Att det ska vara så svårt att låta drömmar vara just drömmar

Ibland drömmer jag om prylar jag har haft förr som en perkulator, den gjorde sitt tills den inte fungerade längre. Då tänkte vi att det var en modern dyrare kaffebryggare vi ville ha och köpte en sån. Det gick bra med bryggandet, men hela tiden sa vi att ”den där perkulatorn va allt bra”.

Eftersom vi ständigt glömde att avkalka maskinen fick vi köra dubbla avkalkningsomgångar när omsorgen om bryggaren dök upp. Men efter många år gurglade den och väste som om den plötsligt drabbats av KOL i sista stadiet och kaffet blev därefter.

Perkulator sa vi och tittade nickande på varandra, äntligen.

Så blev det … nu brygger jag mina ensamma koppar med den gamla hederliga metoden, Melitta och filter stående på min kopp och det smakar gudomligt. Perkulatorn var en dröm som var en dröm, svår att dosera både med vatten och kaffe. Maken får sköta den till kvällskaffet, själv håller jag hårt i mina två Melittor en mindre i gul plast, hundra år gammal och still going strong, sen Melittan med stort M den vitt glaserade som är fin att ta till när många gäster dyker upp om nu inte maken är hemma, han som studerar och tränar konsten att dosera en perkulator.

Morsning korsning …

7 kommentarer på “Att det ska vara så svårt att låta drömmar vara just drömmar

 1. Trevligt att du kommit igång med bloggandet igen! 🙂 Det där med kaffe verkar vara en hel vetenskap, jag håller mig till mitt te. 🙂 Kram på dig!

 2. Hej,
  Nej, jag la ner bloggandet för länge sedan. 🙂 Men jättekul att du satt igång igen, riktigt skoj!
  Med mig är det lite sådär just nu, har fått sköldkörtelcancer och ska opereras nästa vecka. Fullt upp med samtal, resor, behandlingar mm och givetvis måste allt man kan tänka sig strula. Många frågetecken kring hur allt ska fixa sig med tanke på mina lungbesvär samt ledgångsreumatismen. Är tämligen utpumpad just nu, men det är bara att stå pall. 🙂
  Sköt om dig! Kram!

  1. Vet du ibland blir jag så heligt förbannad när jag inser att vi som redan drabbats och drar ett tungt lass ska få ännu mer skit att dras med. Fan rent ut sagt, du får hålla mig informerad här och använd gärna min blogg och skriv av dig, det här att lufta ur sig är så viktigt för helandet av kropp och själ. Önskar så att jag kunde skicka mirakelstjärnstoff som la sig över hela dig och gjorde dig frisk. Hur går det med lungorna? Hunden, har du busen kvar? BamseKram vi hörs!

 3. Tack snälla du! ❤ Jo, busen är kvar och lika busig som när han var valp! Han är mitt livs kärlek och styrka. 🙂 Ha en skön helg! Kram!

 4. Jag har faktiskt kostat på mig en kaffemaskin. Som jag fyller med kaffebönor så maler den bönorna i samband med att jag trycker på knappen för kaffe. Den var dyr. Men är värd varenda krona.
  Men du, minns du ”don Pedro-bryggaren” man kunde ha för både kaffe och te? Gillade den för jag tyckte den var snygg. Men minns att mina föräldrar ledsnade på den för att den hela tiden gick sönder i disken. De ledsnade på att hela tiden köpa nya.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s