Nyss kom …

maken in efter en insats på altanen, han flyttade på balkonglådorna där blommorna var på rymmen i ett flöde jag aldrig skådat i en balkonglåda förr. Dessa balkonglådor har ju inga hål i botten så hällregnet fyller bara på i sitt eviga hällande. In med dem under taknockens skydd.

När han kom in sa han ”att han har gjort sitt” vad hade jag gjort? Jag sträckte precis på mig och bytte ställning blev mitt svar och så mycket mer lär det inte bli på ett tag. Fast jag har tänkt baka släta vetelängder med kardemummasmak senare …

Detta hällande regn njuter jag av, en perfekt start på semestern för maken som kan bara vara, total avslappning kan aldrig vara fel. Men min önskan om svalare väder var väl inte hällregn jag tänkte på precis, man får nog vara lite försiktig med sina önskningar.

Nu är det synd om er som inte mår bra av regn, ni som inte läser eller har en hobby att pyssla med, jag förstår att ni blir sura och rastlösa. När ni kunde ligga i 30-35 graders solsken på rygg och bara må bra …

Men jag är övertygad om att värmen dyker upp snart igen, minns ni inte förra sommarens ökenväder? Det var obegripligt varmt vecka efter vecka och till och med ni solgalningar började klaga. Media jagade hysteriskt högtryck, det var tyskvärmen, ryssvärmen till och med polskvärmen.

Tänker på hela min uppväxt med svensk sommar, aldrig anfölls vi av andra länders högtryck, vi hade nog med våra egna. Inte längtade vi heller till ökenvärme utan svensk normal sommarvärme med lite svalkande skval då och då som blandade sig i sommarprogrammets underhåll av oss svenskar.

det var sommar det.

2 kommentarer på “Nyss kom …

  1. 25 grader är perfekt sommartemperatur om man frågar mig. Men antingen tycks det bli klibbigt varmt eller dåligt väder. Tänk om det gick att beställa lokalt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s