Barnvakt 🎠

SĂ„ sitter vi dĂ€r ute i plötsliga lagomvĂ€dret, proppmĂ€tta efter Dans fantastiska asiatiska födelsedagsmiddag till Emma som fyller Ă„r. Vi pratar och ungarna far omkring som vanligt, sĂ„ pratas det om syrsorna som lĂ„ter överallt 
 Va?

Nog har jag hört att gamla inte hör syrsorna, men det var ju gamla det, Ă€r det gammal jag har blivit i ett nafs? SĂ„ mĂ€rkligt, maken ”hör” sĂ€ger han, men det var vĂ€l tusan att han hör syrsorna, mig hör han inte alls vissa dagar. Maken sĂ€ger att vi redan har konstaterat att jag inte hör syrsorna, minns jag inte. Det Ă€r ju inte som om man blir pĂ„mind om dem nĂ€r jag inte hör dem. Hörs de inte, finns de inte eller?

I fredags blev vi barnvakter till sonens tre ungar, de var uppspelta att komma till landet och vara hos oss. Det var ju en evighet sedan vi hade alla tre pĂ„ en gĂ„ng. T och L var sĂ„ himla nöjda och till och med W sa ”det Ă€r cool att vara med farmor och farfar”, vilket hon nog hört L sĂ€ga, lĂ„ter precis som nĂ„got han skulle sĂ€ga.

Men Àr man minst och ovan att vara utan sina pÀron, sÄ rinner det lite saknadens tÄrar dÄ och dÄ. Evigheten lÄg mellan W och mötet med mamma igen. Men det fixade jag första kvÀllen, pratade och körde till slut utmattningstaktiken, nÀr det var mer tÄrar Àn insomning. Upp och hoppa, sen satt hon uppe tills hon somnade sittandes. Sen var det inga problem att sova i sÀngen.

Men sÄ vi pratar, vi letar fakta pÄ paddan, boaormar och annat stort slingrande Farligt! Farfar stegar upp lÀngden pÄ ormarna pÄ golvet. Med skrÀckblandad förtjusning förstÄr de hur stora de kan vara, finns de hÀr? Nej, tack och lov.

Hur lÄter egentligen en Skallerorm? Jag letade och letade, hittade ingen. Men sonen hittade ljudet nÀr vi hade Àtit klart hans asieninspirerade middag. Jag ser Ànnu för mitt inre L:s stora ögon nÀr han lyssnar pÄ ljudet frÄn Skallerormen, nÀstan sÄ öronen stÄr ut, totalt koncentrerad.

Dessa barnvaktsdagar har varit intensiva, men helt underbara. Maken har kört uteaktiviteter, det har badats och badats, inte sÄ svÄrt att roa nÀr vÀrmen vibrerar och badringarna Àr fyllda med farfars andedrÀkt. SjÀlv har jag mer tagit hand om hemmafronten, jag Àr ett sÀkert kort för barn och hund, alltid pÄ plats, sittande eller liggande i soffan. Redo med berÀttande, att se dem förstÄ Àr nog det allra bÀsta jag vet. Aha uttrycket i deras ansikten Àr för mig högsta vinsten. Förste glassutdelare och fixare hÀr hemma, det Àr min lott.

I farmors kök har det lagats mat som ligger pÄ barnmenyn, fiskbullar gör succé varje gÄng, grillspett dÀr de fick vÀlja vad som skulle vara pÄ, farfar handlade prinskorv och köttbullar enligt önskemÄl. Sen pÄ med hÀrligheten, trÀnga pÄ paprika och champinjoner mellan köttbullar och prinsar. Sen att Àta sina egengjorda spett, fÄr alla ungar att Àta upp allt. SÄ snÀlla och mysiga barnbarn kan vara, det lilla groll som hördes var inget, en gÄng sa jag ifrÄn pÄ tre dagar.

FörstĂ„r inte vad pĂ€ron klagar över? đŸ˜‚đŸ€ŁđŸ˜‚ En bra fostrad unge Ă€r trevlig borta och hopplös hemma. Det brukar vara ett bra mĂ„tt pĂ„ att man har lyckats med sin fostran. Idag stĂ€dar de kĂ„ken, tvĂ€ttmaskinen gĂ„r, allt för att syrran med familj som kommer senare i veckan ska ta över kĂ„ken nĂ„gra dagar. Familjen ska vidare pĂ„ Ă€ventyr i sommarlandet Sverige.SjĂ€lv tĂ€nker jag passa pĂ„ att boa i soffan till nĂ€sta gĂ€ng kommer.

Fridens ⛔

En kommentar pĂ„ “Barnvakt 🎠

  1. Precis sÄ Àr det! Barn och ungdomar som har vett att uppföra sig borta har man lyckats med! Vilka hÀrliga dagar med barnbarnen men visst Àr det lÀtt att sakna lite och att det kommer en tÄr. Dock brukar det lösa sig.

    Kram och god fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s