Plåster ett I-landsproblem

Glider in i en ”viktig” plåsterdebatt där någon svensk med mörk hudton har gått i taket på grund av brist på svarta plåster. Ibland så inser jag verkligen att hudfärg inte har någon som helst betydelse. Speciellt när mörkhyad ”vit svensk”  går i bräschen för något så viktigt som plåsterfärg. Om det nu var en så kopiöst viktig fråga så förstår jag inte varför den mörkhyade delen av världen eller varför inte den gultonade delen av befolkningen gjort revolution och sett till att deras hudfärg finns i oändliga plåsternyanser i deras del av världen. De är trots allt större delen av befolkningen som är mörkare i huden eller gulare, om det var så otroligt viktigt borde de inte själva skapa en marknad för plåster i rätt färg? Finns ju för sjutton miljarder att tjäna här på hudfärg för smarta affärsmän.

I vår del av plaskdammen så kan man alltså göra radioprogram om något så viktigt som plåster. När vår del av dammen håller på att torka in av fördummande debatter som tar allt syre från allt vi verkligen borde diskutera om och göra något åt, då skäms jag och sätter ett genomskinligt plåster över hela mig.

4 kommentarer på “Plåster ett I-landsproblem

  1. Fniss! För kan man annat än fnissa åt denna idioti? Svarta plåster FINNS ju! De med Läderlappen på för tusan!
    Men herregud… plåster, när Sverige håller på att gå sönder. Pust o puh!

    1. Visst är det märkligt så man förlägger livets tyngdpunkter på det som är oviktigt, precis som du konstaterar ”när Sverige håller på att gå sönder”. Jasså det finns svarta plåster, kunde jag ge mig sjutton på, snacka om att leta petitesser. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s