Jag har inte rätta knycken

Min vilsamma ”inget att göra” vecka blev mest bara en flopp, en ständigt hägrande migränaura och överkänslighet mot allt som kan utlösa huvudvärk stal varje eftermiddag och kväll.

Inte klokt och jag som nyligen sa att jag hade haft klassisk migrän som barn, tills jag födde mitt första barn. Haft var ordet, vad i hela friden är detta? Efter många tankar hit och dit, minns att njurläkarna noterade att jag hade haft migrän i förhållande till att man kunde få problem med huvudvärk, migrän av medicinen som håller nere immunförsvaret så att nya njuren inte stöts ut.

Men sen slog det mig att i käften har jag nu tre nerslipade tänder med ett slags skydd över tills jag får nya kronor ditsatta nästa fredag. Kanske något som ligger i kläm, för hög är själva bitytan, det känns ju utan problem. Måtte det nu vara spänningar från tänderna …

Nu har maken börjat slipa väggarna i sovrummet, väggarna ska målas och listerna lackas, sen fondtapeten som ska upp bakom vår säng. Jag är så nyfiken på hur färgen till väggarna kommer se ut när locket öppnas på burken. Det är ju en sak att stå där i affären med ett litet prov på färglappen och sen se färgen i dagsljus hemma. Färgen heter just ”Ljus” och vi har verkligen försökt att hitta rätt nyans till tapeten.

Min dröm var en otroligt mild gul färg på väggarna och sen en fondtapet med lite starkare gult i, lite dutt här och där. Men som vanligt är jag alltid inne på färger som inte är inne, omöjligt att hitta en tapet som både var snygg och med något gult i, många snygga fanns i flera färger, men inte gult. Resultatet blev en tapet jag inte alls hade tänkt mig, är det bara jag som alltid får åka hem med något annat än jag hade tänkt?

Jag har varken orken, lusten eller viljan att jaga specifika klädesplagg eller rätt tapet, shoppa loss får andra göra, jag har inte rätta knycken för sånt.

Nu ska jag sent om sider ta mig upp, tänker inte göra några stordåd denna dag, har börjat på nya mönstrade stickade vantar och där tänker jag hålla mig idag, i soffan med stickningen, fika och TV-tittande, lyssnande med ett halvt öra på makens slit i sovrummet.

 

4 kommentarer på “Jag har inte rätta knycken

  1. Gikt och migrän är bland det värsta jag upplevt. Huvudvärken som kommer smygandes tills de slår till med full kraft och blir migrän,ljuskänslig och väldigt illamående så att jag kräktes. Som tur är har jag inte haft migrän sen jag slutade att snusa för ca 3,5 år sedan. Hoppas att jag inte får migrän pga medicinerna. Din lördag låter lite som min, slapp i soffan, fika, tv-tittande och lyssnande på frun som bakar fröknäcke i köket. Hoppas sovrummet blir toppen. Önskar dig en bra och trevlig helg. 😃

    1. Gikt har jag klarat mig ifrån som tur är, hoppas du slipper migrän i framtiden. Fröknäcke ska jag baka imorgon, bakade Oopsies igår som vi hade till underlag för räkbergen vi rensade och satte majonäs på. Ha det skönt nu, maken ska snart in och måla lager nr två. Jag sätter in en bild när allt är klart.

  2. Jag tycker att gul är en svår färg på något vis. Vi målade barnens lekstuga gul och färgen blev helt fel. Till sommaren ska jag se till att måla om den! Hoppas tapeten blir bra när den väl är uppe!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s