Picasso monumentet … äh, inget för mig

Igår var vi och tittade på Picassomonumentet i Kristinehamn det låg otroligt vackert ut mot Vänen, det var strålande solsken och ett hav som glittrade i vinden som drog krabba vågor. Picasso är överreklamerad … jag skulle också kunna ställa ett långt rör med lite plankor ovanpå om de bad mig och gav mig oförskämt bra betalt. Vi människor är rätt larviga med vad vi plötsligt anser vara konst och vad den får kosta, många konstnärer är inte värda sitt pris i mitt sätt att se på saken, men jag är ju ingen konstkännare utan bara en helt vanlig mänska som tittar på konst med känslan istället för med plånboken, som en investering.

När vi åkte vidare så var jag tvungen att kolla upp det här med urinblåsan … så vi besökte en liten jourmottagning som snabbt och effektivt tog hand om mig. Jag fick lämna urinprov som visade inte ett dugg och det var ju en bra början, så det är nog klimakteriekärringen i mig som har fått problem med duschkrämen. Hemma har jag alltid en oljebaserad duschkräm som alltid funkar, men jag glömde den hemma dumt nog. Nu skickades urinen på odling och på måndag kan jag ringa och höra om det visade något vilket jag inte tror. Jag skyndade mig in på Apoteket och köpte min vanliga Eucerin shower oil, duscholjan som jag hyllar och gärna tipsar om till andra klimakteriekärringars underliv 😉

Idag campar vi i Gullspång utan el, så jag har bara så där 1½ timme på mig att sitta här vid datan sen tar lap topens batteriet slut. Imorgon packar vi ihop och drar vidare mot hemmet, kanske kör vi raka vägen hem. Sånt är rätt typiskt oss, vi bestämmer bara plöstligt när vi ändå kör att nu drar vi hem, vi har varit ute i över två veckor så det är väl ändå inte så konstigt.

Idag är det mulet och det gör inte mig ett dugg, vi parkerade redan igår under en blodlönn för att få mesta möjliga skugga, jag ska inte sitta så mycket i solen på grund av min medicinering som kan ge hudcancer så vi söker hela tiden skugga. Men jag har börjat bli brun fast jag har suttit i skuggan mest hela tiden.

I förrgår bakade vi muffins som blev helt ok och igår bakade vi ett ljust matbröd, det är roligt att ha en egen ugn i husbilen. Det händer inte så mycket här på campingen, under förmiddagen har så där 18 husbilar packat ihop och dragit vidare. Men redan har det kommit in nya så snart är det nog fullt igen. En bra ställplats, helt gratis med både vatten, toa och ställe att tömma sin egen toa och slaskvattnet efter disk och dusch.

3 kommentarer på “Picasso monumentet … äh, inget för mig

  1. Jag har nu inte sett vad Kristinehamn förärats men Picasso är allt en av mina favoritkonstnärer, både de tidiga perioderna och sedan hela kubismen. Picasso och Chagall. Jepp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s