En dag i livet…

Tänk att jag ska vara så fånig att större delen av dagen går åt till att ampassa mig för att jag ska till sjukhuset. Mycket som jag måste hinna innan taxin hämtar mig.

Jisses jag ska upp ur sängen, in i duschen och ut med hunden, sen ska jag äta och nu sitter jag här. Hoppas att sängkläderna hinner centrifugera klart så att jag får upp dem på tork innan jag åker.

Idag ska jag träffa en ny sjuksyster som har ansvar för PD som det kallas, påsdialys. Vi ska lära känna varandra idag och jag är nog det mest motvilliga hon kunde tänka sig just för det. Oxig som jag är så har jag fäst mig vid min mottagningssköterska som har följt mig och undervisat mig i flera år nu.

Så det är inte så roligt att byta sköterska nu när det börjar dra ihop sig. Men klart att jag är trevlig och jobbar tillsammans med min nya syrra, sån är jag. Det är ju inte hennes fel att systemet verkar putta ut mig när jag vill känna mig trygg i det invanda. Sen vet jag att allt kommer att funka så bra, så jag är inte orolig egentligen, mest bara ovillig att byta syster.

Imorgon ska jag dit igen och då är det bentätheten de ska mäta och så hjärt/ lungröntgen. Så morgondagen är helt väck.

Nu måste jag sticka….

10 kommentarer på “En dag i livet…

  1. Du har fullt schema ser jag. Men du vet väl att alla ”systar” är jättesnälla 🙂
    Ja i alla fall de flesta.
    Kram och hoppas att allt flyter på som det ska.

  2. Det är som det är att vara ”oxig”, jag vet, men det går nog bra, säkert bättre än du tänkte dig. Det handlar ju om trygghet, och det, det får vi hoppas att nya syrran också förstår.
    Kram på dig, när du är tillbaka är väl jag väck, kommer att bara mobilblogga under hemresan, kolla in där om du vill.

  3. Du verkar ha fullt upp… ta inte ut dig själv nu. Spara lite på krafterna de behövs famöver oxå ju….
    Ny syrra… ja, ja bara de vet vad de ska göra, för nästan alla brukar var trevliga på avdelningar där det är lite mer ”allvar” än på vårdcentralerna. Har dock tyvärr träffat en del ruggugglor på mina turer i vårdsvängen.
    Ha det
    Kram Wanja

Lämna en kommentar