Blodprov

Inte har det kommit mycket regn, men det grå hänger i luften, satt på vänt. Jag drömmer så klart om en dag och natt av evigt regn, både det stilla och det galna som studsar på marken. Men om det blir något mer undrar jag, tystnaden ute är så där ”konstig”, plötsligt skränar en mås i sin flykt förbi mitt fönster. Ahhh, måsarna, havsdoften och ljuden från båtar och hamn förknippas så med ljuvaste sommar.

Jag har varit iväg och tagit blodprov, väntar svar imorgon. Jag hoppas så att medicin koncentrationen i blodet ligger bra? Kan ni tänka att hon som kastade mitt urinprov, när sonen skulle vara snäll och hjälpa mig att lämna in provet för något år sedan, eftersom jag var risig av uvi och som njurtransplanterad snabbt behövde få veta vilken bakterie jag behövde penicillin mot.

Hon jobbar ännu kvar och jag verkar alltid få henne, hon sticker bra och jag är precis som vanlig mot henne, vi pratar och skrattar. Jag är övertygad om att hon vet exakt vem jag är, varje gång kikar jag på henne med en inre nyfikenhet, undrar hur hon är som person där inne, moral, etik, känsla för andra, lojalitet mot arbetsgivaren, omsorg om sjuka?

Fridens!

3 kommentarer på “Blodprov

    1. Ja, det är jäkligt konstigt. Ibland har jag tänkt att dessa situationer ska tvinga mig att ta ansvar, säga nej och be om någon annan som sticker. Men vem orkar, det har hänt så mycket genom åren på just mitt labb. Tror nog jag är naiv nog att vilja tro att folk har någotn slags bilja att göra rätt, vara bra på sitt jobb. Sen finns det stickare som är bra, som har dykt upp i olika perioder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s