Livstecken 🐄

Efter lĂ„ngdragen jĂ€kla förkylning drar jag nu runt pĂ„ ben som Ă€r svaga, orkeslösa och darrande, undrar vem som har skrĂ€mt dem? Ett tips jag fick av vĂ€n som ocksĂ„ drabbats av mycket sĂ€nglĂ€ge sa ”sitt pĂ„ sĂ€ngen och rest dig upp tio gĂ„nger om dagen”. Efter den lilla ceremonin sa inte bara benen upp sig utan slĂ€pade in skinkorna i racet. De vĂ€rsta dagarna tar jag mig nĂ€stan inte upp ur soffan och gĂ„ngen Ă€r dĂ€refter, ser inte klokt ut. Det gör Ont! Sover hela dagarna gör jag nĂ„gra gĂ„nger i veckan, verkar aldrig gĂ„ över. SĂ„ dĂ€r ja, nu har jag gnĂ€llt klart.

BortsĂ€tt frĂ„n detta hade vi kalas i lördags med hela familjen, det vankades kalkon med grĂ€ddsĂ„s, potatis, brysselkĂ„l (undrar varför den heter sĂ„?) och vinbĂ€rsgelĂ©. DĂ€r satt vi fem barn och sex vuxna helt tysta, alla Ă„t och Ă„t, sen kom Mmmm sĂ„ gott mer sĂ„s 


Ungarna var placerade sÄ att de kunde gÄ ifrÄn matbordet nÀr de var klara. De leker sÄ galet bra tillsammans, kurragömma haha se dem trampa runt i soffan och gömma sig i hörnet, det rÀknas ner och rusas runt och jag njuter. Strunt samma att de stökar och bökar i vÄra sÀngar, klipper klippdockor och klÀder i papper som farfar har fixat. Skattletning efter karta, varje unge har sin godispÄse som mÄl. Lagom till vuxnas ostbricka och sen kaffe med praliner, satt alla mina Àlskade skunkar och prasslade med sina godispÄsar framför en film pÄ tv.

UpptĂ€ckte att nĂ€sta vecka Ă€r en ”Allt pĂ„ en gĂ„ng vecka”! Hur sjutton hĂ€nger detta ihop att alla saker totar ihop sig? MĂ„ndag blodprover pĂ„ förmiddagen, eftermiddagen kommer min fina stĂ€dtjej. Tisdag fyller mamma Ă„r, men det firas pĂ„ lördag, pĂ„ kvĂ€llen ska jag till FöreningsgĂ„rden pĂ„ trĂ€ff med andra som gillar att sticka och pyssla, första trĂ€ffen och jag lĂ€ngtar efter det. Onsdag ortopeden, kortisonspruta i tummen igen tack och lov. Efter mig ska maken kolla artros i höften med samma lĂ€kare, bli utredd. Torsdag Ă€r det dags för lĂ€kartid pĂ„ hudmottagningen för mig, den Ă„rliga kollen. Fredag fri! Lördag landet och pĂ„ vĂ€gen dit Gratta mamma. Makalöst, jag vill nog bara dö en smula pĂ„ landet veckan efter.

Sa jag att Ätta pÄ mammas avdelning fick Corona? Men ingen blev dÄlig, de har alla hunnit med tredje vaccinsprutan, precis som jag. Hon har varit isolerad som de andra sjuklingarna pÄ sina rum, blir frislÀppt imorgon. Men vi var dit i tisdags med en 12-bitars SchwartzwaldtÄrta till alla + personalen till fikat. Sen var vi till servettfabriken och jag plockade ihop tvÄ kuber med 200 olika servetter i varje, det blir mÄnga samtal om vem som har fÄtt vad för motiv pÄ servetten. Det sa personalen sist jag hade med mig servetter, att det pratades mest hela tiden om dessa servettmotiv. Sen en pappkasse med massor av blandade tidningar frÄn mig, min nu mera döda morbrors fru och sÄ min frissa. SÄ de har mycket damtidningar att lÀsa nÀr det inte kommer besök till dem.

Mina vĂ€nner hĂ€r inne, nĂ„gra rader om mig och livet som flyter fram hur overksam jag Ă€n mĂ„ vara. Visst blir jag lite less och deppig ibland, men jag kĂ€nner kĂ€rleken flöda genom mig och jag gillar oftast livet. Mina stickor gĂ„r och jag lĂ€ser igen, det har varit si och sĂ„ med det tidgare. FörlĂ„t att jag inte har kikat in till er och tagit del. Jag har varit trött och lĂ„g efter den förbenade förkylningen som tog tvĂ„ mĂ„nader pĂ„ sig att bli klar. Som om luften gick totalt ur mig. 🧾🧾🧾

9 kommentarer pĂ„ “Livstecken 🐄

  1. Hoppas du fÄr vara fri frÄn förkylningar nu sÄ du kan ÄterhÀmta dig i lugn och ro pÄ landet. Ni har inga planer pÄ att bosÀtta er dÀr?

    1. Frasse har det toppen, Maken vandrar lĂ„nga promenadervarje dag, sen Ă€r Frasse aldrig ensam hemma. I lördags sĂ„ tassade han runt bland ungarna och fick mer kel och klapp Ă€n vanligt med 11 personer, han Ă€r toppen med folk. Risken finns att det blir pannkaka nĂ€sta vecka, men nu kör ju maken mig sĂ„ det Ă€r vĂ€l bara att slĂ€nga i kĂ€rringa i bakluckan och forsla mig fram och Ă„ter. đŸ’›â­ïžđŸ’›

  2. SÄ trevligt med ett par rader frÄn dig. Vilken envis bacill du Äkte pÄ dock.
    Mysigt att trÀffa barn och barnbarn. Kalkon Àr ju sÄ gott sÄ jag kÀnde doften Ànda hit nÀstan ;-)=

    Kram och ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s