Ångest

Nu lider vi av klimatångest enligt Aftonbladet.
Först hade vi ångest inför semestern och sen för att börja jobba igen. Så ynklig befolkningen har blivit, får psykosomatiska problem av allt nu för tiden. De upplyser ständigt om att det är självklart att må dåligt av allt och ingenting, känsligheten i svenskar slår nog rekord. Jag förstår att det är trångt på psykmottagningarna.

Som SVT och media hysteriskt har lobbat för naturkatastrofer, alltid tillsammans med ordet klimat i negativ mening, så förstod jag att de nu vill flytta fokus i valet från allt annat till klimatångest.

Rent politiskt springer SVT vänstersidans ärenden och de är väl smått hysteriska nu med hotet från SD. Så de har kört stenhårt på klimathotet i varje Aktuellt och Rapport dag ut och in, tidningarna hänger på, säljer extra lösnummer, skrämmer upp folk till ångest.

Nu får de faAn i mig ge sig, vårt lilla land går redan i bräschen både ekonomiskt och med personliga åtaganden, allt för miljön. Inse att vi gör mycket och det inte är fel, men det är fel att köra skrämselpropaganda inför valet förmodligen för att stärka upp MP till valet. Om de blir kvarvalda, kan samma gäng fortsätta fyra år till. Då kan vi snacka om katastrof för vårt eget land.

Sen mår jag rent av illa av detta mixtrande med befolkningens känslor. Undrar vad de tänker att vi i våra stugor ska göra åt tex torkan för visst är det så, att de klart tycker att det mesta i världen är just vårt fel och vi ska leverera både lösningar och ekonomi, som om just vi har större skuld än andra länder och deras befolkning.

Så efter idogt kämpande har nu media lyckats oroa folk till den grad att miljön har glidit upp som nummer två på viktighetsskalan, med endast invandringen före som nummer ett.

Grattis duktigt jobbat! Ironi!

8 kommentarer på “Ångest

 1. Lite synd att använda så starka ord som ångest – som för den som VERKLIGEN har ångest är ett näst intill ett förlamande tillstånd. Det jag antar att de refererar till är väl ett slags oro i allmänhet, vafan är det som händer ungefär. Men så är det ju i media, det ska skruvas och spetsas till i det oändliga. Jag har ett sånt jobb så jag blir intervjuad med jämna mellanrum (men bara när det är något dåligt, aldrig när vi gör något bra) och journalisterna hatar mig som pesten för jag ska alltid se vad de skriver om vad jag sagt och i vilket sammanhang det sätts… en jobbig typ med andra ord – ha ha!

  Ja jösses, med MP i ledande ställning får vi lantisar det inte lätt. Det är ju näst intill en dödssynd att ta bilen (om man nu inte ska skjutsa tunga stenar i Stockholm, då är det tydligen okej) – undrar just om de som sitter i MP-toppen varit ute på landet och sett att det kanske inte direkt kryllar av kollektivtrafikalternativ… Se där, nu avslöjade du en av mina fördomar 😉

  1. Äsch inga fördomar alls, du har ju helt rätt med MP, de är inte till någon som helst nytta. Att ett så litet parti fått möjlighet att styra så galet så jag vet inte vad. Vi har inte råd med dessa korkskallar. 🙂
   Helt rätt, så ska journalister tas!
   Ja, det är uselt att skriva så lättvindigt om ångest som precis som du skriver är ett svårt tillstånd. Men jag tror att en del oroar sig helt i onödan, har de helt glömt förra sommaren, vädret har växlat i alla tider, jag tänker inte oroa mig till något sjukligt tillstånd alls.
   Trevlig helg!

  2. Tack det samma!
   Nog händer det saker med klimatet, men de uppstod INTE den här sommaren. Vi har bara inte lyssnat förr.
   Inte mycket att få ångest över nu, vi kan bara göra det bästa vi kan och att svenska landsbygden ska utarmas om inte bilar, traktorer och annat får köras är knappast ”det bästa”. Som du är inne på så ligger de största problemen inte här och inte hos privatpersoner. Men visst, vi kan kanske skippa några Thailandsresor vi också (ha, jag har aldrig varit i Thailand 🙂 – men lite dåligt samvete får jag väl kanske ha för mina Mexicoresor ändå). Sånt är ju faktiskt vare sig nödvändigt eller en mänsklig rättighet… hi hi

  3. Jag har inte heller varit i Thailand och jag vill absolut inte dit, jag har redan gjort mina långresor och de ångrar jag inte eller skäms för. Jag har en resa kvar, men den blir det inget av med det här livet, Japan.

  4. Jag har faktiskt inte haft någon längtan till Thailand jag heller – har fastnat i Karibien i stället. Inte skäms jag för det jag heller, men jag kanske tänker till två gånger innan jag åker på långsemester igen…
   Men jag åker på långsemester kanske en gång var sjunde år så… näe, inget dåligt samvete för det!
   Japan är nog också ett spännande resmål som kan vara tänkbart även för mig.

 2. 3:dje gången gillt, att det ska vara så svårt att få in sitt svar! Karibien jaaa, underbart sen gillar jag USA, landet är så stort och delstater är så otroligt olika.

 3. Håller med dig fullständigt. Förra året var det ju den regnigaste sommaren på hundra år och det var ju en klimatkatastrof. Nu ska vi se till att mp åker ut och cyklar iväg på sina elcyklar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s