Släkt och politik . . . lägg ner, lägg ner

Ibland gnager möten, ord, tillfällen i mig, oavsett hur fullständigt hjärntvättade vissa är och dessutom allt för nära i släkten. Så klart det är politiska värderingar det handlar om.

Tänk att ”mitt i livet människor” inte har kommit längre i sin tankeverksamhet än att upprört prata om SD-människor som Nazister och att de verkligen är Farliga Människor . . . Verkligen farliga! Sa han och stirrade upprört, storögt på mig, tvärsöver bordet. En farlig nazist till svärmor och mamma hans hängde på, intelligensen kommer från mammorna sägs det.

Äpplet och päronträdet, allt det där och jag känner mig så innerligt trött. Jo då mitt eget äpple, faller långt ifrån mitt päronträd. Det blir väl lätt så som ingift i en ny familj hon umgås mer med än sin ursprungliga. Klart de får tycka vad de vill, jag varken vill eller orkar argumentera med folk som börjar med att jag är en farlig nazist. Kanske kan jag strimla dem i bitar med mitt medlemskort i SD?

Tänker på förr så lätt det var, höger eller vänster, alla visste vad de höll på med och vart de strävade, hade sina mål. Alla hade förakt för varandras val lite till mans, men det sas inte så mycket, ofta visste man vad de var för folk man hade runt sig. Sen var det inte mer med det.

I nutid är det ingen ordning på ett dugg, bortsätt ifrån att allt för många partier är utan mål, jobbar den där kända ”vändakappan” övertid varefter man vill ha makt eller mista den.

Jag förstår att vi alla ser på livet, händelser, politik med oändligt olika ögon. Allt för många är totalt blinda, lika många tycker att jag har foliehatt och är helt dum. Skillnaden mellan oss är att jag inte kallar dem för ett ord de inte ens verkar förstå vad det betyder. Nöjer mig med att kalla dem korkade, blinda alltså mer vanliga påhopp.

Så nu hoppar jag resten för det är totalt meningslöst, som det mesta har blivit i vårt land.

Idag fyller vår son år, han skulle heta Hanna . . . så otroligt ställd jag blev när de sa ”En stor och fin pojk.” Kan sjutton inte begripa att han fyller 41, vart tog alla år vägen och jag med dem för den delen?

Vi har varit en vecka på landet i tystnaden och njutit av att bara vara, nu är vi hemma igen efter gårdagens barnkalas. Veckan som kommer är full av göranden, det mesta är kul, idag dyker en snickare upp. Vi skickade efter ett nytt vardagsrumsbord, ett dyrt säger jag som förklaring till våra snopna miner, när inga bordsben var med. Efter några samtal ringde företagets snickare och sa att han dyker upp idag för att skruva på benen. Det kallar jag service, därför skrev jag ”dyrt bord” Ikea skulle väl strunta i om något saknades och du skulle få åka hur långt som helst för att hämta eller byta något de skickat fel.

Frissan ska jag till i veckan, bibban med barnbarnet och Anders han åker ju på rehab nu efter höftoperationen, som för den delen har gått helt utan problem.

Men så fort jag kom hem fick jag ont i ryggen igen, skit också. Ska boka in någon, naprapat/massage.

Nu ska jag fånga resten av dagen, kan inte ligga och såsa här längre. 🌷✍🏻🌷

8 kommentarer på “Släkt och politik . . . lägg ner, lägg ner

 1. Tycker folk har en förmåga att slänga nazist och rasist till höger så fort man anser att allt gått åt helvete med Sverige. Jag tror du och jag känner samma sak angående politiken. Varför går folk runt med rosa solglasögon tills något hemskt händer just där de bor?
  Den största nazisten idag är väl ändå Putin som handlar precis som hitler gjorde.

  Jag önskar dig en smärtfri dag och med en sol som värmer dig /Kram

  1. Ja, vi har samma uppfattning om läget, det är tröttande att höra och läsa om allt skit som ständigt händer. Ikväll ännu en man skjuten i Stockholm, dygnet runt knivhugg, våld, överfall, våldtäkter och så idioterna på vänsterkanten som ljuger och mästrar något för jäkligt. Jag tror inte det finns något kvar av det samhälle vi växte upp och bodde i. Det mesta verkar korrupt, söndrat inifrån efter gediget fördelande av anställt S folk med endast rätt partibok, de finns i varje hörn som kan tänkas behövas för att hålla kvar makten och styra. Jag trodde aldrig att V S C Mp skulle fortsätta sina förljugna, usla påhopp, de om några borde hålla klaffen. Nää, fy tusan ni har det nog bra som flyttade i tid, själv kan jag inte, vill inte flytta, har ju både våra barn och barnbarn. Skulle jag aldrig kunna lämna kvar här hemma. Kram ❤️ Ps Tack för inlägget, blev väldigt tyst här inne . . .

 2. Politik har jag aldrig förstått mej på… De (politikerna) lovar och säger så mycket och sen händer inget, inte ngt bra och vettigt åtm. Ibland undrar jag om dom bara ställer upp och vill bli invalda för att få bra lön, och andra förmåner, och skiter sen fullkomligt i hur det går, bara dom får hänga med.

  1. Så tror jag det är med allt för många politiker, utvecklingsmässigt verkar ju rätt många ännu sitta i sandlådan och strida enbart för sin egen hink och spade. Hur de beter sig är ju skrämmande, att de inte någon gång kan tänka att vi måste kämpa tillsammans för vårt land vårt folk, inte bara hålla på med egoistisk skit, svinaktigheter och lögner. Allt för att just deras parti ska kommer till makten. Såg att de skulle höja sina löner nu igen, konstigt att de aldrig är osams om den delen? När det gäller att sko sig håller de ihop.

  2. Ja det är nog märkligt. Politiker borde få lön efter vad de åstadkommer för vettigheter i samhället, de flesta skulle bli utan då. Det är likadannt i vårt land. De hittar bara på fanstyg, lägger pengar på skitgrejer, och tar lån på lån så landet är skyldigt hur många miljarder som helst. Sunt bondförnuft är som bortblåst för längesedan

  3. Du har så rätt, inte en tanke har de på de som kommer sen, som ska betala allt i evighet. Bara för jävligt att tänka att våra barnbarns framtid kommer vara dyster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s