Längtan

Klart vi ska ha en explosion av färg denna grå dag
Klart vi ska ha en explosion av färg denna grå dag

Som omväxling så har något hakat upp sig i ryggslutet … vilket inte alls är skönt. Känner igen det hela har haft det många gånger tidigare, det är något som halkar snett och kan ta ett tag innan det hittar hem igen.

Nu har jag pratat med min husläkare så både det ena och andra har lättat. Jag är så otroligt glad att jag har henne, hon representerar den gode läkaren med ett snabbt tänkande och känsla i det hon gör. Jag har sånt behov av att känna att jag är delaktig i det som händer med min kropp, varför man måste göra vissa saker, hur läkaren tänker. Om jag får vara med och förstå besluten så långt det går så är jag en perfekt patient. Drömmen vore ju att ha sin egen husläkare som från start har hand om hela familjen och också gör de hembesök som behövs, lite mer som de husläkarsystemet i England fungerar.

Jag letar vegetariska recept mest hela tiden, kroppen signalerar tydligt och klart vad den orkar med att äta. Ikväll ska jag göra Rotselleribiffar med currysås och souscous. Igår gjorde jag ett fynd, var rätt ledsen när jag gick ner och handlade, blev så stressad av att aldrig få höra av läkaren angående magsåret.

Stod och tittade på bakelser och tänkte att idag var det läge för en tröstbit. Två kostade över 40 kronor då fick jag syn på en hel Prinsesstårta vars datum gick ut och den var nersatt till 19.50. Men klart att jag slog till, inte dör man av att äta tårta samma dag som datumet går ut, man ska använda sin näsa när det gäller mat. Doftar det gott är det för det mesta helt ok. Så jag fick en hel tårta billigt och vi åt med gott samvete igår kväll.

Jag längtar efter att bli omhändertagen, aldrig i hela mitt liv har jag någonsin (tillåtit) förr känt så. När maken kommer hem och tar hand om middagen, hunden och allt här hemma då mår jag bäst. Jag sa det till honom en kväll att jag har sånt behov av att bli omhändertagen; ja, sa han jag vet det. Vilket är lika oväntat för mig som för honom. Jag är ingen sån som behöver tas om hand normalt, jag har alltid klarat det mesta själv. Men inser mina begränsningar allt lättare. Vilken tur att jag valde en man så ”moderlig” och omhändertagande. Ibland vet jag inte vad för gåva jag skulle kunna ge honom som kompensation för allt han gör för mig och för den delen för familjen. Får börja med att bli frisk så får vi se vad jag hittar på …

Längtar tills vi får gå där mitt i det gröna livet
Längtar tills vi får gå där mitt i det gröna livet

8 kommentarer på “Längtan

 1. Betalt kvitteras?
  Det är väl helt enkelt så att du nu får skörda det du sått under alla år? Du har hela tiden tagit hand om honom, och nu när det är ombytta roller så ger han helt enkelt tillbaka? 🙂

  Vegetariskt… Mmmm, tror jag ska koka en gryta nu i veckan… 🙂

 2. Hej Maggan!
  Nu är jag äntligen här igen, men vad har hänt med din blogg sedan sist? Jag ser bara en smal spalt till vänster och halva skärmen (till höger) är tom. Är det något man ska klicka på för att få det att normalt ut igen?

  Tråkigt att ditt magsår inte ger med sig trots medicinering… och ont i ryggen är aldrig kul. Jag känner igen beskrivningen av att något liksom hoppar ur läge och det tar ett par dagar att hitta tillbaks igen. Jag har också en sådan kota, men den sitter i bröstryggen. Gissa om den har skrämt mig ibland – smärtan kommer plötsligt och det känns som (tror jag) en hjärtinfarkt.

  Det är väl klart att din man tar hand om dig nu. Hoppas att du snart kan få din njure och bli frisk.
  Ha en bra vecka. Kram!

 3. Jag är säker på att du har tagit hand och många och mycket. Nu är det din tur. Inget konstigt alls förutom att du är van vid att ha haft det annorlunda!

  Hoppas tårtan smakade riktigt bra!

  Kram!

 4. Ville titta in till dig och önska dig en bra dag. Du behöver inte kompensera din make något, det räcker att du är.

  Du berättade om att du har ont i ryggslutet, jag måste bara skriva. Maken hade ju det och det blev värre och värre hela tiden (jag trodde ett tag att det var latmasken eftersom han inte ville promenara:)),) ,men det visade sig att det var njurarna som tryckte på!!! Cystnjurarna växer ju så vi trodde att det var en gammal skada som gjorde sig påmind men se det var det inte. Utan senast i dag på vägen hem från dialysen sa maken det är helt underbart jag har alltså inte haft ont i ryggen efter det att dom tog bort njuren. Det är först nu jag fattar hur ont jag har haft..!

 5. Hej vännen
  Ja igår blev det så äntligen ett bröd och det gav mersmak så jag hittade ett recept på nätet som lät bra å nu har jag satt riktig surdeg som ska matas imorgon .
  Hoppas du känner dig lite bättre .
  Kram

 6. Vegetariskt mat är bra att ta till om det är så kroppen vill ha det. Du verkar känna vad du behöver.
  Vi har ätit veg. Auyrveda i två veckor efter allt kalasande efter helgerna i december. Det känns betydligt lättare för kroppen på så vis.
  Panir har jag lagat på många olika vis och är ett gott sätt att få protein och kalcium.
  Hur fungerar det med linser för dig? Dall är en annan favorit för mig. Kanske något för dig?
  Hoppas du hittar mer bra mat som passar dig.

  Må så gott/Mimmi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s