Kolla jättarna

Idag är det lite sving i mitt varande … maken kommer sent hem och då passar jag på att tappa både tid och ordning. Efter att ha skurit gammalt bröd i tärningar för infrysning till fåglarna i vinter så insåg jag att matbrödet var slut, tog tag i det och satte en deg i bakmaskinen min bästa vän. Om du bara visste hur bra det är med en bakmaskin som slår ihop degen och jäser den. Sen tar jag upp den knådar och trycker ner i en bakform, låter jäsa och så in i ugnen. Jag använder inte själva bakande delen utan bara allt annat, perfekt.

Idag var dagen när jag skulle dammsuga och sorter lite i högarna … morsning, inte ett dugg blev gjort, jag bara svänger runt och lägger mig i soffan igen. Sticka och läsa ut en deckare är allt jag har gjort … lyckades äta lite sallad till lunch, snart är det dags för middag en ensam sådan … vad jag ska äta har jag ingen aning om är inte hungrig.

Strålande väder flera dagar i rad men jag har ont både här och där, mitt knäppa knä smörjer jag med inflammationsdämpande salva som funkar men det verkar aldrig bli bra.

Igår var marsipangrisen här då pappan jobbade extra, jag hade köpt isterband på Ica som ligger på landet, de har en köttleverantörs varor från Uppsala som verkligen smakar gott. Denna gång tittade jag på isterbanden och funderade över om lilla grisen skulle äta sånt? Äh, jag stekte och kokade potatis och la upp rödbetor … mmm sa han gott med klisterband och det hade han rätt i, de var väldigt goda.

När jag skrev om det på facebook så svarade en vän till sonen som var barnvakt en stund på lördagen att lilla grisen varit med dem till ett ställe där de har olika djur att beskåda. Enligt henne sa han; ” Åhhh kolla jättarna” när han såg getterna, haha så kul de är ungar när de pratar.

Nu måste jag ut med Watson igen …

2 kommentarer på “Kolla jättarna

  1. Hembakat bröd är bara så gott. Stark ost på och lite marmelad… Önskar jag tog mig tid att baka bröd lite då och då. Får bli bättring på vissa punkter!

    Tänk att han redan är så stor marsipangrisen. Minns när han föddes och du skrev om det…

    Kram

  2. Inte dåligt att hinna lära en liten sväng. Den bedriften ligger inte direkt nära mig. Men jag försöker ta mig igen om några sidor i veckan. Nu för tiden är det jag som är tröttare än tröttast.

    Hoppas knät blir bättre.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s