När kroppkakan flyter upp då vaknar livsandarna

ik1901kropp.jpgNu är det gjort, ”degen” till kroppkakorna och fläsk med lök står på kylning på balkongen. Blev så inspirerad av Märtagretas kroppkakor häromdagen att jag var tvungen att göra egna.

Dottern ringde precis från England, hon  var klar med sitt arbete och spatserade omkring,  skulle försöka hitta ett ställe med afternoon tea… önskar att jag fick vara med och äta en massa små snittar och scones med marmelad och grädde på. Imorgon åker hon till Madrid och fortsätter sitt arbete där nästa vecka, jag får äran att vattna blommor och ta in posten. Idag hade hon köpt den där krämen som har blivit så poppis den som heter 7 , hon sa att hon skulle köpa en till mig. Mitt smörjande har fortsatt med gamla beprövade krämer som man inte flagar av.

Sonen bara tränar och tränar på att köra bil, uppkörningen närmar sig och hans chef köpte igår en bil till honom. Ohh, jag blir nervös bara jag tänker på det hela… så stora förväntningar som han har på sig själv och känner att andra har på att han ska lyckas.

pa170007_1161094649.jpgUsch jag vimsar omkring och letar efter mina terminalglasögon och så sitter de på skallen. En annan varian är när jag har de vanliga glasögonen på mig och försöker sätta terminalglasögonen ovanpå de andra. Eller när jag duschar och sätter dusch munstycket över ansiktet och då upptäcker att jag har glasögonen kvar… va gör man med sig själv?

Igår fick jag ett paket från pysselklubben, här ska göras armband och halsband, så roligt med alla söta pärlor. Egentligen borde jag sätta igång med almanackan jag fick förra månaden, den ska dekoreras med scrapbooking och jag måste ju sätta igång så inte halva året går. vackertavparlor.jpg Nej, nu har jag inte tid längre ska ut och koka upp vatten och rulla kroppkakor.

7 kommentarer på “När kroppkakan flyter upp då vaknar livsandarna

 1. Hej hej, hur mår släktgrenen i huvudstaden? Här nere är vi lite nedstämda efter att ha behövt avliva en av våra katter idag. Tror nästan att vi hade honom när ni var nere och hälsade på, men jag kommer inte ihåg säkert.

  Ha det bra, kramar
  Sabina

 2. Hej Sabina… så tråkigt med er kisse, jag minns en rätt stor katt undrar just om det var den?
  Det går ingen nöd på oss i hufudstaden…hoppas ni alla mår som ni ska.
  Varmaste till dig hälsa alla

 3. mm minns när min mormor gjorde kroppkakor… och man var lite och åt så maggen värkte. Gott och mäktigt!

  Vimsig ~ det blir man med åren har jag märkt *s

  kram
  Cattis

 4. Log lite när du hittade glasögonen kvar på näsan när du duschade….själv gick jag och la´ mig en kväll men tyckte det kändes konstigt. Då hade jag läsglasögonen kvar på huvet´ så du är inte en ensam vimsmaja.

  Wanja

 5. Hur blev de? Gott?
  Jag förlägger mina glasögon, önskar mig en sån där funktion så man kunde ringa till dem så man hittade lättare!
  Den krämen skulle jag också vilja ha, visst är det den där mirakelkrämen mot rynkor? Den ska visst vara mycket billigare i utlandet. Jag vill också gå på afternoontea och äta scones med en massa till. Härligt!
  Kram på dig!

 6. Äldsta fröken pysslar mycket med pärlor och har blivit riktigt duktig nu! I julklapp fick jag ett underbart halsband som hon hade gjort. Det var en av mina bästa klappar ska jag säga!

  Lycka till med dina mästerverk!

  Kram!

 7. Känner igen det där med glasögon. Både min man och jag dräller omkring med flera par. Ofta tar man på sig fel och tror att synen har försämrats drastiskt.

  Min vännina, som har sina barn i London har fått den där krämen. Pytteliten tub. Fast hon ser ut som förut, tycker jag.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s