Ingen liten kissemiss inte

Från soffan på landet till soffan i stan, den i stan är bäst, men jag trivs lika bra i båda, fast den i stan är större på alla vis.

30 cm snö gjorde mig salig, jag fick mina gångar på tomten, ett långt till vägen och parkeringen, ännu en till fågelmatarna. Sen skickade jag ut min man, det är han som klättrar och fyller fågelmatarna och ekorrmataren 🙂

Själv undersökte jag alla genande spår på tomten i snön, så spännande med ett stort som liksom visade ett längre hopp och så nedslag med magen och kroppen. Ingen liten huskatt denna gång, jag tror det var ett lo. Min man tror på räven, men jag brukar ha rätt 😉

Jag har en helt blank vecka framför mig och det är jag så lättad över, inga viktiga möten, inga tider att passa, ingen stress, bara vara. Tänker att något borde bli gjort här hemma, det återstår att se?

Helgen har varit så tyst som bara snö kan göra med tillvaron och tomma sommarställen som vilar i det vita gnistrande i solen. Jag har läst och stickat, vi har skrattat och pratat och maken har tagit hand om mig, serverat god mat och kaffe, bäddat sängarna och donat. Jag bäddar sängarna i veckorna och han i helgen, så det är väl rättvist fördelat.

Imorgon har jag en uppgift och det är att göra en blandning fågelmat och ge till fåglarna på baksidan av vårt hus. Jag brukar blanda havregryn med massor av rapsolja, nötter av alla sorter, russin, äpple och vad jag nu har som passar fåglarna, sen skakar jag påsen av bara helskotta.

Huset längst fram är det nya helt oinredda en uppgift som ska tas i tu med i vår. Huset bakom är den stuga vi bor i. Den nya är till barn och barnbarn.

Nu ska jag glo på TV Tjingeling!

6 kommentarer på “Ingen liten kissemiss inte

  1. Så härligt det ser ut vid er sommarstuga! Extra smidigt att det finns ett eget hur till barn och barnbarn när de kommer på besök. Även det är trevlig att träffas så kan det också vara skönt att rås sig själv lite också.

    Hoppas du får en bra start på veckan!

  2. Vad duktig du är som blandar ihop egen fågelmat! Det uppskattar dom säkert.
    Vi har haft ett nästan orört snötäcke länge här i trädgården nu. Det är bara stigen till fågelmatarna som bryter mönstret.

    1. Sjutton också, vi ska stanna hemma för att måla och tapetsera vårt sovrum. Det är fridfull, det bor några bofasta på gatan och runt om, men resten är sommarstugor som ägarna inte så ofta är i vilket gör att det är så tyst. Berätta hur många fåglar ni räknade ihop till. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s