Vilken tid det tar att bli🔝frisk 🌷

I torsdags var det tre veckor sedan helvetesförkylningen satte igång, ännu är jag inte frisk fast jag sprayar som en galning med kortison, har dock slutat själva kortisontablettkuren efter första veckan. Bronkit med tung panna vilket för mig är varning för bihålorna, så mycket som jag har snutit mig skulle det vara förvånande om inte hela skallen var full av snor.

Så det är ännu tunghostat, rasslar, piper och har sig, flåset är stort så fort jag gör något litet fysiskt. Gör inte så mycket alls, bakar bröd typ var tredje dag, men det sköter sig ju själv i hushållsmaskinen, jäsa en timme och så hälla över i bakform, jäsa igen och in i ugn. Lite plockande här hemma, sen får det räcka, stickar och har äntligen börjat läsa igen, en deckare.

Maken har hämtat och kört grabbarna till sin träning och matcher, tror han mår riktigt bra av att hänga med. Det lär nog bara bli mer med tiden och varför inte, grabbarna blir lyckliga när han kommer. Han berättade att den äldsta T 13-år i januari inte var ett dugg generad trots kompisar runt om, han kramades som vi normalt gör när vi träffas.

Jag har dåligt samvete för att tiden rinner iväg, kunde inte åka till mamma med förkylningen och hälsa på. Men i veckan som kommer ska vi åka till landet, då ska jag ta på munskydd och hoppa in. Jag tror inte jag smittar längre, det som sitter i mig, är nog inget som hoppar över till andra.

Jag har nu hört att vi som har sänkt immunförsvar ska få en spruta till, då vi inte får några eller väldigt få antikroppar. Andra län har ju redan satt igång att vaccinera, men Stockholms län, hahaha de hamnar nog i skämtligan. För mig personligen gör det inte så mycket, är ju ännu för risig för att ta sprutan.

Nu ska vi äta kräftor och räkor till middag, vi har skjutit på det i flera veckor, inte mycket anledning att äta sånt gott när man ingen smak känner. Men ikväll ska här surplas och bröd rostas …

Kram på er alla 💞

7 kommentarer på “Vilken tid det tar att bli🔝frisk 🌷

  1. Det var verkligen en mist sagt envis bacill du råkat ut för. Segt när det tar så lång tid. Här hemma är Husse också förkyld och den bacillen bjöd den lilla familjen på. Hoppas jag slipper den.
    Hoppas kräftorna smakade bra!

    Kram

    1. Precis så här blir det med sänkt immunförsvar, tar en evig tid att bli frisk. Sist jag minns, flera år sedan, satte det sig så här var en julafton, det bröt ut när vi kom hem på kvällen. Sen blev jag inte frisk förrän strax före mars.Verkar vara något liknande denna gång, lungorna/hövve är ännu inflammerade, förbenade bronkit.

  2. Det var mig väl en envis rackare som hoppat på dig… nä smittar gör du säkert inte, men man känner sig ju som pestsmittad bara näsan allergisnorar. Visst tröttnar man duktigt fort på att vara förlyld? Hoppas att du får en bra sväng till stugan, orkar vara ute och få frisk luft i snoken, lättare att vara ute där än att gå ut när man är i stan. Konstigt kanske, men så tycker jag 🙂 Take care. Kram ♥

    1. Japp, nu får jag för mina synder. Nu har alla i familjen haft eländet och blivit friska, tror dock dottern håller på ännu, hon är sist smittad. Jag känner mig hopplöst trött och deppig på detta envisa, kroppen är så trött orkar inte ett skvatt. Blir skönt att åka till landet ett tag, nu åker nog Rulle med, så jag kan börja träna lite. Gå fram och tillbaka på vägen till stugan. Kram Fnissar för mig själv har lyckats få en aubergine bland mina små bilder, det gillar jag, du får den av mig. Stek skivor i olja, kryddade med gurkmeja och häll sen yoghurt över all i stekpannan, puttra lite. Gott! Här kommer den eller varför inte två? 🍆🍆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s