Tänka högt

Efter nattens njutbart regnande konstaterar jag att jag har sovit som en stock, konstigt att varje förflyttande fram och tillbaka mellan landet och stan slår undan orken för mig något dygn.

I måndags kunde min städtjej inte komma, pga skolstarten för sin dotter. Så jag fick en vikarie, öppnade dörren och där stod Ukraina med soligt leende. Hon kom hit i mars och pratade hjälplig svenska och engelska. Nog sjutton är det skillnad på folk och folk och inte sjutton är det rasism, bara ett konstaterande.

Hur mycket hjärta och empati jag än har för annat folk, känns det bäst med de som likt oss vill jobba och har liknande uppfattning om det mesta. Ärligt talat tror jag inte på multikulti i något land, peka ut ett land utan mängder av problem pga olikheter mellan folk från länder för långt ifrån västs påverkan. Det här med ”lika barn leka bäst” har inte kommit till av en slump.

Sen är ju människor oändligt olika att möta därute, även svensken finns i oändlig variation. Vi har egna av allt, våldtäktsmän, mördare, bedragare, skitstövlar, psykopater ja, va du vill, allt finns. Det finns inhemskt att ta hand om, men inte var de så många att varken poliser, fängelser eller häkten räckte till.

Undrar vad som gjorde att politiker ansåg att vi behövde alla dessa invällande livräddare som skulle bli en fördel ekonomiskt, rädda pensionerna osv i evighet. Men hallå, de från MENA länderna de är ju oftast analfabeter, vuxit upp på stampat jordgolv och har inte ett dugg likhet med västuppväxt folk. Ja, vi som de ser ut som människor, behöver föda, tak över huvudet och vård vid sjukdom och annat.

Men sen är det inte så mycket som stämmer längre, vad den skillnaden har gjort med vårt land är ju rent skrämmande och att svenskt folk inte ser vad som har hänt och inte kan hjälpa till att stabilisera vårt land, det ger mig panikkänsla.

Mig går det ingen nöd på, så länge jag inte blir nedslagen eller våldtagen. Bara en sån sak att dessa . . . . (fult ord) ger sig på gamla kvinnor och våldtar dem, en våldtog gamla tanter på ett boende och filmade det hela. För mig fullständigt ofattbart, som så mycket annat som följer i dessa människor väg efter intrång i vårt land, med falska ID om inte något annat än deras lögner om ålder och eget land.

Jag vill inte ha det så här, som sagt, jag klarar mig, men herre min gnu våra barn och barnbarn. Det är ju dem jag agiterar för, tänker på. Hur sjutton tror ni de kommer få det om låt säga 10-20 år? Om jag inte minns fel är det 3 miljoner idag som jobbar, vi är över 10 miljoner, så 3 miljoner ska föda lite över 7 miljoner. Matte är inte min starka sida, men även jag kan lägga ihop det där och inse att det inte kommer hålla så länge innan vårt samhälle är slut. Eller hur tänker ni som tänker att jag bara har fel?

Som vanligt får jag klämma in att jag inte har ett dugg emot invandrat folk som lär sig vårt språk, för att de vill leva här med oss på de villkor vårt land borde ställa på alla infödda som invandrare. Gör din plikt, dra ditt strå till stacken, här har vi skyldigheter och rättigheter. Inte bara rättigheter.

Jaha, det var dagens plåga att läsa för den som inte delar mina tankar. Nu har maken dragit igång med allt slit på huset, tomten och jag får väl hitta på något strå att dra till stacken.

September har blivit en ruggig månad, har lyckats få tid till allt man egentligen vill slippa. Först hemma de nya fönsterrutorna, tandläkartid, gynekologtid, Camp pro få en tumortos för just min tumme, mammografi. Inte klokt allt inom loppet av några veckor.

Fridens

Vill inte att folk anpassar sig så galet mycket till PK-normen att de varken syns eller hörs. De ser ju bara konstiga ut i sin anpassade tystnad. Att aldrig reagera på annat än att andra reagerar är ju bra märkligt, eller har jag fel? Borde jag och mina polare sitta som apan?

Tänk att jag lever ännu fast jag har simmat mot strömmen i så många år. Jag hörs alltså finns jag . . . ett tag till.

