Stopp för alla klimatlögner

Klimat i kvadrat

Jordens klimat har alltid varierat. Under vissa perioder har det varit tropiskt varmt, under andra har stora delar av jorden varit täckt av is. Istider avbryts av varmare perioder, som den vi befinner oss i nu. Den började för 11 500 år sedan.

I och med att det blev varmare smälte isen som täckte bl.a. Sverige och människor kunde börja leva här. Temperaturen i Sverige steg långsamt och för mellan 5000 och 8000 år sedan nåddes den högsta medeltemperaturen. Då var det så varmt att det fanns pelikaner i det som nu är södra Sverige. Efter hand sjönk temperaturen igen. För cirka 3000 år sedan var det fortfarande varmare än det är idag.

Tänka sig. Och allt detta skedde utan att vi hade förbränningsmotorer eller eldade med olja. Helt fantastiskt. Man kanske skulle kunna tänka i banor att CO2-halten var högre då? Eller kanske var det så att det berodde på någonting annat? Någonting som idag inte går att beskatta.

Det här fick vi lära oss när vi gick i skolan på 50- 60-talet. Vad säger det oss då? Bland annat att klimatet pendlar mellan kallare perioder och varmare perioder. Så har det varit under jordens hela utveckling. Konstigt att det inte gäller nu. Kanske var det så förr att man inte kunde pungslå folk med straffskatter om det råkade vara en smula varmare.

Men så hände något. I slutet av 1200-talet började temperaturen att sjunka då “Lilla istiden” inleddes. Det var en kallperiod som skulle pågå i ca 500 år. Dessutom blev klimatet mer varierande, med år av både av extrem nederbörd och torka. Ingenting vi märker av idag på 2000-talet.

Men så blev det återigen varmare och helt plötsligt befinner vi oss i nutid och vi kan se att temperaturen pendlar några tiondels grader upp och ner på årsbasis. Fast nu beror svängningar inte på jordens utveckling. Det beror på något helt annat. Eftersom vi inte lär av vår historia beror detta på att människan släpper ut koldioxid. Kolossala mängder koldioxid.

Men säg mig då, hur kunde det vara varmare när människan inte släppte ut koldioxid och svalare nu när människan de facto släpper ut koldioxid? Det är nästan som att man kan höra en liten klocka ringa.

Fast jag tror att det berodde på att det inte fanns någon Bolund eller Stenevi eller föredettingen, globalisternas megafon Thunberg, på 1200-talet.

Vi kör på det.

Jan-Ove Malmgren, 2022-08-17

Stopp för alla lögner om klimat.

5 kommentarer på “Stopp för alla klimatlögner

 1. Du har så rätt… Nu förtiden är det mest ngt annat som ligger bakom allt de hittar på, det går liksom inte på sanning mera, utan korruption och ”någon” som ska göra sej rik på andras (blåögdas) bekostnad, som tror blint på allt.

  1. Tack blir så glad när andra tänker och lägger ihop, inte lätt att inte låta sig luras nu för tiden. Sanningen negligerar de så lättvindigt för mammon. 💛🍇🍇💛

 2. Det här har jag funderat mycket på. Ibland blir jag påverkad av alla domedagsprofetior och för det mesta lutar jag åt det som skrivs av den här Malmgren. Men… jag tror att vi ändå ska ta i beaktande inför vad vi ställer till med.

  Det finns ännu en fundering jag har, om vår elliptiska bana runt solen – att vi om sommaren befinner oss längst bort från solen. Det fascinerar mig om inte annat. Vi lever i ett outforskat universum som vi (vanligt folk) inte har en susning om.

