Stickglad hemmamalare 😀

HĂ€r borde jag inte sitta, men sitter kvar. Har precis bakat muffins med hasselnötsröra i mitten, imorgon ska jag dutta pĂ„ glasyr och lite strössel. TĂ„rtan Ă€r bestĂ€lld, 16 bitars citronfromage, sĂ„ det rĂ€cker till fikat Ă€ven hos mamma pĂ„ tisdag. Blir rörigt nĂ€r allt ska trassla till sig runt samma datum. Imorgon blir det födelsedagskalas för mig, ungarna med mina Ă€lskade skunkar đŸ„° kommer. TĂ€nkte mig tĂ„rtan, muffins och hembakta bullar, men det sista orkar jag inte, sĂ„ Anders fĂ„r handla pĂ„ Ica. Ni vet de dĂ€r smĂ„ som ser ut som kuddar, vanilj och kanelsmak finns och jag vill ha bĂ„da sorter. Barnbarnen gillar de bullarna och kan stoppa i sig rĂ€tt mĂ„nga.

Jag har malt mitt första egna mjöl pĂ„ kvarnen, det var lĂ€tt och smidigt. Bakade brödet med enbart det nymalda Ölandsvetet, nĂ„gra skurna aprikoser la jag ner i degen. SpĂ€nnande att se degens kraftigare jĂ€sning jĂ€mfört med köpt mjöl. Jo, ca 25 gram jĂ€st tog jag i, nĂ€sta gĂ„ng kör jag surdeg eller mer av Kronans jĂ€st allt Ă€r ju nytt, mĂ„ste lĂ€ra mig just det tekniska med att mala och baka sitt eget mjöl. Degen mĂ„ste prata med mig, mina hĂ€nder mĂ„ste lĂ€ra sig hur den hĂ€r degen ser ut och vad den behöver.

Sen hĂ€nde Ă€nnu en efterlĂ€ngtad sak. Jag stickar nĂ€stan all vaken tid, sittande eller halvliggande i soffan. 😂 SĂ„g för mĂ„nga Ă„r sedan att det fanns ett hĂ€fte som Ica förlaget gett ut med mönster pĂ„ vantar med landskapsblommor stickande kvinnor skickade in. Jag har verkligen försökt fĂ„ tag i den mĂ„nga gĂ„nger, men inte förrĂ€n nu hittade den till mig via ett bokantikvariat. Lyckan var löjligt stor, redan nu har jag börjat pĂ„ ett par. Valde ut flera glada fĂ€rger till mönstret, starkare Ă€n vanligt, det Ă€r lyckan. đŸ„°

PÄ mÄndag kommer vÄr stÀderska, ska bli sÄ skön vi har missat stÀdning pga hennes sjuka barn och röd dag pÄ vÄr stÀddag. Visst erbjuds vi ersÀttare, men vi hoppar över det, stÀdar sjÀlva. PÄ tisdag sticker Anders och Frasse till landet och möter upp grÀvmaskinskillen som ska fÀrdigstÀlla sista delen av vÄr tomt. Jag stannar hemma dÄ ett företag ska leverera mattor som Anders Àr glad han slipper försöka fÄ in i bilen. Sen har vi en mindre vit kökssoffa som ska hÀmtas i butiken nÀr den dyker upp dÀr, inte har jag lust att betala nÀrmare fyrahundra för att fÄ en sÄ liten grej hemkörd. SÄ den ska hÀmtas nÄgon gÄng denna vecka. Allt samma vecka sÄ klart. SÄ vem vet nÀr jag kommer ut pÄ landet denna tur?

Nu ska jag fortsÀtta sortera tidningar, kostar pÄ mig tre stycken och byter sen tidningar med en slÀkting och sÄ ger jag mÄnga till mammas boende. De Àlskar att fÄ tidningar, servetter med mÀngder av motiv och tÄrta eller smörgÄstÄrta. Hoppas verkligen andra anhöriga hjÀlper till med det lilla man kan, för att alla ska fÄ lite extra trevligt.

Stor Kram till alla som vill ha en đŸŒŒâœđŸ»đŸŒŒ

Tittut sa Àlgen

15 kommentarer pĂ„ “Stickglad hemmamalare 😀

 1. Titt-ut… MĂ„nga jĂ€rn i elden, men det Ă€r vĂ€l sĂ„ det ska vara. Tacksamt sĂ„lĂ€nge man orkar, och framförallt fĂ„r vara med. Grattis i förskott och Trevlig Valborg!

