Slam flamsigt värre

Skrattar och skrattar åt skylten på trästolpen maken har satt upp ute vid avloppsbrunnen … SLAM

Men ser ni som mig, jag vill bara stava ordet SLAMM asså slam låter inte klokt som jag säger det. Maken han bara tittar på mig och undrar vad som är så kul, det stavas slam säger han, jag vet det, men det ser så konstigt ut på en knallröd liten skylt.

Nu har vi kommit överens om att stolpen med skylten bara behövs sättas upp en gång om året, lagom till slambilen kommer. Tur det så slipper jag reta mig hahaha, ibland slår det slint så där med något ord för mig.

4 kommentarer på “Slam flamsigt värre

 1. Thihi, fniss lite omvända roller……. när vi bodde i villan och det helt plötslig skulle skyltas av avloppsbrunnen skrev mr X SLAMM på skylten, vilket irriterade mig mycket. Han visste inte att det stavas SLAM. Precis som du tyckte jag det var irriterande, men som tur var kom skylten upp bara en gång per år.

 2. Vet inte om jag fattade riktigt? Har läst flera gånger, men är ändå osäker på hur jag ska tolka det du skriver … Jag kanske är lite ”igenslammad” i huvudet … 😉
  Förvirringen blev ännu större när jag läste att du tackar för Surridurrs berättelse, som med min ringa förmåga att tolka beskriver raka motsatsen … hehe
  Är det så här du menar?:
  Det står SLAM på skylten, men du vill att det ska stå SLAMM, även fast du vet att det inte stavas så?
  Har jag fattat rätt … 😛

  hihi … har du samma problem när du ser ordet ”kam” … 😉
  Förstår dig faktiskt (om jag nu har fattat rätt)! Svenska är inte lätt. Den här grammatiken blir man ju inte klok på. LAMM och DAMM stavas ju som man säger det, men det kanske man måste för att inte förväxla det med en LAM DAM …. hihi

 3. Hahaha Nog har du rensat rören och tänkt rätt. Det låter som det borde stavas slamm, men det ser ju knasigt ut, när jag såg skylten så fick jag bara ett skrattutbrott, uttalade det med ett m och det låter inte klokt då. Pröva får du se 🙂
  Kam kan också uttalas med ett m låter inte heller klokt.
  Det är nog så att jag som relativt nybliven husägare aldrig har umgåtts med slam … Men kam är jag van vid. redan som liten erbjöd jag min mamma att tala om vad jag hade köpt i julklapp åt henne. ”Nej berätta inte” sa hon. Då sa jag ”Det börjar på K och slutar med M och har tre bokstäver”. 🙂 Sån var jag, hade ordning på ordet kam tidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s