  Något jag däremot är ytterst oroad av är allt skit vi planterat ut i haven. Plasten bryts ner och kretsloppet rullar igång och hamnar på matbordet. Eller också dör vattendjuren och det blir ingen fiskmat alls vad det lider. Valar strandar och dör och vid obduktioner om varför plockas hela påsar fulla med plast ur magarna på dem. Det här är något av det värsta jag vet om vad vi bevisligen ställer till med. Detta är något som vi i alla fall begriper oss på, sen hur det är med luftföroreningar och den påverkan det har begriper vi inte om vi inte har kunskap nog. Ozonskiktet talas det inte alls om idag. Varför? Ingen säger någonting om det längre.

  Ål-beståndet har nu bevisligen sjunkit dramatiskt och det är de svenska kraftverken i våra älvar som förstört fortplantningen. Ålen vandrar från Sargassohavet upp genom Östersjön. En oändlig resa och ingen vet varför detta besvär. Visst är det otroligt intressant.

  Själv sitter jag här och fäktar bort flugorna som har en benägenhet att vara ganska irriterande. De lever väldigt farligt för flugsmällaren ligger bredvid mig. Så liten är min värld och varje gång en fluga dör för min hand säger jag ”förlåt”. Men har de inte vett att flyga ut och bli fågelmat så får de skylla sig själva. De vet och begriper inte mer än en fisk som sväljer micro-plast eller en val som fyller magen med sopor tills de dör.

  Hoppas du har det bra i värmen – det har jag 🙂 Kram

  1. Kan du begripa varför världens länder inte slår sig ihop och åker ut på haven och tar hand om de enorma milslånga öar med flytande plastskit. Det har gjort mig så förbannad i massor av år. När de inte ens kan klara av en så synlig skada, har jag ingen tilltro till det hela.
   Jag har det också bra, fast det är lite rörigt här hemma. Först asbestsanering utanpå alla våra fönster i hela huslängan, nu väntar vi på insättning av nya fönster. Bara balkongen med alla krukor o annat brer ut sig inne och sen ska allt närmast fönster dras in, gardiner ner igen osv. Ett par dar kommer killar ränna ut och in här. Vi sticker till landet, orkar inte med det. Sen hem igen och städa och ställa tillbaka. Jag mår bra när jag sitter och ligger, men har ingen ork att gå, träna osv. Bara denna jäkla svaghet, framförallt i benen när jag reser mig, som om de bara försvinner och jag får kasta mig på något att hänga på, tills de blir normala igen. Så friheten finns ju för alla, utom min kropp om jag säger så. Soffan är min vän, sitta eller sittligga. Ska nu beställa ett vibrations bräda för att träna upp min muskellösa kropp.
   Hur går det med målningen? Har du fått lite eld i baken och låter penslarna gå? Jag stickar och stickar, vantar och sockor i mass. Snart höst och då försvinner en hel del till barnbarn och familj. Ärligt talat vet jag inte vad jag gör, dagarna rinner iväg och jag tänker lite för ofta på att mitt liv också rinner iväg. Är inte deppig, men hänger på kanten och djupdyker från och till. Så mycket tankar om sen . . . Fast mest i förhållande att jag fan i mig inte vill släppa taget och ungarna, barnbarnen inte klarar de sig utan mig så säg? 😃
   På landet har vi en skabbräv som vi har försökt fånga in, på vår tomt står en bur, men ännu har den inte gått in i den. Idag filmade grannen hur illa det är med räven och jag har så svårt med djur som lider. Den har svårt att gå, vinglar o ser för eländig ut. Då roterar mitt inre och jag mår så uselt. Jägare får inte skjuta den på någons tomt, så kallat privat ägande och jag blir vansinnig när byråkrati sätter P för att avsluta ett lidande.
   Idag har jag tagit fram dammsugaren, blir galen på alla små flygande konstigheter som sitter i taket plus en spindel i ett hörn med sitt nät. Nä gå och bada jag får spunk på allt som alltid ska flyga på just mig. Anders sitter i lugnan ro medans jag fäktar och hoppar upp och ner, jag tar livet av alla i fönstret. Min motion!

   Nej nu måste jag ta tag i något … Kram ❤️🍓🍓❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s