8 kommentarer på “Tänka högt

 1. Jag och många andra tänker nog i samma banor som du, men man blir ju genast stämplad som rasist om man överhuvudtaget yppar ett negativt ord om ”icke anpassade” invandrare. Såsom du säger, finns det ju ”ruttna äppel” redan bland infödingarna också…
  Min åsikt är, att det brister i integrationen och det med besked. Alla som kommer hit borde från dag 1 gå en kurs i hur man lever i det nya landet, lära sig språket och att man i långa loppet skall livnära sig o sin familj SJÄLV och att leva på socialen är ett undantag (gäller även infödingar…). Men alla dessa förståsigpåare, som tycker att man i all oändlighet måste förstå gör ju en björntjänst åt dessa som inte fattar själva att man tar seden dit man kommer!
  Sedan när det kommer arbetsvilliga och -dugliga människor hit, ja då mal byråkratin på och tar nog kål på ivern att fort integrera sig. Det har jag egen erfarenhet av då min son hittade sin kärlek under en studieperiod i Syd-Korea. Efter ett par års distansförhållande med några träffar om året, beslöt de sig att flytta ihop. Hon, en mycket trevlig, utbildad, artig och skötsam ung dam flyttade hit och var ivrig på att börja integrera sig. För att hon skule få stanna längre än 3 mån gifte de sig redan nu, men hon fick varken jobba eller studera (inget arbets- eller studietillstånd). Min son, hennes man, livnärde dem båda, men hon hade gärna bidragit. Efter närmare ett år fick hon äntligen ett tillstånd, inte heler det permanent dock, och lyckades få ett deltidsjobb och nu deltar hon också i en kurs. Språket (eller egentligen språken, finska och svenska) försöker hon också lära sig för att bättre komma in i samhället, även om det numera i arbetslivet ofta går att klara sig på engelska.
  Jag måste beundra henne, att hon trots den tröga byråkratin fortfarande efter närmare 1,5 år orkar inställa sig positivt. En artigare, trevligare o flitigare svärdotter hade jag inte kunnat få, som är färdig att integrera sig och dra sitt strå till stacken om hon bara tillåts göra det!
  Samtidigt som det ”importeras” analfabeter, som varken vill eller kan jobba eller integrera sig och som med specialarrangemang genast får tillstånd att stanna i landet o får alla understöd ”automatiskt” – då är det ju fel i systemet, inte nödvändigtvis i de som kommer. Lite som med barn, låter man bli att uppfostra dem o få allt de vill, så kan man ju inte sedan undra hur bortskämda de blir…
  I o f s har jag inget emot människor från olika länder eller kulturer, men man borde lära dem att man tar seden dit man kommer, genast, eller så hålls man borta!
  Förlåt mig, det blev en lååång förklaring, men ville lite ge mitt stöd åt din tankegång o jag är ingen ”telegramskrivare”😏 Det är ofta man gärna skulle diskutera dessa tankar, men som sagt, brukar man direkt bli stämplad till rasist o så låter man bli .
  Trevligt i varje fall att du igen ”aktiverat” dig på bloggen😊 Försöker så småningom själv följa ditt exempel😉
  Kram & ha ett bra augusti-slut

  1. Men härligt långt inlägg, sånt älskar jag, så välkommen. Du bekräftar allt av mina tankar, byråkratin den fördummande blir man fullständigt galen på och att folk som verkligen vill jobba hålls tillbaka av regler. Tänker på alla de som staten skickar hem fast de jobbar och är välintegrerade. För att deras arbetsgivare har gjort någon löjlig miss på papper, det är då det känns som att de bara vill ha kriminella analfabeter som lever på oss kvar. På tal om Syd-Korea, aldrig hör man om asiatiskt folk som missköter sig, de är vad jag har tolkat folk som vill jobba och sliter mer än de mesta av invandrat folk.
   Jag har varit inne i en lång period där jag inte har läst böcker eller varit i här speciellt ofta. Skriver på Facebook och för över som nu, orkar liksom inte engagera mig ordentligt på två ställen. Men jag har haft perioder förr, så rätt vad det är är jag igång här inne igen.
   Jag hoppas av hela mitt hjärta att det ska gå bra för din ”kärdotter” som jag kallar min. Vilket jag verkligen tror, hon är fostrad att jobba och göra rätt för sig. Tror inte man överlever i Syd-Korea på bidrag, det är väl bara här, man inget kräver av folk. ❤️🍓🍓❤️ Kram

  2. Tack för de fina orden o lyckönsningen😊 Delar till fullo din syn på saken!
   Skulle bara tillägga om min kärdotter (härlig benämning, skall börja använda det🥰), att förutom att hon är väl uppfostrad o flitig, är hon väldigt artig o respekterar gamla tanter som jag😊 Vilket tyvärr inte ens ”infödingarna” numera alltid är/gör… och det bästa, det unga paret (båda 27) verkar väldigt lyckligt, trots allt bråk med byråkratin❣️

 2. Men enligt vissa är det ju raketforskare som vällt in i Sverige. Fatima som sitter hemma med 13 ungar och en karl som hänger på ett fik och röker vattenpipa hela dagarna har fått ett bra liv här. Greta som slitit i hemvården hela sitt liv letar bland alla röda lappar i mataffären för att kunna äta. Sverige är dekadent idag och regeringen verkar inte bry sig, bara man har makten./Kram

 3. Hej Solglimten 🙂
  Sent omsider en kommentar från mig.

  Du har en vass penna och borde, som jag tidigare sagt, använda den i större sammanhang.
  Vad du beskriver är en stats haveri och iom att vi gick med i EU kommer vi med hela Europa att så småningom bli ett U-land. Det syns så tydligt nu när energikrisen bevisar det.
  Men fortfarande finns pengar i omätliga mängder här hos oss. Miljardbelopp ges bort till höger och vänster och jag står handfallen över snål och trångsyntheten emot vår egen befolkning.

  Nu är det dags med val, och inte finns det något parti som jag tror på längre.
  Nya finns, tack och lov, nya oppositionella så jag slipper rösta blankt. Röster finns med sunda värderingar som mullrar i de lägre och än så länge tystare leden. Folkets röster.

  Läser just nu en gammal bok som heter ”Domens dag” av Rune Pär Olofsson.
  Handlar om Linköpings blodbad – ett av de hemskaste kapitlen i vårt lands historia. Allt går igen. Men idag i en annan form naturligtvis.

  Nu ska vi ta till vara den sista känningen av sommaren som gått. September inleder med sol och trädgårdsskötsel för min del. Sen blir det körsång till lördagen och i morgon ska jag krama min syster som fyller år.

  Kram på dig och håll pennan vässad – den är en lisa för själen när trycket blir för stort. 😉 🙂 ❤

 4. Även jag kan bara instämma till 100%. Det finns också ett annat uttryck och det är ”ta seden dit man kommer” vilket också brukar fungera tämligen väl i längden. Anpassa sig, lära sig språket, försörja sig själv och inse att svensk lag är den som man följer här. Borde vara en självklarhet för alla tänker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s