Kropp utan knopp 🌿🍋🍋🌿

Är man dum i knoppen får kroppen lida! Så sant att det inte är klokt.

Ni vet alla piller jag måste ta morgon och kväll, var tredje vecka sätter jag mig och fyller medicindosorna. Sedan många år ingår en tablett mot magkatarr, som apoteken nu sköter sina inköp växlar utseendet hela tiden på samma piller. De är ovala, runda, stora, små, dragerade, odragerade, oranga, vita osv.

Så sist jag fyllde mina dosor var den stor, rund och utan ytan som gör att den slinker ner lätt. Förbannade skitpiller som gärna fastnar bak i gommen. Som om inte det räcker var den så usel att jag seiöst funderade på att gå ner på apoteket och kräva en sort som fungerar, för magkatarr har jag haft från och till hela tiden.

Igår när jag började leta efter en extra magkatarrstablett, tänker ta en till för de är ju så jäkla dåliga. Det är då jag inser att jag har ätit allergitabletter, inte en mot magkatarr. Som om inte det var nog, tog jag ännu en allergitablett varje kväll en lite blå jäkel. Så kan det gå när tabletterna ändrar utseende hela tiden och jag vimsade till det med namnet på tabletten.

Tack, precis vad min sketna kropp behövde. Magkatarr i flera veckor, spenderar mycket tid på toa i ett tillstånd ni inte vill veta mer om, räcker väl att säga att jag fick ont i skinkorna av sittandet och att färgen på det där vi inte pratar om har signalerat fel på levern och fan och hans moster.

Mina tankar har snurrat och slutsatsen blev att korven den italienska jag älskar, inte är bra för människor att äta. Skönt att korven var oskyldig.

Så där kan det gå när man är som mig virrigare än vanligt, överdoserad på allergimedicin i två veckor.

Igår kväll hände något mycket märkligt. Vi hade täckt nya soffan med filtar, så nu kan jag inte njuta av synen av soffan, bara känna dess bolster som kröppen min ligger i, njutbart, vi valde extra fyllning. Jag har packat upp stickningen från landet och stickat några varv. Den lösa stickan satt som den skulle inkörd i nystandet. Sen glor vi på en TV-serie och tiden går, tar upp stickningen och stickan är borta. Om ni visste så jag letade, nya ryamattan, soffan, filtarna, kuddarna, bordet, under duken, lyfte på Allt. Borta . . . det är då jag ger upp, reser mig, letar efter de där magtabletterna i medicinlådan och slänger en blick ner i min IKEA-kasse. Där sitter stickan i ett gul nystan?!!

Livet är en utmaning och nu för tiden finns det mesta jag vill ha på golvet, eller kastas mot tvättmaskinen, för att landa på golvet eller långsamt hamna där. Allt faller runt mig, det droppar, skvätter och rinner, ny överdel betyder alltid fläckar eller så landar det smuliga, knapriga på hyllan eller mellan brösten. Minns min mammas letande mellan brösten. Nu vet jag vad hon höll på med. Så för er små lagombröstade, med åren kilona, blir det mer hylla att leta på, bara så ni vet.

En glad sak, började hålla igen förra måndagen minus 1,8 på vågen, vore väl sjutton om inte något hände första veckan. Dessutom kommer min städtjej idag hipp hurraaa!

GoVänner ha det bäst ni kan, denna måndag går inte i repris! 🌿🌸🌿🌺🌿

Här en bild på nya soffan och ryamattan.

11 kommentarer på “Kropp utan knopp 🌿🍋🍋🌿

 1. Eländes elände – varför ska piller, och mycket annat också (förpackningar på mat) behöva ändra utseende, pillren ska ju ändå sväljas och maten ätas upp, så de kan väl få vara likadanna år ut och år in…. Själv är jag lyckligt lottad – än – och behöver inga piller. Tar min morgon- stundom även kvällssmootie, en riktig dunderkur, som jag inbillar att den räddar mej från livets fördärv 🙈😝😊 hittils har det ju gått bra.
  Snygg soffa och mjuk och fin matta. Dit ska du inte fälla nån sticka så du trampar den i foten. Ha det gött!

  1. Skönt så länge inga piller behövs, man vet ju aldrig hur DNA-lotteriet går. Känner mig så nöjd med soffan och mattan. Jag har alltid varit rädd när stickor försvinner, mina små rundstickor fy farao för att få en sån i ändan eller underlivet när man sätter sig i soffan. ☀️🦓☀️

  1. Jag har lärt mig att svälja piller, flera på en gång. Orkar inte hålla på och fjutta, från början efter njurtransplantationen fick jag ruskigt många piller. Jag minns att jag radade upp dem på nattduksbordet efter storlek efter operationen. Idag har jag bara nio som ska tas, det räcker, men jag lärde mig att ösa in tabletter då i början. Massa Kram 🌿🌻🌿

 2. Det är irriterande när förpackningarna och tabletterna ser olika ut från gång till gång. Tack och lov att jag vara tar två sorter per dag!
  Så märkligt med stickan men skönt att du hittade den.
  snygg soffa och matta!

  1. Testades i veckan om det var dags att tappas på blod igen, har ju mått så konstigt. Trött och huvudvärk, men mitt Hb var ok, så det var tablett”förgiftningen” som gjorde att jag mådde illa. Vi känner oss väldigt nöjda med soffan. Kram 💞

 3. Ibland väljer jag att betala extra för att få rätt namn på medicinförpackningen för att slippa bli förvirrad. Det är ett elände med apotekens ”joll” med att man ska ta det som är billigast just för dagen. Har även vissa företag som jag inte vill ha en viss medicin från bara för att de inte är lika bra.
  Kämpa på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s