Hallucinationer av svamp?

Bilden lånad från en lycklig svampplockare.

Hemma i stan har vi ännu ingen värme i elementen, systemet måste luftas nerifrån och upp för att varmvattnet ska komma upp till oss högst upp. När då grannarna inte varit hemma på lång tid och kanske njuter i varmare land över höst och vinter, så undrar ju jag hur förvaltaren har tänkt sig detta? I vinter med minusgrader … vi har redan nu 16-17 grader inne och det är inte lätt att vistas inne hela dagarna utan väldigt mycket kläder. Utan min elektriska elfilt vet jag inte hur jag skulle klara mig när jag samtidigt blir förkyld och mindre rörlig.

Igår kom vi till huset på landet, sonen som hann före oss hit satte upp värmen i vårt hus och det var behagligt att kliva in. Men nu kommer det fåniga, jag har bott i kylan så länge nu att normal inomhusvärme nästan ”grillat” mig i natt. Vaknar och vaknar, sliter av täcker, kämpar med att somna om och går upp före åtta vilket är sjukt för att vara mig. Sänker värmen på alla element. Snacka om köldskadad 🙂

Idag sticker maken, sonen och hans söner ut i skogen, här ska plockas svamp och jag är så avundsjuk att det inte är klokt. Som jag har drömt om en tur, kortare så klart eftersom min mage alltid förstör allt roligt som inkluderar rörelse. Men denna gång är det ju förkylningen som sätter P.

På tal om förkylningen så köpte jag en spray som ska förkorta och göra förkylningen mindre, besvärlig. Än är jag inte i mål, men nog har förkylningen varit lindrigare och jag hoppas även på en kortare variant. ColdZyme heter sprayen som sprayas in i halsen varannan timme, börja helst vid första symtom och du, beställ den innan du känner av symtom via Apotea  STOR skillnad i pris mot affärerna.

Idag ska jag plocka ev ätlig svamp på tomten, sonen som kom ut i dagsljus ringde och sa att det var massor av svamp, hela tomten var full och jag såg, hallucinerande  framför mig hela gräsmattan full av soppar, plockade några innan vi åkte hem för två veckor sedan, så tanken var inte så konstig. Imorse konstaterade jag att gräsmattan inte hade en synlig svamt. Möjligen två sandsopp som växer i barnbarnens fotbollsmål. Men bakom huset och ner i sonens del finns det nog mer … Flugsvamp och massor av vita sa han, gissar på vit flugsvamp, nää han kan inte mycket om svamp. Inte jag heller om man jämför sig med kunniga.

Hela min uppväxt var som en långdragen skogsMulleutflykt alla årstider med mina förädrar som var riktigt duktiga på svamp. I tonåren vägrade jag gå i skogen, disco var mycket roligare och killar.

En höst fick maken och jag för oss att dra ut i skogen, vi hittade svamp och jag blev helt salig, kom ju ihåg massor av svampar. Vi plockade och åkte hem till mina föräldrar och jag fick berätta vad jag ansåg att jag hade plockat för svampar. Alla rätt, kan ni fatta den lyckan jag kände, inte förstod jag att alla barndomens svampturer gav kunskap som satt kvar.

Nu ska jag ta mig upp och kolla in närmsta svampbeståndet, i Norden finns ca 10,000 svampsorter av dem är 100 ätliga, smakliga svampar.

7 kommentarer på “Hallucinationer av svamp?

 1. Så tråkigt att frysa i sitt hem – klart ni måste få det fixat innan vintern!
  Lider med dig … att inte kunna gå till skogen och plocka svamp är inte alls kul! Hoppas du snart är så pass kry att du också kan ta en lite längre svamptur!

 2. Nu hemma igen och fryser, men värmeelement som vi tog med från landet jobbar för fullt. Jag har precis pratat med syrran på njurmottagningen om ifall jag kan ta Imodium tillfälligt vid tur i svampskogen eller andra tillfällen när jag inte har nära till toalett. Jag får inte äta mediciner hur jag vill för de kan integrera på fel vis med för mig livsviktig medicin för att hålla ner immunförsvaret så att njuren inte slutar jobba i min kropp.

 3. Det låter som om det vore ganska vanskligt att äta en svampomelett gjord från grunden av sonen din. Tur du har koll på svamparna.

  När jag sover vill jag ha någorlunda svalt, men dagtid vill jag ha varmt och gott. Jag sover absolut bäst om det är svalt i rummet… Kanske du skulle gå i idé i din ”stadslägenhet”… 🙂

  1. Min son gjorde aldrig någon omelett, han bara konstaterade att han inte kan något om svampar när vi tittade på de som växte på tomten. När det gäller att laga mat är han närmare kock i kunskap, mycket duktig.
   Jag gillar också svalt när jag sover, men 15-16-17 grader inne är inte skönt att leva i, det kan jag lova.

 4. Det är som om hela kroppen slappnar av när inomhusvärmen blir normal, kände det så tydligt på landet, vi har inte varit där på två veckor. Men förvaltaren hör inte av sig, så detta verkar kunna dröja om nu grannen är utomlands, de behöver lufta allas element för att värmen ska komma även upp till oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s