 2. Det Àr mycket nu sa kÀrringen som blödde nÀsblod. NÀ, det var varken fyndigt eller roligt. Jag har retat mig pÄ att den dÀr Ellegalan stÀngde ut Ebba Busch för att hon tyckte att polisen skulle ha tagit i med hÄrdhandskarna pÄ packet som vandaliserade och attackerade polisen. Men att de sedan kunde ha en lesbisk flÀskfia i nÄgon slags kroppsstrumpa, uttryckt sitt hat mot poliser, som programledare. Bojkottar tidningen Elle och tycker att Kakan Hermansson ska gÄ hem och klÀ pÄ sig.

  1. Samma tĂ€nk hĂ€r, har aldrig gillat den dĂ€r Kakan hela hon verkar osund. SĂ„ fort jag sĂ„g att hon höll i galan slutade jag titta. SvĂ„rare med Let’s Dance, jag fĂ„r illamĂ„ende av Petra Mede, vilket babblande miffo, orkar inte med henne och henne har de placerat som programledare i snart varje program, plus att hon deltar i alla andras. Jag sitter och vĂ€ntar pĂ„ familjen, vi kör en lite tidigare födelsedag för mig, fyller pĂ„ tisdag. Dottern ville att vi skulle ha lek och tĂ€vlingar pĂ„ landet som vi brukar pĂ„ min dag, men ta det lite senare. Ok, sa jag.

   SĂ„n tur att Anders orkar fixa med det mesta nĂ€r vi ska ha fest, jag tĂ„l inte ett dugg, inre stress antar jag. Plötsligt kör IBS igĂ„ng, men sĂ„ jĂ€kla kul att sitta dĂ€r pĂ„ toa 35 minuter, stressar mig Ă€nnu mer, skulle ju duscha och fixa mig lite. Kommer ut, lĂ€gger mig pĂ„ sĂ€ngen och flĂ„sar, inte klokt att kroppen alltid hittar pĂ„ nĂ„got skit, nĂ€r jag ska ha det trevligt. DĂ„ kommer Anders och sĂ€ger, ”Allt Ă€r klart, vila du.” Det Ă€r dĂ„ jag mest vill grĂ„ta.

   Som om inte det var nog har jag en vĂ€n sedan lĂ„ngt tillbaka som flyttade hĂ€rifrĂ„n och hon vill trĂ€ffas. Skickar mail och undrar om ”vi vill möta upp dem i stan och Ă€ta söndagsmiddag?” SĂ„ himla svĂ„rt att fĂ„ vissa vĂ€nner att förstĂ„ att jag inte pallar sĂ„nt och skulle jag göra det sĂ„ fĂ„r det bli med familjen, dĂ€r jag kan vara tyst nĂ€r jag blir trött och inte orkar. De vet hur det Ă€r och jag fĂ„r va mig sjĂ€lv, just dĂ„. De vet ju att jag pratar annars.
   I veckan kommer killen/gubben som ska grÀva upp det sista pÄ tomten, sÄ Anders sticker dit pÄ tisdag, jag blir kvar hemma och vÀntar in leveranser.
   Nu mĂ„ste jag glasera muffins som jag bakade igĂ„r. Puss pĂ„re! 💞

  2. HÄller med dig angÄende Petra Mede, det Àr vÀl kÀften som gör att hon fÄr vara med överallt.
   Man mÄste fÄ lov att sÀga nej utan att kÀnna skuld. Var rÀdd om dig och er. /Kram tebax

 3. Oj vad du bakar och stÄr i. Jag bakade mycket förr men har kommit av mig. Lever fortfarande pÄ julkakorna och har Àven nÄgra lussekatter kvar. Men fyller man Är sÄ kan det behöva bakas.
  Vad skönt att du har din Anders som kan göra saker du inte orkar. Njut av det (vet att Ă€ven det kan vara stressande för att man ”vill sjĂ€lv”). Jag tĂ„l heller inte stress. Angagligen p.g.a. fibron men har blivit Ă€nnu mindre stresstĂ„lig sen sambon dog. Just idag borde jag vara ute och kratta i trĂ€dgĂ„rden men bestĂ€mde mig redan igĂ„r för att jag skulle ta en vilodag och göra bara det jag har lust med sĂ„ hĂ€r sitter jag…. och i morgon har de lovat kuling sĂ„ dĂ„ kommer jag inte göra nĂ„t i trĂ€dgĂ„rden heller. Antar att kroppen sĂ€tter sig pĂ„ tvĂ€ren Ă€ven dĂ„. BlĂ„svĂ€der och fibro gĂ„r inte ihop riktigt.
  Grattis och kram pÄ dig!

