Man ska vara rädd om fötter…

5438390.jpg 

Svävar fram på lätta fötter…nej, jag har inte gått ner i vikt men varit på fotvård. Det är värt varje krona att få sina fötter fina. När jag skriver ”värt det” så tänker jag på min son när han var liten grabb, allt han hittade ute, fina stenar och annat så undrade han alltid ”är det värt något”. Man skulle kunna tro att han blev en sån som bara värderar saker, men han blev inte alls sån. Det var bara en period i hans utveckling när han försökte förstå vad värde stod för.

De är ju så snälla de där två där nere som släpar runt på mig år ut och in. Det finns ju en del som tycker att fötter är äckligt rent av, det kan jag inte förstå. Men fotvårdare det vill jag inte bli…

Min fotvårdare är ju bland de duktigast jag kan tänka mig, hon avslutade för inte så länge sedan en utbildning till massör och tidigare lärde hon sig något smärtsam som heter bindvävsmassage. Idag höll och på med en ny CD-spelare som skulle upp på väggen och till den hade hon skaffat 3 skivor med speciell musik som man ska lyssna på i lurar samtidig som hon ger fibromassage. Så nu har hon gått på kurs igen, jag bokade in mig på över en timmes fibromassage som jag ska njuta av framöver.

Men ibland är det lustigt det som kommer till en, jag var inne i en blogg där jag läste om musik med speciellt ljudmönster som kunde leda till sömn, avslappning eller för att bli pigg. Jag skrev upp olika adresser häromdagen och tänkte att jag skulle snoka lite mer om det hela nu i veckan. Vad tror ni det är för CD-skivor min fotvårdare har skaffat? Jo, precis den sorten som jag var ute efter, så jag fick flera papper av henne med information och beskrivning av de olika skivorna de erbjuder till försäljning. Så nu har jag redan ringt och beställt två, ska bli spännande att se om det fungerar på mig.

Idag har jag varit trött men ändå lättad, skönt på något vis att jag fick den där ”sparken” i baken igår så att jag såg mig själv lite bättre. Nästan så att jag skuttade upp en bit i känslolivet bara för att jag blev sedd.

right_foot.jpg

7 kommentarer på “Man ska vara rädd om fötter…

 1. Sådär nu har jag hittat hit – har läst lite på dina senaste inlägg och förstår att det är riktigt jobbigt för dig just nu. Hoppas verkligen att du får bukt på det hela – det är inte mänskligt att behöva ha det så. Jag är glad att du ville dela med dig och jag kommer att kika in här då och då – jag heter Åsa förresten 🙂

 2. Åsa… välkommen jag blev så glad när jag såg att du har varit här.
  Det blir nog ordning på mig vad det lider, allt får väl ta sin tid.
  Jag kommer att kika in till dig, så vi ses snart igen.
  Kram

 3. Vilken härlig positiv läsning! Att din ”syster” blev bra att kuratorn dök upp och dietisten! Grattis! När jag var på min Mindfulness (som jag inte slutat på) så pratade vi just om depressioner och att man inte själv känner när man glider ner 🙂
  Skönt att någon annan kunde hjälpa dig att se!
  Kramar i massor

 4. Fotvård och fibromassage, en sådan härlig kombination! Jag hoppas du snabbt får skivorna och att de ger dig fantastiskt njutningsfulla vilostunder. Eller massor av energi om det är sådana du var ute efter. Kan du inte skriva vad skivorna heter (de som ger ro) för jag är i stort behov av att slappna av…

  Ha det gott idag! /Katrin

 5. det är så viktigt att bli sedd. för att inte tala om ompysslad. mycket kan vi göra för oss själva, men ibland behövs det proffs.

  och våra fötter – tänk sånt arbete de får utföra varje dag i vårt liv.

  jag hade hälsporre för några år sen. det var en plågsam smärta stundvis och då vet jag att jag tänkte på mina stackars fötter som något utanför mig själv.
  Stackars, stackars dom, tänkte jag och fällde t o m några tårar.

  Men nu mår dom lite bättre.

  Kramar på dig!

 6. Hälsporre hade min mamma problem med under ganska lång tid, men det gick över som tur var. Jag har ju gått och vårdat mina fötter i en del år nu inte för att jag har problem, men för att jag ska slippa få problem, för att inte tala om så skönt det är med fotvård när någon annan sköter om dem.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s