Kunde ge mig på de

Tog mitt Hb blodprov idag och det var allt för högt, kvinnor ligger normalt mellan 120-150 mitt låg på 160, så det blir tappning nästa vecka. Min läkare ringde och bekräfta att jag alltid har rätt, jag känner verkligen av för högt Hb, huvudvärk, yrsel, trötthet och så en känsla av hetta i händerna. Jag har ingen lust att få trombos eller andra konstigheter som döden i blodproppsform någonstans alls.

Vi åkte till metropolen Hallstavik där de har en utmärkt, trevlig vårdcentral, som alltid fungerar så bra och väl där möter jag samma sköterska som sticker mig. Gu så härlig person hon är, önskar att hon fanns på mitt labb.

Sen åkte vi till centrum för maken skulle handla på Ica och jag sa ”parkera så jag ser folk.” Det är skillnad på folk i mindre orter och i stan, det är inte illvilja från min sida, jag har inget emot en enda person, det är mer ett konstaterande, där jag sitter känner jag mig lite som en gapande fågelholk i skogen. Folk ser annorlunda ut i mindre byar, städer, mer praktiskt klädda, typ kamouflagebyxor och annat just bekvämt/praktiskt som de har som jobbar i skogen eller på gården. Tjocka och tjockare, slitna kvinnor, unga som äldre och män med sina jätteskutor gungar fram, kvinnor med slitet hår, oklippt sedan länge, en stor grupp rediga arbetsklädda klev ut från restaurangen och såg ut precis som de gör i hela vårt land, med sina varselvästar. De såg vanliga ut och fina på sitt vis, så kom den äldre vanliga tanten som jag alltid hurrar för, hon gick förbi och såg ut som tanter gör i hela vårt land.

Vad vill jag nu säga med detta? Ser inte så många välklädda, friserade, oslitna människor på den lilla stund jag var där och undrar vad som gör skillnaden så pass stor? Det finns ju precis samma typ av människor över hela landet, men på de mindre orterna ser jag fler av de som dels inte har klädsmak och ser väldigt slitna ut. Jag själv är både fet och mest bara praktiskt klädd, men jämför jag mig i stan med andra så tycker jag att flertalet är relativt välklädda, friserade och kvinnorna är ofta sminkade, vilket inte jag är. Så vad gör att jag kan se att jag är på en mindre ort och handlar? Tycker det är en intressant gåta. Ska väl på en gång skriva att jag själv passar in väldigt bra där i den skaran folk.

Ikväll blir det matjessill, gräddfil och gräslök, i landet har vi gräslök som inte är av denna värld, hög som bara den och tjock. Jag ska klippa ner den och frysa in, vill inte att den börjar blomma.

Fridens 🔆🐄🐂🐑🐏🐎🐐🐖🐓

6 kommentarer på “Kunde ge mig på de

 1. Stroppiga storstadsmänniskor är inte min favoritmänniska. Men du hade säkert gillat att sitta på parkeringen utanför vårat Super-U för gissa om fransyskorna kan se chicka ut i vad som helst. Jag är så avundsjuk.

  1. De är ju kända för det fransyskorna, stroppiga människor från storstan eller landet gillar inte jag alls. Jag gillar däremot att sitta och bara titta på folk, spännande ibland att fundera över vilka de är. 🌷🐎🌷

 2. Dessutom är skillnaden den att på en mindre ort känner alla alla. Jag har som nyinflyttad blivit varse att a-l-l-a vinkar och hälsar på mig som är ny medborgare i deras värld. Ryktena går fort här. Har ingenting emot det. Tycker t.o.m. att det är bra.
  Som en av de första dagarna här så hade jag före klockan elva på förmiddagen hälsat och småpratat med 8 personer. Det skulle ta 14 dagar att uppleva inne i stan där jag förut bodde. En by har ju lätt att ta in en ny person medans jag får beta av dem en efter en. Det upplever jag som en god framförhållning – höst och vintergöra. 😉
  Kram ❤

  1. Det låter verkligen som något himla bra för dig, passar dig perfekt. Hemma i stan där känner jag inte alls så många numera. Nu är det ungarnas generation och de efter som rör sig i området och många nyinflyttade så klart. Maken berättade efter en ”ut med hund runda” att han mötte en annan hundägare och de pratade, så där som man gör hundägare mellan. Mannen var invandrare och hade lyckats flytta till ön och var så himla glad för det, ”Här hälsar ju alla på en,” så var det inte på den ort han tidigare bodde, en förort med dåligt rykte. Så han var glad för sin familjs skull och att han och maken stod där och pratade på. Ön vi bor på är ännu trevlig på så vis, det hälsas och pratad, om än mindre sedan jag var i den aktiva åldern. Tror att mindre ställen har större chans att behålla det där som är så viktigt för oss. Idag lite djurparad igen 😀 🦜🐑🐂🐓🐏🐎🐐🐖🐄🦢🦆🐈‍⬛ Kram 💚

 3. Visst är det skillnad på folk och folk men jag lägger ingen värdering i det. Alla får klä sig som de vill men visst kan man notera en skillnad. I vår lilla håla är det mycket märkesplagg som gäller medan i arbetshålan passerar foppatofflor och liknande vilket man sällan ser här. Upp till var och en som sagt men visst kan man notera skillnaden. Det gäller även inom olika stadsdelar i en del städer.
  Skönt att bli tappad på blod för något mer skit ska du inte åka på.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s