  1. Inte Ă€r det dumt att baka sjĂ€lv nu nĂ€r bröd kostar 40kr inte klokt, hoppas fler börjar baka sitt bröd. Jag vill mycket, men det hĂ€nder egentligen inte ett dugg jĂ€mfört med förr, dĂ„ gjorde jag massor inte bara tĂ€nkte en massa. Nu Ă€r lilla kökssoffan pĂ„ plats med sin fina matchande med tapeten dyna. lite mer att plocka med som alltid nĂ€r man möblerar om och köper nytt. đŸ’›âœđŸ»đŸ’›

  2. Du har helt rĂ€tt. Jag brukar baka mitt matbröd sjĂ€lv men det blir oftast rĂ„gsiktskakor för jag gillar dem. Äter vĂ€ldigt sĂ€llan mjukt bröd sjĂ€lv men dĂ„ barnbarnet kommer sĂ„ duger det inte med mormors hembakta sĂ„ dĂ„ köper jag det hon gillar för tillfĂ€llet.

  3. Precis sĂ„ Ă€r det med barnbarnen man knyter knut pĂ„ sig sjĂ€lv i sin önskan att göra dem tillfreds. 💞

 4. Grattis pĂ„ ”fylledagen”, Maggan! Hoppas kroppen piggat pĂ„ sig sĂ„ att du fĂ„r njuta av din dag.
  Kram ❀

  1. IgĂ„r blev det pannkaka, la mig tidigt och lĂ€t Anders sköta bakning av ett bröd jag totalt glömde pĂ„ jĂ€sning. I brödet kastade jag en nĂ€ve mullbĂ€r . . . blev inte bra dĂ„ de ju Ă€r torra och sög upp för mycket av vĂ€tskan. Snacka om kompakt deg, men brödet blev riktigt vĂ€lsmakande trots allt. Idag har vi varit ensamma hemma vĂ€ntandes pĂ„ leverans av mattor. Jag blev sĂ„ less pĂ„ de gamla, en i köket och en i vardagsrummet. Vi/maken skulle egentligen vara pĂ„ landet, men allt verkar trassla till sig. Gubben med grĂ€vmaskinen kommer nĂ€sta vecka först och hĂ€r hemma i stan vĂ€ntar vi pĂ„ mattorna som ska levereras hem. Idag hĂ€mtade Anders en liten kökssoffa frĂ„n Jysk, den hĂ„ller han pĂ„ och skruvar ihop. Tusen tack för Grattis, se man pĂ„ det fungerade att bli Ă€ven 68 fast maken o barn gĂ€rna ville sĂ€nka min Ă„lder till 67. Inte lĂ€tt att hĂ„lla ordning pĂ„ alla Ă„ren som runnit ivĂ€g. đŸŠ‹âœđŸ»đŸŠ‹ Kram

 5. Bullarna Ă€r vĂ€lbekanta ja och i praktisk storlek för smĂ„ dessutom. Senast det begav sig Ă„t lilla S fem stycken 😀
  Hoppas kalaset blev lyckat och grattis i efterskott!

  1. Tack tiden rinner ivĂ€g, jag blev sĂ„ nöjd med kalaset. Nu Ă€r vi med sonens familj pĂ„ landet. Det vrĂ€ker ner vilket Ă€r vĂ€l typiskt sĂ„ fort arbetande folk har helg. IgĂ„r sommarvĂ€der och idag kallt, blött och blĂ„sigt. Men det gĂ„r vĂ€l över. đŸ’›đŸŒ»đŸ’›

 6. Hoppas att du fick ett fint födelsedagsfirande. Usch, jag Ă€r en dĂ„lig blogg-granne, har inte varit i byn pĂ„ evigheter men skall ta mig tid att lĂ€sa ikapp bakĂ„t. Blivit att jag hĂ€ngt mest i Wellobe-bloggen dĂ„ det Ă€r typ det jag roar mig med och engagerar mig i numera… men skall försöka vara ”hemma i blogg-byn” lite mer. SlĂ€ktingar som efterlyser vad vi har för oss sĂ„ jag fĂ„r vĂ€l skĂ€rpa till mig 😀 //Kram

  1. Jag har ju varit/Ă€r lika dan, sĂ€llan inne hĂ€r . . . men snart vevar jag vĂ€l upp mig igen. Kram och kĂ€nn dig inte stressad av mig. đŸ’›đŸŒ·đŸ’›

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s