Vem är jag?

Tänk att jag har blivit pensionär 2019,  fort har det gått, en kvinna i sina bästa år med två stycken luvar i över 40 år med samma pappa som jag för den delen fortfarande efter över 40 år sliter på dagligdags.

Vem man är? Jag se det undrar jag ofta? En glad mänska med tendenser till navelskådning, men det är väl mest ludd jag hittar där. Luddigt är livet och syftet inte alls så klart som jag trodde när jag var tonåring.

Efter många misstag i ungdomen som var fostrande mötte jag mannen i mitt liv, prästen sa direkt att de tu skola bli ett och där är vi fortfarande fast vi blev fyra rätt snabbt. Barnen fostrades och matades med allt det unga släktet kan behöva för att stå på egna ben. Den första som föddes var dottern så efterlängtad och namnad sedan jag själv var barn, fyra år senare dök grabben upp som enligt mig var en dotter till. Hon skulle heta Hanna, mormor sa att jag kunde döpa honom till Hannibal, men jag hoppade över det namnet. Efter en viss tid slutade jag vara snopen när jag bytte blöja på honom och insåg att det faktiskt var en med snopp jag hade fått. Vännerna sa att jag var urtypen för en killmamma och jag förstod inte ett dugg. Hur är man då?

Duktig mamma var jag till två och hemmet städades till det blänkte för det var det arv jag fick med mig från mamma och mormor. Baka, laga mat och sköta om allt det där som mammor gör blev jag fena på och gillade verkligen att vara hemma.

Yrke … lite av varje, sekreterare, hemvårdarinna, idag pensionär. Sk New age har betytt väldigt mycket för mig genom åren. Jag har jobbat med astrologi, healing, hypnos och haft många grupper hemma där jag har försökt dela med mig av det jag har lärt mig.

Vem jag är … tja, glad, kreativ, pratsam, problemlösare, envis, följsamt uppkäftig, egensinnig, läsare, tänkare, omsorgsfull, ansvarsfull, ensamvarg, sällskapssjuk, tystlåten, humoristisk, glappkäft, finkänslig, orädd, försiktig, smidig, klumpig elefant i en tulpanrabatt, ingen matematiker men bra på att uttryck mig både i ord och skrift, lite höjdrädd, fast jag säkert skulle hoppa fallskärm om jag måste visa att jag törs, bra på att fostra barn, njursjuk, transplanterad aug -09, tålig, organiserad, virrig mitt i det ordningssamma osv osv… tar ju aldrig slut.

Idag lever jag ett bra liv med min man (och Watson som dog i maj 2014) vår Carinterrier som luftade mig varje dag och gav mig kärlek och en del bekymmer. Försöker att njuta av stunden och inte tänka så mycket på det som är framför mig med behovet av en ny njure. (Njuren som jag fick 26/8-09 av en vän).

Jag har haft turen att leva ett lyckligt liv med mycket kärlek, men inte har jag klarat mig ifrån livets knöligheter. Jag har sannerligen fått smällar, så det räcker och blir över, men det lärde mig mycket om ödmjukhet under resans gång.

Jag skulle vilja avsluta med några rader hämtade ifrån ”The how of happiness” av Sonja Lyubomirsky. Dessa rader lär göra oss lyckliga och jag lever efter dem alla efter förmåga.

Idag har sonen fru och två söner 10 år och snart 5 år plus en dotter 2 snart 3. Dottern är gift och har en dotter som blir 6 år i sommar och en flicka till som är lite över två år.

 • Uttrycka tacksamhet
 • Odla optimism
 • Göra snälla saker
 • Vårda sociala relationer
 • Utveckla strategier för att handskas med svårigheter
 • Lära sig förlåta
 • Njut av livets glädjeämnen
 • Sträva mot att uppnå dina mål
 • Praktisera religion och andlighet
 • Ta hand om din kropp

Välkommen in i min blogg och tyck gärna och mycket, här hos mig är ordet fritt.  🙄

53 kommentarer på “Vem är jag?

