Vilken tid det tar att bli🔝frisk đŸŒ·

I torsdags var det tre veckor sedan helvetesförkylningen satte igÄng, Ànnu Àr jag inte frisk fast jag sprayar som en galning med kortison, har dock slutat sjÀlva kortisontablettkuren efter första veckan. Bronkit med tung panna vilket för mig Àr varning för bihÄlorna, sÄ mycket som jag har snutit mig skulle det vara förvÄnande om inte hela skallen var full av snor.

SÄ det Àr Ànnu tunghostat, rasslar, piper och har sig, flÄset Àr stort sÄ fort jag gör nÄgot litet fysiskt. Gör inte sÄ mycket alls, bakar bröd typ var tredje dag, men det sköter sig ju sjÀlv i hushÄllsmaskinen, jÀsa en timme och sÄ hÀlla över i bakform, jÀsa igen och in i ugn. Lite plockande hÀr hemma, sen fÄr det rÀcka, stickar och har Àntligen börjat lÀsa igen, en deckare.

Maken har hÀmtat och kört grabbarna till sin trÀning och matcher, tror han mÄr riktigt bra av att hÀnga med. Det lÀr nog bara bli mer med tiden och varför inte, grabbarna blir lyckliga nÀr han kommer. Han berÀttade att den Àldsta T 13-Är i januari inte var ett dugg generad trots kompisar runt om, han kramades som vi normalt gör nÀr vi trÀffas.

Jag har dÄligt samvete för att tiden rinner ivÀg, kunde inte Äka till mamma med förkylningen och hÀlsa pÄ. Men i veckan som kommer ska vi Äka till landet, dÄ ska jag ta pÄ munskydd och hoppa in. Jag tror inte jag smittar lÀngre, det som sitter i mig, Àr nog inget som hoppar över till andra.

Jag har nu hört att vi som har sÀnkt immunförsvar ska fÄ en spruta till, dÄ vi inte fÄr nÄgra eller vÀldigt fÄ antikroppar. Andra lÀn har ju redan satt igÄng att vaccinera, men Stockholms lÀn, hahaha de hamnar nog i skÀmtligan. För mig personligen gör det inte sÄ mycket, Àr ju Ànnu för risig för att ta sprutan.

Nu ska vi Ă€ta krĂ€ftor och rĂ€kor till middag, vi har skjutit pĂ„ det i flera veckor, inte mycket anledning att Ă€ta sĂ„nt gott nĂ€r man ingen smak kĂ€nner. Men ikvĂ€ll ska hĂ€r surplas och bröd rostas 


Kram pĂ„ er alla 💞

7 kommentarer pĂ„ “Vilken tid det tar att bli🔝frisk đŸŒ·

  1. Det var verkligen en mist sagt envis bacill du rÄkat ut för. Segt nÀr det tar sÄ lÄng tid. HÀr hemma Àr Husse ocksÄ förkyld och den bacillen bjöd den lilla familjen pÄ. Hoppas jag slipper den.
    Hoppas krÀftorna smakade bra!

    Kram

    1. Precis sÄ hÀr blir det med sÀnkt immunförsvar, tar en evig tid att bli frisk. Sist jag minns, flera Är sedan, satte det sig sÄ hÀr var en julafton, det bröt ut nÀr vi kom hem pÄ kvÀllen. Sen blev jag inte frisk förrÀn strax före mars.Verkar vara nÄgot liknande denna gÄng, lungorna/hövve Àr Ànnu inflammerade, förbenade bronkit.

  2. Det var mig vĂ€l en envis rackare som hoppat pĂ„ dig… nĂ€ smittar gör du sĂ€kert inte, men man kĂ€nner sig ju som pestsmittad bara nĂ€san allergisnorar. Visst tröttnar man duktigt fort pĂ„ att vara förlyld? Hoppas att du fĂ„r en bra svĂ€ng till stugan, orkar vara ute och fĂ„ frisk luft i snoken, lĂ€ttare att vara ute dĂ€r Ă€n att gĂ„ ut nĂ€r man Ă€r i stan. Konstigt kanske, men sĂ„ tycker jag 🙂 Take care. Kram ♄

    1. Japp, nu fĂ„r jag för mina synder. Nu har alla i familjen haft elĂ€ndet och blivit friska, tror dock dottern hĂ„ller pĂ„ Ă€nnu, hon Ă€r sist smittad. Jag kĂ€nner mig hopplöst trött och deppig pĂ„ detta envisa, kroppen Ă€r sĂ„ trött orkar inte ett skvatt. Blir skönt att Ă„ka till landet ett tag, nu Ă„ker nog Rulle med, sĂ„ jag kan börja trĂ€na lite. GĂ„ fram och tillbaka pĂ„ vĂ€gen till stugan. Kram Fnissar för mig sjĂ€lv har lyckats fĂ„ en aubergine bland mina smĂ„ bilder, det gillar jag, du fĂ„r den av mig. Stek skivor i olja, kryddade med gurkmeja och hĂ€ll sen yoghurt över all i stekpannan, puttra lite. Gott! HĂ€r kommer den eller varför inte tvĂ„? 🍆🍆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s