En titt tillbaka

Sedan helgen har jag och maken suttit och tittat på film som vi själva har filmat under 9 år. Jag har skrattat och varit nära tårar många gånger, min syster dog för några år sedan, jag hade ofta filmat just henne extra mycket, det är jag så glad för idag.

Tänk att jag till och med ser på henne med andra ögon idag, hon var så vacker och levande där mitt i livet. Jag önskar så att jag kunde öppna den  vackra dörren på bilden och hitta henne där inne. Jag har valt en dörr som jag tycker passar henne perfekt, mustiga färger och mycket vacker entré.

Det här att mista sitt syskon är mycket värre än man förstår innan det har hänt. Livet rullar på så självklart men i mitt huvud går tankarna ofta till Tina och sånt vi gjorde eller inte gjorde när hon levde. Syrran, sa man ofta när man pratade om saker. Syrran hade sagt eller gjort, vi ska till syrran och grilla, vi ska till syrran och fira jul … konstigt att aldrig få säga de orden igen. Ett vet jag säkert, jag skulle vara annorlunda för henne att möta idag och jag önskar så att vi kunde ha fått den möjligheten.

Såg min pappas sista påsk, inte visste vi då på den middagen att det var knappt en månad kvar för honom i livet. Han kändes trygg att titta på där han satt i sin varmt gula tröja. Sätter in några fåglar till honom för han tyckte om fåglar, pratade med dem och matade dem. Jag har så pass liten släkt att hinner jag bara leva ett andetag till så blir jag ensam kvar. Det var ju inget jag tänkte mig under alla de där åren när man inte tänkte på att man levde och tiden gick. Men så är det för en del av oss  att vi till slut blir ensamma kvar och det kan jag känna stor sorg över. Ser tillbaka på uppväxten och alla tillfällen i livet när man umgicks med mormor, morfar, farmor och alla mostrar och andra som nu har gått vidare sedan många år. Det här med släktens betydelse förstår man inte förren det är för sent. Banden blir kraftigare än man förstår under uppväxten, släkt är viktigt för de visar på ens rötter och utan dem blir man rotlös, på ett vis ensam. Sen tror jag att man som adopterad får de rötter man växer upp med, så jag tror inte att de behöver vara några slags blodsband för att skapa det hela.

Nu ska jag göra mig iordning ska iväg och handla så fort maken kommer hem.

4 kommentarer på “En titt tillbaka

 1. Det där med att förlora ett syskon vet jag allt om. Men stora syster gick bort i leukemi nov-91.
  Saknar henne så fruktansvärt mycket.
  Man funderar på vad hon skulle sagt om saker man gjort och tänkt.
  Jag är lite galen tror jag, men jag pratar med henne ganska ofta iallafall. får inga svar, men det gör inget.
  Har ännu bägge föräldrarna i livet. Men det kan ändras fort.

  Tänkvärt inlägg idag.
  Kramen synnöve.

 2. Fruktansvärt med sorg men minnen man har! Du verkar ha ett trevligt släkt! Själv har jag inte det. De flesta består av fördomsfulla leastadianer, har kontakt med endas en kusin av 100. För min del betyder inte släktgemenskap nåt för mej. Utan familj och vänner.

  Tråkigt att läsa om din förstoppade släkt. Så är det nog för en del av oss att släkten kanske är mer betungande att umgås med är givande.
  Skönt att du har familj och vänner.

 3. Familj och släkt är verkligen viktiga! Jag skulle inte klara mig utan en enda av de karaktärer vi har i min släkt. Bara tanken på det gör mig gråtfärdig. Alla har någon funktion och hjulet rullar konstigare utan alla skruvar. Misste en skruv 2001 och jag funderar ofta hur det skulle va om vi mötte honom idag. Vad han hade tyckt om mig så som jag blivit eller någon annan.

  Det är ju så livet är, man ska dö någon gång. Men man vill helst ha sina nära och kära kvar så länge man själv lever! Allt går vidare, bara mer annorlunda utan den där käraste personen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s