 1. Hej
  Råkade hamna här för att jag letade efter bilder på duvungar…. Så såg jag att du hade cystnjurar och det har jag också. I mitt fall har det gått i arv från åtminstone min gammelmorfar. Mormor och mamma har det också, själv är jag 27 och har vetat om det i två år. Min njurläkare berättade för mig hur det låg till, hittade på Wikipedia en text som överensstämmer med mitt tillstånd: http://sv.wikipedia.org/wiki/Polycystisk_njursjukdom Vad jag har hört känns det inte och blåsorna ”spricker” inte.
  Men man kan ju få andra problem….

 2. Hej mitt namn är Linda!

  Vilken bra blogg du har.

  Jag är 31 år och har fått diagnosen polycyctisk njursjukdom.
  Båda mina njurar är förstorade men en så länge är mina värden bra.
  Jag har haft mag besvär i många år och har åkt in och ut på sjukhus hur många gånger som helst men dom har oftast skickat hem mig och sakt att jag har haft ägglåssning eller att jag har sträckt mig.
  men för två årsedan nu så fick jag beskedet att jag har den här sjukdommen på njurarna men jag har den även på levern och det är den som är värst. Den täcker just nu hela min överkropp. Jag har förskökt att hitta någon som har den här sjudomen på levern men har inte lyckats hitta någon. Det r väldigt ovanligt att man har det på levern.
  Det hade varit så skönt att få höra från någon annan som har den här sjukdommen på lever och njurar. Man känner sig så ensam ibland och det är svårt att förklara för omgivningen hur man känner.
  Oftast så är jag glad och jag älskar livet och är väldigt tacksam för att jag fortfarande kan jobba 100%.
  Men det hade varit skönt att dela tankar och funderingar med någon som vet hur det kan vara. Nu får jag bara gissa.

  Vet du någon som har den här sjukdommen på borde njurar och lever?

  Mvh Linda

 3. Jag vet ingen som har så mycket på levern, själv har jag också några cystor där och levern lär klara det bra enligt läkarna, men menar du att du har cystor över, på hela levern och upp i hela överkroppen? Det låter ju inte klokt om det är så. Har du varit in till Njurförbundet på deras Forum och frågat de som är inne där och läser/skriver? Adressen finns hos mig i inlägget som heter ”Lite om mig och min njursjukdom, cystnjure”. Skrolla ner lite där så hittar du lite länkar bl.a till njurförbundet.
  Kram på dig, jag håller tummarna att du får tag i någon som kan hjälpa dig mer.

 4. Ja hela hela levern är full med cycstor men dom siger att levern kan i princip bli hur stor som helst och ändå klara värderna bra.
  Jag fick en remiss till endoskopi avdelningen för en undersökning eftersom jag haft så problem med magen. Läkaren där trodde att jag hade stora cystor på äggstockarna så jag fick en remiss till gynn men där såg dom ingen ting. Jag fråga vad jag skulle göra nu men dom visste inte. Jag hade själv sätt cystorna på bild när jag var på endoskopi underkökningen så jag blev helt förvirrad när dom inte hitta nått där. Men efter någon vecka fick jag åka in akut igen för smärtor och som tur var så sände läkaren från endoskopiundersökningen en remiss så jag fick göra en skiktröntgen då såg dom att njurarna och att levern var väldigt förstorad. Varför dom trode att jag hade cystor på äggstocken var att det var njuren som sitter på höger sida är förstorad och levern är så stor så den trycker ner njuren så den sitter mot äggstocken.

 5. hALLO DÄR…det är första gången jag är ute och surfar på nätet behöver få information om vart man kan få hjälp med bra läkare jag har lätt nedsatt njurfunktion har haft en inflammation i bägge njurarna sedan säkert 4-5år tillbaka..sjukdomen heter glumenofrit……jag bor i västerås och har rent sAGT blivit behandlat som SKIT på njurmottagningen därför ska jag söka hjälp i resten av sverige bara jag hittar en seriös och bra njurdoktor men vart???mvh eDDIE VÄSTERÅS

  1. Hej Eddie, av de sjukhus som jag har prövat på så är det Huddinge njurvårdsmottagning jag skulle skicka dig till. Där är de seriösa och bryr sig väldigt mycket om sin patienter. Jag tycker att du ska ringa till dem och höra hur du ska gå till väga för att få en tid hos dem 08-585 825 61
   Lycka till och hör gärna av dig så att vi får veta hur det går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s