Är det så här en jul ska se ut?

regn_tatty_1192029339.gifTycker ni att det ser ut som Jul? Nä, kunde tro det, men hunden har fått sig en tur i ”regn” skogen under tiden jag drog täcker över skallen och sov som en stock. Semester för mig när min man är ledig är just att jag kan bli den där sjusovaren igen och dra mig i nattsärken halva dagen. Men idag ska jag upp på min motionscykel igen för jag har ju lovat mig själv att röra på mig, komma igång igen. Men vädret är ju så uselt att jag inte vill gå ut med mina stavar, så cykeln får det bli.

Julafton firades hos faster och farbror med min mamma och min egen familj. Aldrig slipper jag Kalle Ankas tjatter och resten av disney som min 82 åriga farbror i första hand vill se, han sitter som ett klister framför TV:n varje år. Tänk att man kan vara så pigg i både knopp och kropp vid 82 års ålder. Han tränar varje dag och äter så rätt att jag blir trött bara av att tänka på det. Tänker ibland att de där rättsivrarna när det gäller ätande nästan är som fascister, mycket snabba på att konstatera att någon är rundare i formen. Med lite överlägset tonfall kan man få höra om någon bekant som man dumt nog frågar om att ”han är sig lik” stor så klart då. Rättfärdigande av sig själv och sin egen väg är baske mig inget trevligt sätt att vara på.

Men vi blev bjudna på ett rikligt och trevligt julbord och trevlig har vi, de har inga egna barn faster och farbror, de har funnits runt mig i hela min uppväxt, så man kan vara sig själv och det är ju skönt. Mitt i middagen fick jag be om ursäkt och gå och lägga mig en stund för att hämta lite kraft, jag ville ju för allt i världen inte missa själva lutfisken med den lena goda såsen till. Sen klarade jag kvällen fint efter den pausen.

Hemma igen så hade ungarna och vi vår egen klapp öppning och det var den bästa klapp öppning jag har haft på flera år. Jag fick faktiskt allt jag verkligen hade ansträngt mig för att önska hög och tydligt. Läser nu en julklapp från sonen skriven av årets Augustvinnare med stort nöje, handlar om en man som ligger för döden på ett sjukhus. Ingen sorglig läsning alls kan jag meddela utan ett härligt uppkäftigt tänkande om det som är runt honom och tankar som spänner över mycket som är mänskligt.

Mannen visste att jag hade stort intresse av ett fint halsband som man kunde köpa via Rädda Barnen, de har en internet sida där man kan beställa lite olika saker. Men det var ju för sent att skicka efter så mannen köpte ett jätte vackert halsband med sötvatten pärlor och lite andra pärlor som jag fick. Pärlor har jag fått några gånger i mitt liv av min man och jag ääälskar pärlor. Inte för att Margareta betyder pärla utan för att jag gillar dem runt min hals och tycker att det är så klädsamma vare sig man klär upp sig eller vill ge en vardagsklädsel lite uppsving.

Sen fick jag av min dotter min tredje matlagningsbok av mina hyllade matgurus Anna och Fanny Bergenström denna gång heter boken Kärlek, oliver och timjan, Mat för välbefinnande. Åhhhh ljuva tid att få bläddra i en ny sån kokbok….

Sen har jag fått smörj till nian som förhoppningsfullt ska göra mig rynkfri och tjusig. Jabu`she natt och dagkräm, allt enligt önskemål från mig själv.

Sonen var det roligt att ge klappar i år, han hade så mycket på sin lista som handlade om allt man kan behöva när man klättrar i berg. Det var kilar och bromsar och gud vet allt, men jag tänkte ju med modershjärtat och köpte underställ, överställ, mössa  och vantar. Jag kan ju inte göra så mycket om han ramlar ner, men jag kan ju hjälpt till att hålla honom varm. Dottern fick presentkort på Duka till sitt nya hem och så köpte jag ett vackert hängsmycket till henne som jag kände kunde bli en favorit att hänga runt halsen.

Det fanns mer paket till oss alla men jag vet inte om det är så spännande för er att ta del av alla paketen.

Viktmässigt har jag ätit en hel del choklad så jag har först stått still och sen gått upp några hekto. Efter helgerna ska jag få näringsdrycker hemsända till min dörr, jag har valt körbär för jag tänkte att jag gillar den smaken och den är stark orkar kanske slå över all äckelsmak från det nyttiga i tetran. Så det är hopp om livet, jag var mest orolig att jag skulle bli utarmad näringsmässigt, det finns ju så mycket som kroppen behöver som man inte får i sig när man äter dåligt.

