Vem är jag?

Tänk att jag har blivit pensionär 2019,  fort har det gått, en kvinna i sina bästa år med två stycken luvar i över 40 år med samma pappa som jag för den delen fortfarande efter över 40 år sliter på dagligdags.

Vem man är? Jag se det undrar jag ofta? En glad mänska med tendenser till navelskådning, men det är väl mest ludd jag hittar där. Luddigt är livet och syftet inte alls så klart som jag trodde när jag var tonåring.

Efter många misstag i ungdomen som var fostrande mötte jag mannen i mitt liv, prästen sa direkt att de tu skola bli ett och där är vi fortfarande fast vi blev fyra rätt snabbt. Barnen fostrades och matades med allt det unga släktet kan behöva för att stå på egna ben. Den första som föddes var dottern så efterlängtad och namnad sedan jag själv var barn, fyra år senare dök grabben upp som enligt mig var en dotter till. Hon skulle heta Hanna, mormor sa att jag kunde döpa honom till Hannibal, men jag hoppade över det namnet. Efter en viss tid slutade jag vara snopen när jag bytte blöja på honom och insåg att det faktiskt var en med snopp jag hade fått. Vännerna sa att jag var urtypen för en killmamma och jag förstod inte ett dugg. Hur är man då?

Duktig mamma var jag till två och hemmet städades till det blänkte för det var det arv jag fick med mig från mamma och mormor. Baka, laga mat och sköta om allt det där som mammor gör blev jag fena på och gillade verkligen att vara hemma.

Yrke … lite av varje, sekreterare, hemvårdarinna, idag pensionär. Sk New age har betytt väldigt mycket för mig genom åren. Jag har jobbat med astrologi, healing, hypnos och haft många grupper hemma där jag har försökt dela med mig av det jag har lärt mig.

Vem jag är … tja, glad, kreativ, pratsam, problemlösare, envis, följsamt uppkäftig, egensinnig, läsare, tänkare, omsorgsfull, ansvarsfull, ensamvarg, sällskapssjuk, tystlåten, humoristisk, glappkäft, finkänslig, orädd, försiktig, smidig, klumpig elefant i en tulpanrabatt, ingen matematiker men bra på att uttryck mig både i ord och skrift, lite höjdrädd, fast jag säkert skulle hoppa fallskärm om jag måste visa att jag törs, bra på att fostra barn, njursjuk, transplanterad aug -09, tålig, organiserad, virrig mitt i det ordningssamma osv osv… tar ju aldrig slut.

Idag lever jag ett bra liv med min man (och Watson som dog i maj 2014) vår Carinterrier som luftade mig varje dag och gav mig kärlek och en del bekymmer. Försöker att njuta av stunden och inte tänka så mycket på det som är framför mig med behovet av en ny njure. (Njuren som jag fick 26/8-09 av en vän).

Jag har haft turen att leva ett lyckligt liv med mycket kärlek, men inte har jag klarat mig ifrån livets knöligheter. Jag har sannerligen fått smällar, så det räcker och blir över, men det lärde mig mycket om ödmjukhet under resans gång.

Jag skulle vilja avsluta med några rader hämtade ifrån ”The how of happiness” av Sonja Lyubomirsky. Dessa rader lär göra oss lyckliga och jag lever efter dem alla efter förmåga.

Idag har sonen fru och två söner 10 år och snart 5 år plus en dotter 2 snart 3. Dottern är gift och har en dotter som blir 6 år i sommar och en flicka till som är lite över två år.

 • Uttrycka tacksamhet
 • Odla optimism
 • Göra snälla saker
 • Vårda sociala relationer
 • Utveckla strategier för att handskas med svårigheter
 • Lära sig förlåta
 • Njut av livets glädjeämnen
 • Sträva mot att uppnå dina mål
 • Praktisera religion och andlighet
 • Ta hand om din kropp

Välkommen in i min blogg och tyck gärna och mycket, här hos mig är ordet fritt.  🙄

53 kommentarer på “Vem är jag?

 1. Drabbades igårkväll av nåt märkligt med vänster öra och idag har jag morsesignaler i det!! Döm om min förvåning när jag googlade och hittade en annan tokig tant som upplevt detsamma!!! Hur har det gått? Var det biverkningar av medicin eller ngt annat och har Du blivit kvitt det nu??

  Trevligt, lättsamt Du skriver 👍👍

 2. Nu så har jag ”läst på” lite om dig och din bakgrund. Glad att du kikade in hos mig så jag hittade dig 🙂 Trevligt med nya blogg-grannar som verkar vara likasinnade.

 3. Läkarna visste att mina njurar mådd inte bra men inge berättande efter 3 år börjande jag kollapsa fick höra drack för litet yrsel beroende på jag är så lång aldrig varit med om innan
  Båda njurarna mår så dåligt går hos njurspecialist som gör inget förutom skäller på varje besök våga in fråga idag skällde hon ut mig för hon sa jag klagande när sa hur dåligt jag mår hemsk huvudvärk då tyckte du skulle äta värktabletter men rädd om lever får svar men kan byta den bryr sig inte om något eller förhindra till och med sa till mig du kommer bara hit och klagar något inte gör detta på sjukhus betalar för bli utskälld vi kan skriva ut dig
  Är detta svensk sjukvård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s