Nyårets smörgåstårta

Lager 1 Varmrökt lax, majjo, creme fraîche.

Lager 2 Hackade hårdkokta ägg, majjo, creme fraîche, kaviar, finhackad gräslök.

Lager 3 Hemgjord skagenröra med rödlök, räkor, majjo, creme fraîche, dill, citronsaft salt peppar.

Överdrag, Uppvispad creme fraîche med pepparrot, citronzest och färskost. Laxrosor.

När våra barn var små jobbade maken på natten varje nyårshelg, bankens körning med alla kontobesked skulle ut till kunderna. Är man chef, så vill det till att så stora manövrar går som de ska, då är man på plats. Så ungarna och jag gjorde tillsammans varje nyår en smörgåstårta och en vanlig tårta, vi testade nya recept varje år och det blev tradition. Inte ofta, men ibland hann maken hem till tolvslaget, om nu körningen på jobbet gått som den skulle.

Ungarna och jag smaskade i oss tårta och tittade på TV under kvällen. Sonen som var yngst ville så gärna vara vaken vid 12-tiden, vilket tog många misslyckade års försök innan han stod där på balkongen, huttrande av trötthet, men lycklig över att vara vaken och få se fyrverkerierna över Stockholm.

Så är det med våra smörgåstårtor till nyår, ny varje gång.

 

 

8 kommentarer på “Nyårets smörgåstårta

  1. Gott Nytt år på dig!
    Själv har jag endast åstadkommit en äppelpaj som jag tar med upp till min vän och granne. Hon har lite annat smått och gott så jag orkar med hennes favoritprogram Bingolotto. För hur det nu än är, så är det rart att inte vara helt ensam en nyårsafton.
    Kram 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s