Min son ljuvliga katt är nu omdöpt till Tyger och jag har fått astma av den närgångna kontakten med den lilla dunbollen. Ja, jag kände att det var på gång då redan efter första dagen jag låg där och sov med den lilla sötnosen under hakan. Men jag är ju så dan med Tyger att jag inte kunde lämna honom ensam för länge. Så nu äter jag cortison igen för att få inflammationen i luftrören att lägga sig. Man bara måste värna om allt smått, djur som barn mitt hjärta blöder så lätt när jag tror att någon behöver mig.

Nej, nu måste jag sluta att skriva, det bara väller fram nya tankar hela tiden och jag tror nog att en del av er har tröttnat för länge sedan. God fortsättning till er alla, vi hörs snart igen. Kram

6 kommentarer på “Är det så här en jul ska se ut?

 1. Jag är nog gladast att slippa snö, och modd, och inte tala om all grus om läggs på trottoarer, som sen dras i överallt i sulorna. När det är snö för jag dammsuga på jobbet 3-4 gånger per dag, trots att jag städar upp även gatan.

  Så jag är glad.

  Fina presenter du fick, jag såg halsbandet hos en av mina kunder som jobbar just hos Rädda Barnen den är verkligen fin.

  God fortsättning.

 2. jag säger också God fortsättning … och är så glad att Du fått vad Du önskade ..och att Din jul var fin.
  jag har också haft en underbar jul .. vi firade julaftonen hos sonen.. allt lungt o stilla och med underbart god mat som han fixat.. men andra julars upplevelse hann tydligen i fatt mej… igår låg jag med en yrsel igen .. ja, jag är säker på att det är när jag blir för spänd som den här följeslagaren dyker upp… men idag är det bättre , är uppe en stund o vilar en stund .. så det ska nog gå över den här gången också … Ha det nu så gott vännen… så hörs vi senare … kram!

 3. Nej jag tröttnade inte på att läsa, tvärtom! Låter precis som en jul i Sverige ska vara. För snö på julafton det ska nog inte vi ha. Om man räknar de år vi haft det så undrar jag om det vinner mot alla de snöfria 🙂
  Fortsätt njut och vara rädd om dig och maken. Kram

 4. Tack för hälsningen i min blogg…Maggan. Att du haft en bra julhelg, kan jag ju läsa mig till här *ler*. Jag ska inte klaga jag heller. Nu hoppas jag att du även får ett fint slut på det här året, vad det lider och jag både hoppas och tror att 2008 blir ett kanonår för dig. Kram Ulla

  Ps: det är så skönt att läsa, att du gick ifrån julbordet för att vila dig och som jag tror…alla unnar dig det för att du ska kunna må så bra som möjligt. Jag tror att alla, både fysiska och andliga varelser, står på och vid din sida nu och ger dig energi. Ds.

 5. Ulla… ibland tror jag att det finns hopp om mig med… jag menar att jag tog ansvar för mig själv och reste mig från julbordet och gick och vilade en stund. Alla är ju oroliga för mig, så det är ju ingen som tar illa upp för att jag gick en stund. De är ju glada om jag bara kommer…
  Kära hjärtat mitt tusen tack för vänliga ord och tankar om både fysiska och andliga kraften runt mig.
  Jag hoppas och tror verkligen att 2008 är mitt år, känner du inte hur runt och fint den där åttan ligger i munnen? Åtta som står för det materialistiska enligt numerologi fler nyckelord är effektiv, dynamisk, auktoritet, ansvar, styrka balans och organisation. Året som har gått har varit kunskap och ensamhet… jag undrar just hur 2008 ska bli? Jag får nog sätta mig och räkna ut mina personliga år och se vart det lutar. Jag har varit lite galen i numerologi, räknar ofta på portnummer och allt möjligt…
  Allt som kan fånge mig en stund är ju alltid kul….
  God fortsättning och Gott Nytt År önskar jag dig

 6. Min cykel har fått vila i december. Gav mig den tillåtelsen för jag kom på mig själv med att jag stressade mig ännu mera med att försöka hinna med allt. Och mina föräldrar är ju 81 och helt klara och pigga trots sin ålder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s