Enkla tips för komihåg

En strålande dag att titta ut på.

Igår testade jag att gå ner till grovsoprummet med rassligt resultat. Så det blir till att titta inifrån och ut, inga promenader här inte.

Maken kämpar på med att tömma vardagsrummet, ikväll kommer vår son och hjälper till. Det ekar nästan här inne och konstigt nog gillar jag det avskalade rummet. Fantiserar om hur det ska bli nu när allt är klart, efter nästan två års trixande med renovering av el, badrum, toa, måla, tapetsera och nu slutligen lister och golv. Det ska bli så skönt att rensa ut varefter vi plockar upp, jag ska fråga min städhjälp om hon kan hjälpa mig lite extra. Tänker be henne rensa ur alla köksskåp, skura ur och sätta in vaxpapper. Själva skåpen är ju sedan sextitalet och inget roliga inuti. Jag ska få dörrar och skåp sprutlackade, men fick höra av en granne att de bara lackar utsidan. Så snålt att jag inte tror det är sant, när det görs för första gången sedan det byggdes på slutet av sextiotalet, början på sjuttiotalet.

Ikväll får spisen vila, vi har tänkt handla pizza eller thai till middag.

Hur ofta tänker jag inte ”men det måste jag ventilera här inne” sen sitter jag här och det gnager, något var det som jag skulle skriva om. Hasse och Tage känsla dyker upp, ”tom och innehållslös som en påse.” Jag förundras varje dag över hur tomt det faktiskt kan bli mellan öronen. Jag skriver små komihåg på tidningskanter och papperslappar, bara det att jag inte minns vad jag ska komma ihåg. En väldigt effektiv variant att aldrig minnas, är att skriva upp en boksida, utan att skriva upp vilken bok. Toppentips!

Nu ska jag sticka vidare på barnhalsduk nr 4

Fridens

13 kommentarer på “Enkla tips för komihåg

 1. Det är härligt att få renoverat, även om det är rörigt under tiden.
  Jag vet inte hur dom gör nuförtiden med köksluckorna, men då vi fick omlackat från lejonbrungult och hemskt till ljusgrått och fint på 90talet i Larsberg så lackades både in och utsidorna.

  1. Ska bli intressant att se hur det blir med mina luckor och skåp. Själva köksluckorna kommer vi nog köpa egna snyggare, som vi redan har men de behövs bytas. Men så är det alla skåp i hall o sovrum som vi hoppas få lackade. Vi får se hur det blir.

 2. Det där med minnet känner jag igen mig så väl i. Eller brist på minne….Jag är organisatör av naturen och vill vara strukturerad men ibland svårt när jag glömmer hur organiserad jag är 😀. Numera har jag ett komihåg block och penna i varje rum där jag skriver upp vad som behövs göras och även tickar av när det är gjort. Skriver även en lista varje dag på saker att göra för dagen. Hjälper att hålla lite koll iallafall. Lycka till med renoveringen.

 3. Enligt vetenskapen magasineras ”det roliga” som ger människan välmående i ett speciellt centrum av hjärnan. Det kommer vi ihåg. Låter väl bra? Allt det övriga, som är nog så viktigt ligger någon annanstans. Troligtvis i en enda röra, för så känner jag det.

  I morgon ska jag till tandläkaren och det är inte kul precis. Ändå kommer jag ihåg det. Så ovan sagda ut vetenskapliga rön stämmer ju inte. Hihihihihi…. 🙂

  1. Min mamma sa alltid att ”det man vill glömmer man inte.” Så var jag nog förr, nu vet man aldrig vad som händer.
   Tandläkaren … usch, aldrig kul, men nu för tiden har jag stora lyckan att ha bästa käftis och syrra.
   Hoppas det inte blir dyrt för dig. Jag har lite billigare pga medicineringen, tror de har höjt avdraget till 600kr.

 4. Härligt med lite uppfräschning hemma, men det var väldigt snålt av dem att inte ta insidan av skåpen också. Märkligt tänk?

  Minnet ja!
  Det kan man diskutera hur mycket som helst, och inte blir man klokare för det. Minnet är en gåta. För mig personligen har det alltid varit det, till viss del. Men det finns några saker som förändrats och som jag inte kan skylla på annat än ”tidens tand”.
  Just för tillfället är jag lite extra disträ, men det har nog med fastan att göra. Jag är piggare, men hjärnan måste få tillbaka lite energi (verkar det som).
  Idag råkade jag ut för en sak som det var länge sedan jag upplevde. Det har hänt att jag upplevt liknande saker när jag varit sönderstressad känslomässigt, bl.a. för ca 30 år sedan och då kunde jag inte skylla på åldern.

  Jag fick en blackout idag. Var på en 25 min lång lunchpromenad i det härliga vädret. Det var underbart. Jag gick ensam och filosoferade, och jag gick en sträckning som jag brukar mycket av rejält.
  Plötsligt insåg jag att jag nästan var tillbaka på jobbet. En tredjedel av min promenad var helt borta ur mitt minne. Jag hade inte en enda minnesbild av sträckan. Lite läskigt faktiskt.
  Jag kan naturligtvis förklara det med att jag gick i andra tankar, men att det blev helt ”tomt” på det här sättet känns väldigt konstigt och ovanligt. Det var som om jag blev teleporterad en sträcka ???

  Jaja … jag kan både tala och gå, och fingrarna löper ganska bra på tangenterna … så det var nog bara något tillfälligt 😉

  Kramis

  1. Hm … det ska stå ”och jag gick en sträckning som jag brukar ”njuta” av rejält.”
   Där fick jag för att jag skrev att fingrarna löper bra … hahahaha

  2. Men visst är det konstigt att bara måla utsidan, jag inväntar med spänning om de verkligen kommer göra så.

   Ja, minnet är verkligen konstigt, tänker ibland på märkvärdigt komplicerade saker som jag kan rabbla utan vidare, så andra gånger när jag sitter som en fågelholk, skrivandes, saknande helt vanliga ord.
   Vet du, jag tror du är mer sliten, stressad än du inser, det är då så där märkliga saker kan hända. ”När jag hoppade in i väggen” 🙂 handlade jag mat i affären, betalade och bara gick iväg mot utgången. De ropade ”hallå, dina varor!” de låg kvar på bandet, så konstig känsla. Ja, verkligen läskigt.

  3. Oj, vilken historia. Tack för att du bjöd på den. Lite otäck var den eftersom det kunde gått riktigt illa, men skönt att det gick bra.
   Och tack för medkänslan. Men jag tror inte det är någon fara med mig. Sådana här minnesluckor var betydligt vanligare förr, när jag hade perioder av dåligt mentalt mående. Det är inte på det sättet nu. Att jag fick en igår har nog ganska självklara orsaker. Jag är pigg och glad efter min fasta, men har varit lite påverkad av för lite proteinintag. Kände att jag var smått förvirrad i helgen redan … hahaha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s