Efter döden kommer födelse

Idag tänker jag släppa min glada nyhet, ännu ett barnbarn på väg.

Men nu mina kära vänner har själva oväntade chocken lags sig och jag ser fram emot mitt sjätte barnbarn, jag blir farmor igen.

Aldrig i hela mitt liv trodde jag att jag skulle bli rik som pensionär, sex totalt olika härliga ungar kommer berika min framtid på den sluttande slänten. Måtte jag leva förbannat många extra år, så jag får njuta av ännu en frågvis unge, som kan sitta bakom ändan på mig i soffan och prata, titta på livets mysterium i min padda.

Sen lite mig mig . . . mår bättre på många vis, men sedan november har kroppen tagit stryk. Det bara är så att kroppen inte orkar det knoppen vill. Mammas sjukdom, utdragna döende, begravningen, allt runt om med min själ i gungning som skulle landa på landet under nyår efter begravningen. Blev ju pannkaka, då jag bara sov.

Eftersom jag bara sov fick jag inte veta att jag väntade ännu ett barnbarn, då de två yngsta barnen inte skulle upplysas om tillståndet så pass tidigt. Anders som firade nyår fick så klart veta. Mig ringde de upp när de kom hem från landet och jag svarade i mobilen samtidigt som jag lyckades dra en halvfull kopp kaffe i knät. Det blev inget prat utan byte av blöta byxor och underbyxor. Ringer upp och får veta det hela och jag med mitt då vingliga psyke blev helt ställd, chockad.

Så märklig känsla, det blir sju år mellan deras yngsta och nästa, jag var hundra på att det inte skulle bli några mer barnbarn.

Massor av märkliga tankar, en ut, en in. Klart jag tänker karmiska tankar.

Nästa på tur är Anders som nu efter två veckor inte har ont, han slutade tidigt med morfinet, funkar med vanlig Alvedon. Han har sina kryckor och börjar bli riktigt duktig på att ta sig runt, bra läkkött och hög smärttröskel. Så han har börjat veva igång mycket av sitt vanliga göranden.

Sonen ❤️ tog över efter Dotterns ❤️ hundpassning och har hämtat Frasse morgon och sen kväll på tur. Sen har vi trixat lite och även 14-åriga barnbarnet ❤️ har hjälp till på eftermiddagen några gånger, farmor rotade upp alla tyngande ören som trängdes i plånboken ca 50 riksdaler, vem minns inte hur efterlängtade alla ören var i den åldern. Så från och med imorgon ska vi klara Frasse själva. Nu får ju Anders köra bil igen, morfinfri och automatbil som förenklar.

Vi ska packa ner pirran och Dramaten i bilen, så kan jag dra det vi handlar och hämta typ paket idag till bilen. Det här med kryckor är knepigt, Anders lösning på kvällsfikat, allt i en pappkassen hängande på kryckan, ❤️KaffeNisse❤️. Jag serverar annars all mat till honom, han kan ju inte hålla i något och samtidigt hoppa på kryckorna.

Sen idag en vacker förmiddag med början till isbildning på Värtan under natten. Titta i vänstra hörnet så vackert . . . jag tog ju bilden inifrån, så det blir ju lite si och så med kvalitén.

6 kommentarer på “Efter döden kommer födelse

  1. Visst är livet märkligt, när en dör föds en ny, så släkten hålls i schack… Jag förlorade hastigt ena systern (16 år äldre än mej) i November… 1 månad senare fick jag det glada beskedet att jag ska bli farmor i sommar (jag oxå 🥰) det blir 3:e barnbarnet, o denna gång är det yngre sonen som ska bli pappa… Jag hoppas av hela mitt hjärta att det ska gå bra, hela vägen – både för din del, och min 🤗

  2. Ett stort grattis till alla inblandade! Det kan man kalla glädjande nyheter och så roligt att få hälsa ännu en familjemedlem välkommen. Barnbarn är en gåva och en stor skatt ❤

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s