VĂ„r midsommar 🍓

TÀnkte dela mitt midsommarinlÀgg frÄn Facebook. Tiden sprang ivÀg med en farlig fart och helgen har varit sÄ ofattbart hÀrlig med vÄra barn och deras respektive + barnbarnen.

Jag hoppas ni alla har haft en skön midsommarhelg. 🌾🍓🌾🍒🌾🍓🌾🍒🌾

Det drar ihop sig, i kylskÄpet trÀngs midsommarens alla tÀnkbara delikatesser, skallen min surrar av planerna pÄ hur allt ska fixas sÄ trevligt som möjligt imorgon. Taket pÄ paviljongen Àr nyimpregnerat, allt för att mota eventuella skurar. DÀr kan vi sitta oavsett vÀder och Àta i lugn och ro.

Nya tĂ€vlingar pĂ„ gĂ„ng, penna pĂ„ snöre ner i flaska, spiktĂ€vling och ballongstafett. Sen har maken köpt ett nytt krocketset, det gamla har gjort sitt, Kubb finns ocksĂ„ i kĂ€llaren. SjĂ€lv tĂ€nker jag bara sitta pĂ„ altan och njuta av spektaklet som en riktig smitare. Skulle jag stĂ„ pĂ„ huk och fĂ„ ner pennan i flaskan lĂ€r jag inte stĂ„ kvar och stĂ„r jag kvar pĂ„ huk sĂ„ kommer jag inte upp. 😂 SĂ„ altanen blir bĂ€st för mig eller inne om myggen tar mig, det Ă€r fasligt mycket mygg. Just den dĂ€r översvĂ€mningsmyggan har ju inte vett att hĂ„lla sig undan pĂ„ dagen och lever rövare som vĂ€rsta kamikazepilot. Vi har garderat oss med myggstift och sĂ„ lilla maskinen vad den nu heter som brukar ligga under och pĂ„ bordet, osar lite och skrĂ€mmer ivĂ€g vad som Ă€n inande försöker anfalla.

Detta Är blir det tvÄ sittningar, lunch med matjestÄrta, inlagd sill, SkÀrgÄrdssill, potatis, kokta Àgg, kex och olika fina ostar. Nubbe öl/vatten, lÀsk och mitt nya citronöl 0% alkohol. HallontÄrta till kaffet. Det kan bli mer pÄ lunchbordet, vet inte om Dan har slagit till med gubbröra eller annat. MÀtta lÀr vi bli. Ungarna som inte vill ha sill fÄr grillad korv.

Sittning nr 2 Blir Surf N turf grillad entrecÎte, flapsteak, vanliga rÀkor, GambasrÀkor, rÀkor i vitlök och rÀkor pÄ spett, rotfrukter i ugn och sÄser, förbenat mÄnga olika sÄser och sallad. Till kaffet dotterns Pavlova med hemtrampad flÀdercurd, blandat med grÀdde och jordgubbar. Ungar som trilskas fÄr dotterns hemtrampade köttbullar. Nog överlever vi.

Kan ju tala om att taket inte blev tĂ€tt av impregneringen maken kĂ€mpade med, sĂ„ nĂ€r störtskuren slog till under en timme, sĂ„ fick vi dra en pressening över, sen klarade vi oss bra. Men sĂ„ typiskt mĂ€n som aldrig lyssnar, ”köp en ny sa jag”. Men nej dĂ„, det skulle skuras bort svartmögelprickar med medel, torka i solen och sen sprutas med impregnering. Tror alla medel kostade hĂ€lften av en nyköpt paviljong, vilket det nog lĂ€r bli snar Ă€ndĂ„.

Ps. Inte en tÀvling blev det, ungarna lekte oavbrutet och vi vuxna njöt av att kunna sitta och prata, umgÄs som vi alla har lÀngtat efter sÄ lÀnge. Dotterns yngsta Àr vÀrsta kelgrisen, nÀr jag lÄg i soffan och vilade knölade hon sig upp och lÄg pÄ mig, klappade mina kinder, pussade pÄ mina armar och hade precis som sin mamma, min dotter ansiktet typ 10 cm frÄn mitt ansikte. SÄ mycket minnen frÄn dottern som liten for genom mig. Jag förstÄr att Gullrumpan Àr Àlskad pÄ sitt dagis, en liten buse med glimten i ögat, men sÄÄÄ mycket empati och kÀrlek. TÀnk hon och sonens yngsta som Àr ca 6 mÄnader Àldre, de har blivit sÄ kÀra i varandra. De bara leker och leker och lÀngtar efter varandra. Dottern berÀttade att dagen efter, de Äkte hem sent pÄ kvÀllen, pÄ morgonen grÀt Gullrumpan av saknaden efter kusinen. Jag har nog aldrig sett tvÄ smÄ flickor mellan fyra och fem Är, vara sÄ samspelta timme efter timme.

đŸ’đŸ€đŸ’đŸ€đŸ’đŸ€đŸ’

2 kommentarer pĂ„ “VĂ„r midsommar 🍓

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s