Invasion

Flugjävlar

Har aldrig varit med om maken här surrar det precis överallt inte den stora sortens flugor utan de små i alla tänkbara varianter. Jag har gått ut i krig och mördar hysteriskt alla jag ser som rör sig … var tvungen att tvätta fönsten idag för det blir kladdigt att mörda så många. Tror jag är upp i så där 100 dödade om dagen, inte vet jag hur ni är men jag går igång och blir som tokig när jag ser nya flugor i fönstret och på golvet, måste bara dit och ta bort dem. Maken han tycker jag är helt hysterisk men det skiter jag i och kämpar på så mycket jag kan.

 
Helgen har varit fullpackad av göranden, bara trevliga saker och jag har klarat mig riktigt bra. I lördags var vi i Riala hos släkten och firade en 89-åring och en 50-åring, nog är det härligt med den lilla släkt man har kvar. Mötte mina kusiner och det känns i hjärtat …
Åren går och arvet verkar vi alla kvinnor ha att lägga på oss, de flesta av våra gubbar är smala, men vi blir likt bondmora kraftiga med åren. Mina kusiners mammor lever inte längre men jag ser dem i kusinerna, rörelser … röster och gester.
På vägen till landet och festen hämtade vi två blombuketter som jag hade beställt tidigare. Kvinnan i affären håller upp två enorma buketter och jag säger oj, så vackra. Då påpekar hon för sin kollega att han har läst fel på beställningslappen; Det var två buketter för 450 kronor tillsammans han skulle göra inte två för 450 kronor var. Åhh, tänkte jag hur bli det nu? Men då frågade kvinnan om det var ok att betala 50 kronor till så var de nöjda? Så klart jag gjorde …. Passade på att beställa en kistbukett till onsdagens begravning när vi ända var där.
 
Men jag glömde att köpa en bukett till bloggvännen vi hälsade på igår. Hon som jag har cystnjure och har för inte så många månader sedan fått sin svägerskas njure. Det var så trevligt att träffas, vi fikade och pratade massor, klart vi ska träffas igen. Ute vräkte regnet ner och det var så svalt och skönt och det mår jag så gott av.
 
Idag grått och svalka … inget regn under promenaden med Watson och det var ju tur men nu ser det ut att komma en liten skvätt igen. Efter den helgen är det bara en sak som gäller för mig.
 

5 kommentarer på “Invasion

  1. Usch jas, flugorna är så irriterande jobbiga att ha surrande kring sig och krypande på sig. Jag slår ihjäl så många jag orkar och hinner. Fast de brukar komma så där många i omgångar. Och precis som du säger skiter de ju ner, inte roligt när man har tvättat fönstrena.
    Här har du en annan som också är trött… och det efter semestern, så nu vilar jag mig fram till midsommar. Ha det gott!
    Hulda

  2. Nyplanterade blommor verkar det komma ifrån … helt sjukt har aldrig varit med om så mycket och olika sorter, jag har högtflygande … golvkrypande … och runt näsan flygande och allmänt virriga flugor. De dyker i hundens vattenskål men inte i vattenglas? Jag fattar inte ett dugg mer än att jag byter hundens vatten mest hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s