare när underhudsfettet försvinner 😉

  Kram och god kväll!

  1. Haha önskar så att jag blev magrare, men mig har det då inte fungerat på.
   Sonen börjar jobba imorgon, ungarna är ju som friska med lättare hosta o förkylning, men de blir så klart hemma till nästa fredag. Då ska de vara friska.
   Kram 🤎🌷

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s