Så kommer då äntligen vårvärmen som en käftsmäll

lagom till Valborg, när jag var ung kallades den för Fyllborg, den gör nog skäl för namnet än idag,

Minns den där spänningen som var inför Valborg, vad som skulle hända och var inför den kvällen, nu pratar jag om tonåren. Själv har jag aldrig varit så mycket för att dricka, tyckte ofta att jag mådde illa rätt snabbt och drack då väldigt måttligt, bara tanken på att ligga i ett dike och spy gick emot allt jag tyckte var rätt, bara tanken på att inte ha ordning på var jag var och hur jag tog mig hem höll mig alltid på mattan.

Går inte att skriva nu, texten bara hackar sig fram precis som igår, blir galen.

Trevlig Valborg djupt från soffan

9 kommentarer på “Så kommer då äntligen vårvärmen som en käftsmäll

  1. Ha en fin Valborg och 1:a maj.

    Lärde mig i Uppsala att dricka en vatten en alkohol och det gjorde att jag var en av dem som tog hand om fler som inte följt det rådet. Festen varade ju till långt fram på morgontimmarna och så skulle man till Barselona och köpa en korv med mos innan man gick hem för att sova.

    1. Hahaha det var tider det, en vatten en alkohol pratade ungdomarna om på nyheterna. Men det blir nog mycket fylla i natt. Såg att ett sjukhus tror det var Akademiska i Muppsala hade satt upp ett tält utanför akuten att ta hand om alla fyllskallar, de vill väl inte ha in dem på akuten.

  2. Ja, nog är det en hel del festande på Valborg faktiskt men för vår del är det en passerad tid kan jag säga. Absolut inget jag saknar heller.

    Vårvärmen är verkligen varmt välkommen i alla fall!

    Kram

  3. Ja, det här med att fira och inte fira – eller HUR vi firar, det har nog ändrats med åren. Då jag var yngre var det också mer partaj 🙂 Nu skålar jag gärna och äter gott men vill hem senast runt 21-22 😀

    1. Vi blir klokare med åren tänker jag. Förr släckte jag när jag gick, skämt o sidor är ju nattuggla och var piggare som yngre. Nu blir jag tröttare, orkar vara uppe, men orkar inte vara borta som förr. 🩷🌿🩷

Lämna en kommentar