Tiden drar iväg och jag kommer efter 🪂

som om jag har dragits in i mig själv och tagit udden av mitt flöde, det finns där inne, men ut kommer inte mycket. Jag mår själsligt bra och trivs med livet, men kroppen blir jag inte klok på och känner mig mest frustrerad och faktiskt lite rädd när obehag ökar i intensitet och gör mitt vardagsliv besvärligare.

I fredags var sonen med familj här, vi hade kokat en stor gryta med högrev och massor av grönsaker till. Det är så att han sonen fyller 40 i mars och vi tänkte ge honom en jägarkurs, om det nu verkligen var det han önskar sig. Det kostar ju en del, så vi ville höra att han verkligen ville ha den presenten. Han blev eld och lågor, vi hade dragit ut många papper om allt som kommer till, regler, vapen, vapenskåp, speciella kläder, walkie talkie, skatt, jaktlagskostnad och gud vet allt. Så nu är det uppdraget klappat och klart. Han skulle börja plugga på redan nu vilket blir bra, då går det lätt när han går kursen.

Minns inte om jag skrev att mamma har fyllt år? Vi var in med tårta, blommor och present, jag köpte ett par sköna inneskor i mocka med resår på bra ställen, lätt att få på foten.

Jag har tagit tredje sprutan och fick fyra-fem veckor senare ta prov för att se om jag hade fått några antikroppar, till min stora glädje hade jag fått det. Om det nu hjälper med den nya ”coronatypen” som väller in över världen. Jag är lika galet trött på tjafset mellan vaccinerade och antikvackare som på klimataktivister kontra vi vanliga som tycker oss ha sunt förnuft inför det vi kallar väder.

Regeringen och övriga sneseglare kör samma vi och de andra, en ny statsminister … struntar fullständigt i kön, jag vill ha en som kan något, inte en repris på det som har raserat det mesta på 7 år. Alltid dessa två läger så fort det går att tjafsa om något, vi sitter i samma sjunkande båt, fattar folk inte det? Jag tror inte de fattar att båten läcker och pumparna har de ansvariga utan ansvar skänkt till något annat land, för vi behöver minsann inte ha något på lager eller räddas från något, andra folk och länder går i första hand. Vi är ju så rika och allt går som smort i vårt land.

Vad sjutton sa maken, DN:s undersökning … 85% av de som skjuter är män 18-24 år och icke födda i Sverige. Nähä, det kunde vi väl aldrig tro, de passar ju så himla bra i vårt land och rätt många handhjärtanskvinnor blöder visst för att behålla dem. 🤦🏼

Ibland när jag ser mig själv, stirra in i badrumsspegeln så tänker jag på hur jag skulle se ut som död. Stackars min familj … att inte leva längre skulle göra dem illa, men sorg lägger sig med tiden. Andra upplyftande gånger tänker jag på när de obducerar min kropp, hur de skär upp mig, kollar inuti och jag vill ju vara med då och se hur det egentligen ser ut i mig. Jamen hallå alla är väl galna på något vis hahaha!

Hela vårt matbord har nu fyllts av olika högar med julklappar som ska slås in, jag avskyr att slå in paket och lämnar med varm hand över eländet till maken. Lussebullar bakade jag igår, så skönt att få det gjort, in i frysen bara. Lite kakor kanske jag baka någon dag, annars lagar vi inte så mycket julmat, det är ju bara vi två. Till julafton har vi knytis som vanligt med till dotterns familj där vi strålar samman.

Några rader blev det, jag hoppas ni alla mår bra. 🧑🏻‍🎄 ❄️

10 kommentarer på “Tiden drar iväg och jag kommer efter 🪂

 1. Vinterdepression med krämpor på det och denna fb snö. Vi kör med en ickejul i år och vilken julkänsla jag fått av det. Inte en enda tomte, julmat eller julklapp här inte. Snö kan man se på tv och vi borta på topparna i bergen. /Kram

  1. Så skönt för dig att slippa snön och kylan. Jag mår ju oftast bra i kyla och snö gillar jag. Vi är väl inte så bortskämda med vinter på det där bra viset, lagom snölager och kyla, sol som gnistrar och knarret under fötterna. Stor Kram 😎

 2. Ibland är det väldigt bra att få svart på vitt eller siffror på vad som faktiskt gäller. Sedan gäller det bara att göra det talbart också för vi behöver inte fler heliga kor.
  Här börjar klapparna också samlas på bordet så jag får väl ta mig i kragen…

  Kram

  1. Klapphögarna måste jag se ordentligt så jag inte ger orättvist, fem ungar och alla ska bli glada. Nej för tusan bort med alla heliga kor, finns inget av värde i det. Kram 🌷⭐️🌷

 3. Inte är väl någon alltid på hugget att skriva, som tur är, är det ingen tävling 😉 Det är alltid lika trevligt att läsa om dig och din familj som tycks ha en väldigt bra kontakt och gemenskap ❤ Visst är det bra och nyttigt med jägare som ser efter att djuren inte blir för många, även om jag själv inte skulle klara av att ta livet av en enda levande varelse (högst myggor o flugor…) och fint att ni råkade hitta en så glädjande gåva! Det tycker jag är svårt, att hitta gåvor, i synnerhet åt vuxna barn, som har sin egen smak och har s.g.s. allt… Därför har vi (och för att inte själv mera överösas med ännu fler prylar) för länge sedan infört praxisen att inte ge julklappar åt vuxna, endast barnbarnen, med undantag av, om man råkar hitta något som man tycker skulle passa perfekt, då är det inte direkt förbjudet 😊 I början kändes det ju lite ”platt”, men numera bara skönt. Gubben hade läst någonstans att åtminstone 3xPfizer ger skydd mot den senaste varianten, fint att du har antikroppar i varje fall. Det är lätt att dela ut andras (läs skattebetalarnas) pengar och tro sig vara ”god kompis” med alla. Men jag brukar säga att bockar man åt ett håll, så visar man rumpan åt ett annat… Så, det är svårt för politiker som försöker behaga alla och håller inget de lovar. Jo tack, här mås det bra, hoppas där också 😊

  1. Här sitter jag och skrattar åt ditt underbara avslut med bockande och visa rumpan. 🤣
   Sonen med fru valde att hoppa av julklappståget för flera år sedan, men ungarna får så klart. Så det är bara dottern med man och mamma som jag handlar åt bortsätt från alla barnbarnen.
   Jag är ju precis som dig, skulle aldrig skjuta något levande i det samhälle vi nu lever i matmässigt, så behöver inte jag skjuta något. Min son som är så vek i hjärtat, jag har tänkt, verkligen tänkt på hur han kommer känna sig första gången han står där med siktet på ett levande djur.
   Samtidigt kan det vara bra med ett vapen i familjen, sjutton vet om det inte kommer behövas framöver i ett kanske mycket oroligt land. Det är bara lösa tåtar av mina tankar, intrasslad i oro för den framtid vi kanske inte har.
   Stor Kram 💛🌷💛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s