Uppvindar idag

En redigt blå himmel, tärnor och mås glider förbi utanför fönstret, jag känner mig så lycklig över att de är här igen i mängder. Så vacker när de flyger jäms med fönstret eller längre ner, så jag ser deras kroppar ovanifrån, mäktigt.

Vi blev hemma, funderade på att åka till landet, men insåg att jag inte är helt ok än och så ska jag till tandläkaren på tisdag. På tisdag är jag garanterat smittfri om det är Corona, så här ska inga andra smittas.

Igår åkte vi ner till en drive in station där jag lämnade prov, lika bra och kolla om det är Covid eller en vanlig förkylning, en vanlig med konstiga symtom. Alla dessa skyddspåbylsade människor som lämnade ut testet och informerade, timme efter timme. När jag lämnade mitt prov, tackade jag för att de finns. I ur och skur står de där, de som vill finnas, klart de har lön, skam vore det väl annars.

Har faktiskt tittat på inspelningar om Covid från andra delar av världen och tyckt det är hemskt. Men när rapporter började komma från Indien, då brast något i mig, den totala sårbarheten människor hamnade i och i deras system där pengar, som för den delen alltid har förtur till mänsklig vård. Nu visar vilka som får lov att andas, de som har familjer som har råd och möjlighet att skaffa syrgas till sina anhöriga.

Det är något med Indiens framvällande massa, som gör allt så kopiöst ofattbart stort. Som ung skrev jag brev med några indier, det var så spännande när de berättade om sin vardag. Ormarna bodde på taket, inget konstigt alls med det … Ouiiii! Hur de tänkte om livet och sin vardag var jag så nyfiken på. Sen med egen familj tog vi oss till Stockholms enda affär med ”invandrad” mat från världens alla hörn. Där doftade det helt annorlunda, mot svenska affärer och märkvärdiga saker såldes i lösvikt. De hade allt och lite till, vi bunkrade splittade linser, kryddor av okända slag och lagade indisk mat i flera år med ungarna. Det var ett nöje att sätta sig till bords och vi fick våra favoriter.

Senare fick jag en helt annan kontakt med Indien. Som astrolog, ja, tänkas va, så konstigt att jag som inte var en fena på matte lyckades klura ut de matematiska uträkningarna för horoskop och allt som hängde ihop med den kunskapen. Så jag läste, rent av pluggade på engelska till och med, fanns inga böcker om ämnet på svenska. Men i England kunde du studera det hela på universitetet, på mitt bibliotek svarade bibliotekarien på min fråga ”Om de hade något om astrologi? Astronomi? Nej, Astrologi sa jag igen? ”Sånt för vi inte sa kärringen” med nedlåtande ton och min.

I StockholmsAstrologernas styrelse hamnade jag och det har jag skrivit om förr, en omvälvande tid med spännande människor och deras enorma kunskaper om allt runt astrologi och andlighet. Där dök en Guru upp, inte han personligen, men hans namn Sai Baba, honom som så många vallfärdade till för att möta andlighet. Själv tyckte jag om att lyssna till deras historier om sina resor till Indien, landet jag fascinerades så enormt av, rent av längtade till, men aldrig skulle våga åka till. Jag vill än idag inte åka dit, men älskar alla tänkbara dokumentärer därifrån. För den delen är jag inte mycket för Gurus/andlighet och att åka iväg, sitta utanför ett hus på en stor gårdsplan i timmar, dagar för att kanske få en glimt av den upphöjda. Nej, så funkar inte jag, är väldigt realistisk, stående med båda fötterna på jorden, med min egen personliga närhet till andlighet, befriad från dessa präster och högheter som valt att tolka sin egen närhet till det gudomliga som högst stående och med tolkningsförtur.

