Håll i er ännu ett inlägg rykande nyskrivet!

Tiden har en förmåga att bara gå upp i rök, vi har ju haft Ella här veckan som var, Ninas äldsta flicka som fyller nio år imorgon. Första gången hon var borta så länge och första gången hos oss, så många dygn. Det gick så bra och vi fick fint tillfälle att bonda lite mer på djupet i lugn och ro.

Klart hon som Dans ungar när de är här, fick lite friare tyglar när det gäller godis, fikabröd, uppe sent, läsa tills hon somnade. Sånt som alla ungar uppskattar, lite extra frihet hos oss.

Anders och Dan tog ungarna med sig på upptäcktsfärd till Spårvagnsmuseet i Norra Djurgårdsstaden. En upplevelse Ella var mycket glad över, träffa kusinerna var inte heller fel. Sen drog vi till landet med stor nyfikenhet över hur pass vår nya gräsmatta på ca 500 kvm hade tagit sig. Den var till belåtenhet, men det tar ju tid att få ordning på den, så mer på tunnsådda platser och gödsla på rätt vis. Nu ska Anders klippa den för första gången.

Förra veckan kom Dan med familj ut och efter det såg vi bara Ella på nätterna sovandes. 🤣 De hade så mycket för sig ungarna, Dan kom i galopp med Ella på ryggen för avlämning hos oss sent på kvällarna. Hon var så uppspelt, skulle stå i planka 10 minuter!? Då skulle han köpa en häst åt henne haha! Hon är så himla envis så en dag kommer hon bergis att stå i planka 10 minuter för sin dröm om sin häst. Men då har nog tidsfristen för erbjudandet gått ut.

Klart de har badat, Ella har ätit både lunch och middag med kusinerna och mellanmål. Fyra barfota ungar som har sprungit fritt ut och in, hoppat i ..… hjärnsläpp, vad sjutton heter den svarta hoppgrejen? Ja, ni fattar.

Det var inte kul att åka hem tyckte hon, men det går fler tåg när hon kan bo med oss. Sitta bakom ändan på mig som ligger på sidan i soffan. Kan ni tänka att båda våra ungar har suttit så under uppväxten när vi har tittat på TV. Sen kom Tim sonens första och satt likadant, nu Ella. Hon döpte mig till Kudden, hennes egen mjuka kudde och så vi har pratat. Klart ”kudden” baken är mjuk att hänga på. Någon glädje ska man väl ha av alla extrakilon.

Sen har Dans familj haft besök här på landet av hans kompis med familj. Kompisen blev polis och har lovat mig att dyka upp i full mundering och ge mig en kram. Det sa jag under hans utbildning att jag ville ha, så nu får jag nog besök av piketen någon dag framöver. Jag har ju jobbat som civilanställd på Kronoberg, men det var ju inte så att jag kramade poliser där inte.

Jag har sovit varje dag sedan i söndags, tröttheten tar mig i perioder. Men i morgon packar vi oss hem till Ellas kalas, det vankas grillade hamburgare och säkert tårta till kaffet om jag känner Nina rätt.

Det blir en sväng hem, vattna blommor, hämta post och slå in paket. Lär även bli en sväng för att hämta ett utekök Dan har fått av en vän. Vi har släpet med oss, för andra gången senaste veckorna. När Anders körde hem Ella var släpet med, ett bord hämtades till Dan och Ninas altan och min gamla begagnade scooter som inte orkar dra mig upp i backar något vidare. Den var rätt slut redan när jag köpte den som då begagnad, fick ju som tur en stark riktig scooter som ni vet för några år sedan. Tanken är att den gamla slöa scootern ska gå att köra för mig här, inga backar i omgivningen jag vill åka till. Nå, nu ska detta med till landet imorgon, när vi åker hem efter kalaset.

Sa jag att vårt tak nu är ompysslat och målat här på landet. Jag tycker så mycket om när hantverkare verkligen är noga och gör allt förarbete som behövs. Det är inte säkert att det är så nu för tiden. Så en stor ⭐️till honom.

Det har hänt massor av andra saker, men jag stannar här.

7 kommentarer på “Håll i er ännu ett inlägg rykande nyskrivet!

    1. Det har varit rörigt ett tag, mycket som händer, hänger knappt med själv. Just nu laddar jag för att göra mig iordning, dra till stan på kalas. Kram

  1. Ni har kunnat njuta av härliga dagar och fint sällskap förstår jag! Visst lär man känna barnbarnen på ett annat vis när de stannar lite längre. Hos oss är det mormors och morfars regler som gäller 😉

    Ha det fortsatt gott!

    1. Tack vi är hemma nu sedan ett tag, vi har ju fönsterbyte på gång i hela kåken. Men inget får vara lätt, först asbestsanering på utsidan av rutorna plus inne på balkongen. Jäkla joxande hela tiden. Nu är saneringen klar, själva fönsterbytet sker v 36 och då sticker vi till landet. Jag orkar inte mer joxande här hemma, alla möbler nära fönster plus gardiner ska flyttas, tas ner. Började redan vid asbestsaneringen, då fick vi inte vara här alls själva dagen och timmar efter. Kram 🍇

  2. Skulle behöva låna korta människor som har nära till backen som gillar att dra ogräs, för hej hopp vad mycket mollor och annat solitärt ogräs som var med i jorden vi fick hjälp med efter allt grävande för avloppet. Drar lite då och då och visst kunde man gå med storhackan, men gräsfröna har också tagit sig så ja… manuell uppdragning är nog bäst. Men det får bli som det blir. Många veckors jobb som gick upp i rök efter operationen men jag får gilla läget. Svejs!

    1. Äntligen svänger jag in här och läser. Gör dig nog lite avis när jag berättar att sonens ungar fick dra ogräs som kom upp i vår nysådda gräsmatta. Precis lagom höjd på dem. Kram 🍓

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s