Kalasdax 70-taggare

Men vad hände? Igår var våren här och vi firade min 70-års dag. Kommer upp dagen efter i min kropp och känner hur väderomslaget tagit över min kropp. Att ha en väderstation placerad i sin kropp är inget att avundas, det känns om jag säger så, när ruskväder tar över.

Men gårdagen som jag hade oroat mig så för gled förbi i en farlig fart och blev som jag hade önskat mig. Nina och Dan goa ungarna tillsammans med Anders skötte det hela med bravur. Hela familjen trampade in och det är alltid en skön känsla att sitta där och höra alla ljud av prat och skratt. Älskar dem alla, var och en på sitt vis, den yngsta tar sig upp stående överallt och släpper nu taget, så det kommer bli massor av spring åt fel håll i sommar.

De äldre leker så samstämt med varandra och brukar inte störa nämnvärt.

En handfull vänner var bjudna och det var så roligt att de kom.

Buffén var fantastisk vilket Nina som bjudits på den tidigare garanterade och fick helt rätt, alla hittade något. Så ni som vill bjuda på buffé i Stockholmstrakten ska leta upp Smulan Catering.

Hela kalaset gick i fåglarnas tecken, allt var det fåglar på eller nya bostäder till fåglar. Det var en lycklig Maggan som öppnade paket med holkar och andra med fågelklocka, fågelsjal, fågeltavla.

Så idag är jag helt ensam hemma, Anders åkte till landet tidigt imorse. Styrelsemöte och sen ska han och Per skura vattentankarna med klorin och sätta på sommarvattnet i hela området, det tar några dagar så hem kommer han och hämtar mig på tisdag först.

Då ska det handlas och planeras inför Kristi Himmelsfärd, inte så mycket av religiösa skäl, utan mer en tid på landet när vi med Dans familj ska vårstäda tomten, sätta upp ungarnas hoppmatta, vad den nu kallad? Anders och jag stannar lite längre innan årligt tandläkarmöte tvingar hem oss.

Sen ett extra stort Tack till familjen som gjorde det möjligt att ha kalaset. Jag tänker inte ha 70-års kalas igen, nu är det avklarat oavsett om min hjärna fattar att jag har nått den åldern eller inte.

Måste också nämna att dotterns äldsta lovade mig att blåsa trumpet för mig för ett år sedan denna dag och det gjorde hon rent och klart, snart elva år och en klar begåvning. 🧡🐦‍⬛🧡

12 kommentarer på “Kalasdax 70-taggare

  1. Ett stort grattis till den sjunde nollan så här i efterskott! Det lät som det blev ett väldigt trevligt och välordnat firande. Så fint att buffén utföll till största belåtenhet.

    Ja, det här med hur vädret kan påverka kroppen är intressant. Många kan känna av förändringen redan före.

    Önskar en god söndagskväll nu!

    1. Skönt att det är gjort och att det gick så bra, den där oron inför träffar med folk kommer jag aldrig ifrån verkar det. Förr fanns det inte på kartan att inte orka, att oroa sig. På tal om väderomslag så vet jag att Anders för många år sedan sa att det skulle bli fint väder dagen därpå och jag sa näää, det kommer slå om till dåligt väder. Han trodde inte på mig men min kropp berättade det, sen ifrågasatte han aldrig mer min ”väderstation till kropp.”

      Avundas dig som har fått valpar, det är bland det ljuvligaste att sitta hos de små. Sån lycka! 🌿🥀🌿

  2. Så glad för din skull, att kalaset blev precis som du önskat och hoppats på. Nu är det ett fint minne som du får bära med Dej ❤️ Jag ställer mej i Gratulations skaran, och önskar Dej fina goda och glada framtidsdagar ❤️
    Min mor hade också en inbyggd väderstation i sin kropp – den ljög aldrig. Ngt sånt känner inte jag utav men har istället en märklig kropp som blir trött av högtryck o värme och energisk av lågtryck och illväder, framför allt utav åskan

    1. Men så spännande med dina väderkänningar, jag blir ju mest bara trött och slut i kroppen. Men värme är jag dålig på, har varit det så länge jag minns, svimmade vid några tillfällen när det var för jäkla varmt. Besvärligt när jag reste själv i Europa, men jag fick vänlig hjälp. I nutid håller jag mig inne på landet med AC:n på om det blir smällhett. Åska blir jag euforisk av eller blev ska jag väl skriva, tills vi hade ett sånt där åskväder man inte tror är sant på landet i stugan. Det var läskigt när det bara snurrade runt ovanför vår lilla kåk utan åskledare. Vi drar eller jag drar ut alla kontakter, Anders är väl inte lika noga som mig med detta. Nu ska jag sova, imorgon kommer cateringfirman och hämtar alla uppläggningsfat och det som hörde till och sen kommer firman och hämtar borden och stolarna, jag har som en slags vagn som allt står i ute i hallen. ♥️🐦‍⬛♥️

  3. Hjärtliga försenade grattisar även från mig🥂🍾🌹
    Följer i hälarna 😉 där om två år!
    Trevligt att det blev lyckat o jag är glad för att det verkar som att du fortfarande mår bättre, såsom du skrev här om dagen😊 hoppas det fortsätter👍
    Kram, Irina (som ansat midsommar- o andra rosor på smultronstället under den senaste veckan 😏)
    Ps. ’hoppmatta’ tror jag är samma som vi kallar för trampolin

    1. Jaha om två år ansluter du till klubben, jag fattar inte de här siffrorna, som om huvudet inte tar in åldern, 70 år det är andra som är 😂 Kalaset är jag väldigt nöjd med och jag orkade fast jag var väldigt hjärntrött/läs vimsig ett tag.

      Maken som är på landet nu säger att det är många blommor som inte har blommat, är för kallt. Han sa att det har blåst mycket i Roslagen och bara 6 grader varmt. De har hållit på med sommarvattnet hela dagen, det läcker i systemet så de blev besvärligare än tänkt. Mycket mer ansvar när man håller på med vatten till ett stort område.

      Kram ♥️🌺♥️

Lämna en kommentar