Snart sticker maken till en fotbollsmatch med sonen och äldsta barnbarnet som lär vara en begåvning över det vanliga med trasan. Ja, de dyker upp pojkarna, uppmärksammas under några år för att sen kickad åt sidan för nya bättre talanger. Jag är inte så imponerad av männen i männens värld av sparkande. Visst vore det roligt om det verkligen med tiden blev något, om det nu är det han vill. Men så otroligt mycket träning och jävligt slit för att oftast inte bli mer än korpen. Jag gifte mig med en ”begåvning” fast i handboll. Allt snurrade runt honom, träning, matcher och jag satt hemma med barnen, såg honom på tv-sporten ibland på söndagarna. Sen åkte de nattåget upp från Skånes matcher till Stockholm, anlände Centralen måndag morgon. Måndag middag dök han upp, då hade jag inte sett honom sedan fredag morgon.

Nu, måste jag sticka ut innan solen försvinner.

10 kommentarer på “Uppvindar idag

 1. På vår skola är fotboll mycket populärt bland pojkarna. Egentligen är det väldigt bra för barn behöver röra på sig men det finns ett elittänk långt ner i åldrarna och det tycker jag är skrämmande. Tioåriga pojkar kan inte spela för att det är en kul rastaktivitet utan varje match är på liv och död. Blir det en konflikt eller bråk så kan jag ge mig sjutton på att det har startat på fotbollsplanen. Hur kan det bli så fel med något som egentligen bara borde vara roligt?

  God lördagskväll!

  Kram

  1. Håller med om hur galet det har blivit med barns fotboll, seriöst från början till slut. Så mycket i samhället som behövs för lek med barn är nu borttager. Det är männens fel och kanske även kvinnor som tror att varje son är en blivande Zlatan.

   Jag Hade INTE Corona Jippi så skönt! Har åkt runt med scootern i ett stort område, njöt av sol och andra glada promenerande Lidingöbor. Kände mig så lycklig att åka runt igen, vitsippor, havets glimrande blänk, fullt vid glasskiosken vid stora bryggan, passagerarbåten lämnade ett lass resenärer och nya klev ombord, barnen lekte på olika välfungerande lekplatser, det grillades korv, hundar nosade och jag var bara salig av lycka att få dela stunden med alla andra som var ute.
   Trevlig helg 💚🦢💚

 2. Va? Har du inte fått din spruta av vaccin ännu? Vi har fått vår första här nere och i juni får vi den andra. Läste att Sverige är det land med näst störst spridning av covid-19 i Europa bara Cypern är värre. Ta väl hand om dig/Kram

  1. Jo, jag fick sprutorna tidigt i mars, men man kan hela tiden bli smittad, sprutorna ska göra så att jag/samma för er inte blir dödssjuka, utan överlever om vi blir smittade. Japp, här hemma är det bland de mest smittade i EU, inte så konstigt. Som jag upplever det släpper de restriktionerna så fort mycket folk blir sjuka. Sen verkar inte folk bry sig längre, finns ju aldrig något straff för de som inte bryr sig. Sen förstörde ju de sk experterna viljan att ha munskydd, de sa att det var meningslöst hela första året, plantor till styrande i FHM. Jag var munskydds-UFO från tidiga början. Nu har väl fler insett att munskydd är viktigt, men det går inte riktigt in då myndigheterna har varit så emot det. För dem gäller det hela tiden att aldrig lyssna till expertis från andra länder eller gemensamma internationella myndigheter. Bara skita i allt och göra som de själva tycker passar. Så sitter vi som mitt i skiten av smitta uppepå allt annat som går åt häcklefjäll i vårt land. Bara de ledande får göra precis som de vill utan hänsyn till folket.
   Kram 🥰

  2. När man är världsbäst på allt så får grannar fatta att det är de som ska följa den feministiska, storhumanitära statens varje vink. Så det har vinkats sedan pandemin starten. Hit och dit fram o tillbaka som en vindflöjel med patent på alla rätta svar. Som inte var de rätta men är rätt lik förbenat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s