Upp for jag nästan med

tuppen, ska sjutton ligga här och sova när städning Rut kommer, här ska förstädas och plockas undan.

När jag väl var klar och satte mig med mig frukost slog det mig att A. Min mobils laddare ligger kvar på landet, så mobilen dog igår. Hoppas maken minns att köpa en ny idag.
B. Rut kommer inte in i porten som numera är låst dygnet runt efter inbrott i huset och hon kan inte ringa mig när hon kommer eftersom min mobilen är död.

Jag ringer upp företaget och blir upplyst om att det är nästa måndag vi ska ha städning.
Ridå eller något sånt …
Så här har jag gått upp tidigt och städat undan, duschat i ett huj utan någon som helst anledning.

Senare under dagen så tog jag cykeln utan hjälm, glömmer den som så mycket annat nu för tiden. Vinglade iväg mycket medveten om att jag inte har hjälm. Fan så vingligt det har blivit, tänker att andra kanske tror att jag är full. Det bjuder jag på, de skulle bara veta att det känns som om jag är full där bakom styret.

Handlar fler stödstrumpor till mamma på apoteket och genar in till Ica.
I kassan före mig står en lite ofräsch äldre kvinna med få varor, när hon ska betala så räcker hon fram en tjuga och en femtiolapp av den modellen som inte är giltig längre.
Det visar sig att hon bara har tjugan och jag står några kunder bortom henne och tänker direkt hoppa in och betala för det som saknades. Händer några gånger per år att jag gör så, sticker till någon en slant så det fixar sig. Men fråga mig inte vad som gjorde att jag inte hjälpte till, det var som en konstig känsla i ”magen”.
Efter att jag betalat mina varor så ser jag samma kvinna stå vid disken till fiket och plocka upp sin femtiolapp att betala med.
Nää, jag stannade inte kvar för att se om hon lyckades lura kassörskan och som i ett trollslag förstod jag varför jag fick motstånd mot att hjälpa henne i kassan. Medvetet försöker hon lura till sig varor, bedrägeri kallas det för.
Och jag kände mig först arg på mig själv som ville hjälpa till och sen blev jag arg på henne som luras.

I ugnen har jag nu ett matbröd med brödkryddor, det ser ut att bli högt och fint.
Till middag blir det rester av lördagens porchetta, till det ska jag fräsa mangold i smör, fick en redig bukett med från dotterns trädgårdstäppa igår.

Söndagen blev ett flängande, städa på landet, sen till mamma, lämna in allt hon behöver för att ta upp sin akvarellmålning igen och så fikade vi där. Barnbarnet drack saft och höll ordning på mammas bingobricka, tänk att de har ett företag som anställer skolungdomar att komma dit lördag och söndag för att umgås med de äldre. I söndags, bingo och frågesport, de bakar, promenerar, spelas spel och pysslar tillsammans med de äldre som tycker så mycket om deras besök.

Sen bar det av till dottern med flaket som de ville låna. Efter umgänge en kortare stund åkte vi hem och lämnade barnbarnet.
Sen till en pizzeria och snabbt hem så pizzorna inte kallnade.
Då precis när jag ska kliva ur bilen upptäcker jag att min väska med mobil, padda, plånbok och resten av mitt liv hängde kvar på en stol på pizzerian.
Virrpanna jag är, snabba ryck tillbaka och tursamt hade de tagit hand om mitt liv så jag kunde åka hem minst tjugo kilo lättare.

5 kommentarer på “Upp for jag nästan med

    1. Ser ju nästan ut som en viss effektivitet 🙂
      Jag har ju legat pannkaka i veckan som gick så att börja känna sig piggare igen är härligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s