Ett bröd

Blev lite inspirerad av en bakblogg som riktigt frossade i bilder på surdegar vars slutmål var att bli ett härligt bröd. Så jag ska inte vara sämre, upp till bevis; Surdegen i sin burk och dagens bröd som jäser.

 

 Brödet i ugnen  Sen klart att ätas

 

Jag ska köpa mig en degsnittare så att jag kan få djupare och finare skårer i brödet, ser ju tjusigare ut då.

Nu har vi smakat på brödet och det var väldigt gott, knaprig yta och mjukt perfekt innanmäte.

                                                        – – –  – – – – – – – – – –  – – – – –  – – – – – –

Jag vet inte om jag har haft den här lilla storyn inne?

 

Den vita katten på stenmuren

Jag drar mina kort ur författarkortleken.

Det var inte svårt att känna sig fram efter muren, mina händer fingrade på teglet och värmen sa mig att det var rött utom i mellanrummen som inte bara var mellanrum utan även en intetsägande färg utan minsta liv.

Just den här dagen svängde jag min vita käpp för att värna om utrymmet runt mig och inte krocka med andra. Fingrarna dansade in i någon växt som var lika lång som mig själv, jag följde försiktigt själva stjälkarna och tog ett tag i bladverket. Det doftade djupt grönt och själva bladen var ådrade i tunna linjer som mitt pekfinger kunde följa.

Precis när jag skulle gå vidare hörde jag ett krafsande ljud som först fick mig att stelna till, men sen jamade en katt så jag lugnade ner mig och log. Själva muren var inte högre än att jag kunde sträcka på mig lite och lägga handen över krönet. Där mötte min hand en mjuk päls, sval men ändå varm och jag tänkte för mig själv att det är en ljushårig katt.

Där stod vi tätt intill och bedyrade varandra sin kärlek när en pojke kommer släntrande och säger till mig ”Så bra att du har hittat Snövit”. Hon rymmer ofta för att sätta sig på den här muren och titta ut över världen.

Pojken tog ner katten och jag gick vidare efter muren.

 

 

2 kommentarer på “Ett bröd

  1. Åh, idag kanske jag får min nya hushållsassistent, oj vad jag ska baka. Maken har beställt matbröd just så även jag borde sätta en ny surdegskultur, men jag går nog och tigger en på Stenugnsbageriet i stället. Surdegsbröd blir så vackra, och goda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s